نگهداری گیاه آلوکاسیا بگیندا

نگهداری گیاه آلوکاسیا بگیندا

معرفی جامع و شرایط نگهداری گیاه آلوکاسیا بگیندا

گیاهان آپارتمانی دارای فراوانی و اشکال مختلف با شرایط نگهداری گوناگونی هستند. شرایط محیط زندگی آن‌ها متفاوت است. یکی از این گیاهان که زیبایی خاصی نیز دارد آلوکاسیا بگیندا (Alocasia Baginda) است. این گیاه متعلق و بومی جنگل‌های بارانی و استوایی جنوب آسیا است. این گیاه از دسته گیاهان همیشه سبز و گونه‌ای از آلوکاسیاهاست. این گیاه زیبا و جذاب به دلیل غیرسمی بودن و دارا بودن رنگ سبز زمردیو چروک گونه برگ‌ها، همچنین مخملی با رگه‌های زیبا منحصربه‌فرد است. سطح زیرین برگ‌های آن به رنگ قرمز، قهوه‌ای هستند. در محیط خانگی ارتفاع این گیاه تا ۲ متر هم می‌رسد. در ادامه این مطلب اطلاعاتی درباره نگهداری گیاه آلوکاسیا بگیندا به شما ارائه خواهیم کرد.

نام‌های دیگر آلوکاسیا بگیندا

ممکن است اسم این گیاه را به نام‌های دیگری نیز شنیده باشید. آلوکاسیا بگیندا به نام‌های آلوکازیا بگیندا پوست اژدها یا آلوکاسیا پوست اژدها نیز می‌شناسند. رنگ براق سبز رنگ سطح برگ این گیاه و رگ‌های مشخص آن ظاهری شبیه به اسکلت اژدها به آن بخشیده است. به همین دلیل آن را به این نام‌ها نیز می‌شناسند.

آلوکاسیا بگیندا
آلوکاسیا بگیندا

انواع مختلف آلوکاسیا بگیندا

آلوکاسیا بگیندا اژدهای صورتی (Alocasia Baginda Pink Dragon)

آلوکاسیا بگیندا اژدهای نقره‌ای (Alocasia Baginda Silver Dragon)

آلوکاسیا رگینولا بلک‌ولوت (Alocasia Reginula Black Velvet)

آلوکاسیا بگیندا اژدهای صورتی یکی از انواع معمول و جز گیاهان محبوب آپارتمانی برای درکوراسیون است. ساقه‌های صورتی این گیاه در پایین برگ‌های معمول بگیندا آن را گیاهی تحسین برانگیز کرده‌اند. می‌توان آن را جز گیاهان کامپکت و ایده‌آل برای تراریوم‌ها دانست.

نگهداری گیاه آلوکاسیا بگیندا

گیاه بگیندا را می‌توان در هر دو محیط داخل و خارج از خانه نگهداری کرد. در این نوشته، ما نکات ضروری درباره نیازهای اولیه و شرایط نگهداری آن را بیان خواهیم نمود.

نیازهای آبیاری

گیاه آلوکاسیا پوست اژدها و سایر هم‌خانواده‌های آن همانطور که گفته شد متعلق به جنگل‌های بارانی هستند. بنابراین به آبیاری منظم نیاز دارند. در هر صورت آبیاری بیش از حد و کمتر از حد این گیاه موجب ایجاد شرایط نامطلوب برای گیاه خواهد شد. در تابستان آبیاری دو تا سه بار در هفته برای گیاه مناسب است. البته همانطور که در مطالب قبل نیز گفته شد، آبیاری صحیح گیاهان آپارتمانی نسبت به شرایط محیط نگهداری آن انجام خواهد شد. هنگام نگهداری گیاه آلوکاسیا بگیندا در زمستان میزان آبیاری را به یکبار در هفته باید کاهش داد.

ذکر این نکته در اینجا لازم است که این گیاه در مقابل رطوبت خاک مقاومت کمی دارد. برعکس انواع آلوکاسیا جواهر با برگ‌های نازک. بنابراین، همیشه باید دقت داشت که ۵ الی ۶ سانتی‌متر از خاک گیاه قبل از هر آبیاری خشک شده باشد. از خیس ماندن خاک نیز جلوگیری کنید. این موضوع احتمال بروز بیماری برای گیاه شما را افزایش خواهد داد.

اط رف دیگر اگر آبیاری گیاه کم‌تر از حد باشد، آلوکاسیا خشک شده و ساقه‌های آن خم می‌شوند. اگر هوای منزل شما خشک است، می‌توانید از دستگاه‌های رطوبت‌ساز استفاده کنید. یا با استفاده از یک زیرگلدانی با سایز بزگ‌تر از گلدان گیاه و ریختن سنگ و آب در آن، رطوبت محیط را بالا ببرید. فقط به این نکته دقت کنید آب نباید با کف گلدان در تماس باشد و سوراخ کف آن را بپوشاند.

آلوکاسیا بگیندا
آلوکاسیا بگیندا

خاک مناسب آلوکاسیا پوست اژدها

بگیندا همانند سایر هم‌خانواده‌های خود خاکی مرطوب و با زه‌کش مناسب را ترجیح می‌دهد. خاک‌های ماسه‌ای و سنگی برای گیاه مناسب نیست. خاک مناسب برای نگهداری گیاه آلوکاسیا بگیندا باید سبک و پوک باشد. اگرچه این گیاه رطوبت را نسبت به خشکی می‌پسندد، خیسی بیش از حد خاک باعث پوسیدگی خواهد شد. می‌توانید به خاک گیاه پیت ماس یا کوپوست اضافه کنید. همچنین جهت سبک کردن و بالابردن زه‌کش آن از پرلیت یا سنگ‌ریزه نیز استفاده کنید.

