نگهداری آریوکارپوس

نگهداری آریوکارپوس

معرفی جامع و نحوه نگهداری آریوکارپوس

آریوکارپوس (Ariocarpus) دارای هشت گونه مختلف می‌باشد و متعلق به نواحی مکزیک و تگزاس است. نگهداری آریوکارپوس نیازمند داشتن محیطی با نور غیر‌مستقیم و گردش هوای مناسب است. این ساکولنت تقریباَ کوچک است و در حدود ۱۵ سانتی‌متر در عرض و ارتفاع آن تا چند سانتی‌متر از سطح خاک رشد می‌کند. این گیاه دارای یک ریشه بزرگ و غده‌ای مانند است و برگ‌های آن همانند صخره سخت و طرح‌دار هستند. در مرکز هر گیاه، می‌توانید قسمتی مویی مانند و سفید را مشاهده کنید که از آنها گل‌های گیاه بیرون می‌آیند.

گلدهی و رایحه آریوکارپوس

بسیاری از علاقه‌مندان نگهداری آریوکارپوس را برای ظاهر عجیب و زیبای آن انجام می‌دهند. ولی گلهای این گیاه که به ندرت هم پدید می‌آیند بسیار زیبا و جذب کننده هستند. گیاه سالم و بالغ آریوکارپوس، گل‌های قیف مانندی را از خود تولید می‌کنند. گل‌ها از اواسط تابستان پدید می‌آیند و به اندازه ۳ تا ۵ سانتی‌متر هم می‌رسند. بسته به نوع گیاه گل‌ها به رنگ‌های سفید، زرد، بنفش، قرمز و یا صورتی هستند. این گل‌ها بتدریج در اواخر تابستان به بذر تبدیل و به رنگ مشکی تغییر رنگ می‌دهند.

آریوکارپوس
آریوکارپوس

 

نور و دمای مناسب نگهداری آریوکارپوس

برای نگهداری آریوکارپوس نیاز به محیطی روشن و با نور غیر مستقیم است. برای این گیاه بهترین مکان در منزل پشت پنجره جنوبی در جایی است که بتواند در طول روز بیشترین نور غیر مستقیم ممکن را دریافت نماید. اگر در مناطق گرمسیر زندگی می‌کنید، از قرار دادن آن در نور مستقیم خورشید به خصوص در تابستان خودداری کنید. و در صورت نگهداری آن در خارج از محیط منزل برای آریوکارپوس خود محیطی نیمه سایه فراهم کنید.

هنگامی که این ساکولنت را داخل منزل نگهداری می‌کنید، دمای مناسب برای آن همان دمای معمول اتاق می‌باشد. پایین‌ترین دمایی که آریوکارپوس می‌تواند تحمل کند منفی چهار درجه سانتی‌گراد البته برای مدت کم می‌باشد.

آبیاری و تغذیه مناسب آریوکارپوس

در طول فصول رشد، برای آبیاری آریوکارپوس اجازه دهید خاک گیاه در بین دو آبیاری خشک شود، سپس گیاه خود را آبیاری کنید. هنگامی که گلدهی گیاه شما به پایان رسید، و بذرهای گیاه در اواخر تابستان نمایان شدند، از آبیاری کردن گیاه خود تا فرا رسیدن بهار خودداری کنید. این گیاه آب را در ریشه‌های خود برای گذراندن فصول سرد سال ذخیره می‌کند. دقت داشته باشید کیفیت آب و روش آبیاری آریوکارپوس از اهمیت بالایی برخوردار است.

بهترین آب برای این گیاه آب باران یا آب تصفیه شده است. به خصوص در مناطقی که آب شیر آن‌ها دارای املاح و کلر فراوان می‌باشد. از آبیاری بیش از حد آریوکارپوس خودداری کنید. بهترین روش برای آبیاری این گیاه، آبیاری از کف گلدان است. ولی هرگز نباید اجازه داد که گلدان برای مدت طولانی درون آب بماند. زیرا خیس ماندن بیش از حد خاک موجب بروز بیماری‌های پوسیدگی خواهد شد.

اگر مشاهده کردید که روی سطح خاک گیاه شما کریستال های نمک تشکیل شده است، آبیاری گیاه را از روی خاک بیش از حد انجام داده اید. باید نمک روی سطح خاک و اطراف گیاه را تمیز کنید.

