نکات و شرایط نگهداری آلوئه هیومیلیس
آلوئه هیومیلیس یک ساکولنت همیشه سبز و دائمی از خانواده Asphodelaxeae و بومی نواحی شرقی و غربی آفریقای جنوبی است. این گیاه را به نامهای Spider Aloe، Blue Dwarf Aloe، Hedgehog Aloe نیز میشناسند. این ساکولنت کامپکت یه ساقه کوتاه داشته و کند رشد است. این گیاه کند رشد، تا ارتفاع ۲۰ سانتیمتر رشد خواهد داشت. در برخی مواقع و شرایط، ممکن است تا ۴۰ سانتیمتر ارتفاع داشته باشد. برگهای این هیومیلیس، سبز-آبی و مات است که به شکل یک غنچه از مرکز ساقه بیرون میآیند. این برگها کروی شکل هستند و نقاطی سفید رنگ روی آنها وجود دارد. نگهداری آلوئه هیومیلیس در خانه با رعایت شرایط و نکات مراقبتی کار سختی نیست.
فهرست مطالب
این ساکولنت گلدهی هم میکند. گلهای کوچک هیومسلیس، از یک ساقه در اوایل بهار بیرون آمده و تا فصل تابستان هم باقی خواهند ماند. رنگهای این گلها متفاوت و به رنگهای قرمز-نارنجی، زرد روشن، نارنجی و قرمز هستند. این گلها برای برخی حشرات مانند پروانه و زنبور جذاب هستند.
نور و دمای مناسب نگهداری آلوئه هیومیلیس
بهترین نور برای نگهداری آلوئه هیومیلیس نور کامل خورشید است. البته باید محیط کمی نیمه سایه هم باشد. زیرا در نور شدید بخصوص در تابستان باعث سوختگی برگهای گیاه خواهد شد. در هر صورت باید شرایط گیاه به صورت مداوم مورد بررسی قرار گیرد. در صورت تابش بیش از حد نور خورشید، برگهای گیاه تغییر رنگ خواهند داد. نارنجی و قرمز شدن برگها ممکن است به همین دلیل باشد. در صورت مراقبت از آن در خانه، میتوان با نورهای مخصوص رشد گیاه میزان نور مناسب آلوئه را فراهم کرد.
بهترین دما نیز برای آلوئه هیومیلیس دمایی بین ۱۵ تا ۲۸ درجه سانتیگراد است. با توجه به گوشتی بودن ساختمان گیاه، به خصوص در فصول سرد باید از آن در مقابل سرمای هوا محافظت نمود. در صورت قرار گرفتن گیاه در دماهای پایینتر از صفر و خیسی خاک، آلوئه دچار آسیب جدی خواهد شد.
آبیاری و تغذیه هیومیلیس
همانند بسیاری دیگر از ساکولنتها، خیلی مهم است که مراقب آبیاری بیش از حد این ساکولنت باشیم. برای آبیاری باید اجازه دهید خاک گلدان به صورت کامل خشک شود. یکی از مشکلات و بیماری های رایج ساکولنت پوسیدگی است. این مشکل بیشتر در اثر آبیاری بیش از حد و اشتباه صورت میگیرد.
در زمستان این ساکولنت نیاز چندانی به آب نخواهد داشت. باید فقط مقداری آبیاری را انجام داد که از خشکی مفرط خاک جلوگیری شود. ساکولنت آلوئه هیومیلیس نیاز چندانی به تغذیه و کوددهی نخواهد داشت. ولی میتوانید در اوایل بهار کمی ورمی کمپوست به خاک آن اضافه کنید.
خاک و گلدان مناسب آلوئه هیومیلیس
بهترین بستر برای نگهداری آلوئه هیومیلیس خاک مخصوص کاکتوس است. به جای این خاک میتوانید از مخلوط نصف ماسه و نصف خاک معمولی گلدان استفاده کنید. در مجموع باید از خاکی استفاده کنید که مدت زیادی آب را درون خود نگهداری نکند. خیس ماندن بیش از حد میتواند منجر به پوسیدگی گیاه شما شود. گلدانهای سفالی لعابدار بهترین نوع گلدان برای کاشت این ساکولنت است. با توجه به سیستم ریشه گیاه، باید از گلدانهای با عمق کم استفاده کنید. گلدان مناسب باید اندازه متناسبی نیز داشته باشد. کف آن باید برای خارج شدن آب اضافی و گردش هوا دارای سوراخ باشد. بهترین زمان نیز برای تعویض آن نیز اوایل فصل بهار و قبل از فرا رسیدن فصل رشد است.
تکثیر آلوئه هیومیلیس
آلوئه هیومیلیس براحتی تکثیر میشود. این گیاه را میتوان از طریق برگ پرورش داد. البته که بهترین روش و سریعترین آن استفاده از پاجوشهای بیرون زده از اطراف گیاه است. میتوانید به راحتی این پاجوشها را در گلدان جدید بکارید. میتوانید در ادامه از همان نکات نگهداری آلوئه هیومیلیس بالغ استفاده نمایید.
مشکلات و بیماری های آلوئه عنکبوتی یا هیومیلیس
هنگام نگهداری آلوئه هیومیلیس در خانه باید مراقب آفاتی نظیر پولک و کنه قرمز بود. باید به طور مرتب ساکولنت خود را بررسی کنید. این گیاه کمی رطوبت را دوست دارد. میتوانید برای تامین رطوبت گیاه در محیط نگهداری از یک دستگاه رطوبت ساز استفاده نمایید. نباید اجازه داد خاک گیاه خیس بماند. خیسی باعث بروز بیماری پوسیدگی خواهد شد. خشکی بیش از حد هم باعث بروز آفات خواهد شد. اگر عنکبوت قرمز را روی گیاه خود مشاهده کردید میتوانید با استفاده از یک پارچه الکلی به مبارزه با آن بپردازید.