بگیندا علاقه‌ای به تعویض گلدان‌های مکرر ندارد. این گیاه دوست دارد ریشه‌هایش تمام گلدان را حداقل برای یکسال پر کنند. در هر صورت اگر خواستید گلدان آن را تعویض کنید، بهترین زمان در اواخر زمستان و اوایل بهار است. هنگامی که گیاه شما هنوز در دوران استراحت به سر می‌برد. اگر مشاهده کردید که اندازه گیاه شما از گلدان آن بزرگ‌تر شده است، می‌توانید به گلدان آن را تعویض کنید. حتماً این نکته را دقت کنید، سوراخ کف گلدان و زه‌کش خاک باید مناسب باشد.

نور و دمای مناسب نگهداری آلوکاسیا بگیندا

نگهداری آلوکاسیا بگیندا مستلزم محیطی روشن با نور غیرمستقیم است. ولی می‌تواند محیط‌های با نور کم‌تر را نیز تحمل کند. نور مستقیم خورشید باید توسط پرده فیلتر شود. در غیر این صورت منجر به سوختگی برگ‌ها و صدمه دیدن گیاه خواهد شد. گیاهان آپارتمانی را باید برای رسیدن نور مناسب به تمامی قسمت‌ها هر چند وقت یکبار چرخاند.  معمولاً پنجره‌های جنوبی، غربی یا شرقی خانه برای این گیاه زیبا مناسب است. اگر از گیاه خارج از خانه نگهداری می‌کنید، آن‌را در مکانی قرار دهید که از تابش مستقیم نور خورشید در امان باشد. اگر در خانه هم نور کافی ندارید می‌توانید از لامپ‌های مخصوص رشد گیاه استفاده کنید.

آلوکاسیا پوست اژدها در دمای بین ۱۳ تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد بهترین عملکرد را خواهد داشت. از آنجایی که این گیاه استوایی است، در مقابل سرمای زمستان مقاومت نخواهد داشت. قرار دادن گیاه در محیط سرد یا در نزدیکی وسایل گرمایشی، سرمایشی یا در مقابل باد به گیاه آسیب خواهد زد. به محض اینکه این گیاه در محیط سرد قرار بگیرد، شادابی خود را از دست داده و رشد آن متوقف خواهد شد. به این فرآیند، زمان استراحت یا رکود نیز می‌گویند. در این دوران گیاه آلوکاسیا تمام برگ‌هایش را از دست خواهد داد و زندگی آن در زیر خاک ادامه می‌یابد. در این هنگام گلدان گیاه خود را با کیسه بپوشانید و آن را برای رشد مجدد آماده کنید.

نگهداری آلوکاسیا بگیندا
نگهداری آلوکاسیا بگیندا

تغذیه و کوددهی آلوکاسیا بگیندا

معمولاً کودهای مایع یا کودهایی که دیر تجزیه می‌شوند برای نگهداری گیاه آلوکاسیا بگیندا مناسب هستند. در طول فصل رشد، می‌توان دوبار در ماه گیاه را تغذیه نمود. کارشناسان پیشنهاد می‌دهند، از کودهایی که در خاک رسوب می‌کنند برای گیاه استفاه نشود. زیاده‌روی در اندازه و دفعات کوددهی نیز می‌تواند برای گیاه ما مشکل‌ساز باشد. این گیاه در فصول سرد و در زمستان به تغذیه نیازی ندارد.

نیاز گیاه به تمیز کردن

برگ‌های حساس این گیاه نیاز به تمیزی منظم دارند. گرد و خاک می‌تواند از رسیدن رطوبت و هوا به آن‌ها جلوگیری کند. در نتیجه، منافظ روی برگ پوشیده شده و از عمل فتوسنتز گیاه جلوگیری می‌کنند.

تکثیر گیاه آلوکاسیا پوست اژدها

معمولاً با استفاده از روش تقسیم بوته این گیاه قابل تکثیر است. بهترین زمان برای این کار در طول فصول رشد، در بهار و تابستان است. تقسیم بوته گیاه در زمستان موفقیت آمیز نخواهد بود. می‌توانید بوته مناسب را از یک گیاه سالم انتخاب کنید. بعد از جدا کردن آن از گیاه مادر در یک خاک مرطوب آن را بکارید. در روز دوم کمی کود مایع را در اطراف ساقه گیاه بریزید. از روز سوم تا بیستم گیاه جوان و جدید خود را در مکانی با دمای ثابت و با نور کم قرار دهید.

از روز بیستم تا پنجاهم، گیاه خود را به دقت تحت نظر بگیرید. این را فراموش نکنید در نگهداری گیاه آلوکاسیا بگیندا جوان خود با توجه به شرایط خاک آبیاری کنید. بعد از گذشت پنجاه روز تا روز نودم، نشانه‌های جدید از رشد را مشاهده خواهید کرد. از این روز به بعد بتدریج گیاه شما شکل خواهد گرفت. از این زمان باید آبیاری گیاه را به دو تا سه بار در هفته افزایش دهید. بتدریج شرایط نگهداری گیاه را مطابق با شرایط نگهداری گیاه بالغ انجام دهید.

شما می‌توانید نظرات و سوالات خود را در قسمت پایین همین صفحه در قسمت دیدگاه مطرح نمایید.

آلوکازیا, آلوکاسیا, نگهداری آلوکاسیا, نگهداری گیاه آلوکاسیا بگیندا

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری افوربیا هوریدا
نوشتهٔ بعدی
نگهداری اپونتیا