تغذیه و کوددهی

برای تغذیه آریوکارپوس در فصل بهار و اواسط تابستان می‌توانید با یک کود دارای فسفات و پتاس بالا، آریوکارپوس خود را به مقدار یک چهارم میزان توصیه شده روی بسته کود مورد نظر تغذیه نمایید. در نگهداری آریوکارپوس نیازی به استفاده از کلسیوم‌های قابل حل در آب نیست و استفاده از کودهای دارای کلسیوم هیدرات می‌تواند به ریشه‌های آن صدمه بزند.

آریوکارپوس
آریوکارپوس

خاک مناسب و تعویض گلدان آریوکارپوس

بهترین خاک برای نگهداری آریوکارپوس مخلوط خاک کاکتوس و ساکولنت با زه‌کشی بسیار مناسب است ولی هرگز به این مخلوط پیت ماس اضافه نکنید زیرا موجب آسیب رسیدن به سیستم ریشه‌های آن خواهد شد. می‌توانید از برای این گیاه از گلدان‌های پلاستیکی با سوراخ‌های زه‌کشی زیاد استفاده نمایید. ریشه‌های آریوکارپوس می‌توانند همچنین آب را از کناره‌ها و دیواره‌های گلدان‌های سفالی بگیرند و در خود ذخیره نمایند.

معمولاً گلدان‌های با عمق کم برای کاشت این ساکولنت استفاده می‌شود. اگرچه اگر گیاه شما دارای سیستم ریشه‌ای بلندی است باید از گلدانی استفاده کنید که ریشه‌ها آسیب ندیده و در آن راحت باشند. برای تعویض گلدان آریوکارپوس عجله نکنید، از آنجایی که این ساکولنت کند رشد است، نیاز کمی به تعویض گلدان پیدا خواهد نمود. اگر اندازه گیاه شما به حدی بزرگ شد که از دهانه گلدان بیرون زد، یا ریشه‌های آن از کف گلدان بیرون آمد می توانید تعویض گلدان آن را با گلدانی با یک سایز بزرگ‌تر انجام دهید. هنگام تعویض گلدان دقت کنید تمامی خاک‌های کهنه اطراف ریشه را تمیز کنید.

تکثیر آریوکارپوس

تمامی گونه‌های این گیاه در خطر انقراض هستند. بهترین راه برای پرورش آریوکارپوس کاشت بذر آن است. از برش قلمه یا قسمتی از ساقه گیاه در صورت مشاهده در طبیعت خودداری کنید. می‌توان از پاجوش هم برای تکثیر این گیاه استفاده نمایید. در هر دو روش پرورش باید خاک گیاه را مرطوب نگهداری کنید. هنگامی که اولین نشانه‌های رشد را مشاهده کردید، می توانید به روال عادی نگهداری آریوکارپوس برگردید.

بیماری‌ها و آفات معمول آریوکارپوس

هنگام نگهداری این گیاه در منزل، ممکن است با تمام بیماری‌های معمول کاکتوس و ساکولنت برخورد کنید. به دقت مراقب گیاه خود باشید و اگر علائم بروز شپشک آردآلود، حشره پولک یا از این قبیل آفات را مشاهده کردید سریعاً وارد عمل شوید و با استفاده از آفت‌کش‌های مخصوص آن‌ها را از بین ببرید. برای جلوگیری از بروز این آفات می‌توانید یکبار در بهار و یکبار در اواخر تابستان گیاه خود را با استفاده از این آفت‌کش‌ها غبار پاشی کنید.

هرچه سن گیاه شما بالاتر می‌رود امکان بروز بیماری‌های ریشه‌ای برای آن بیشتر می‌شود. اگر در نگهداری آریوکارپوس گیاه شما دچار این بیماری‌ها شود، به سرعت و به یکباره موجب مرگ آن خواهد شد. برای جلوگیری از نابودی گیاه خود و لذت بردن از آن باید با فراهم کردن نور کافی و عدم تعویض گلدان‌های مکرر به آن کمک نمایید.

همانطور که گفته شد این گیاه کند رشد است. در طبیعت در معرض انقراض قرار دارد. و به دلیل این است که بسیاری از علاقه‌مندان، خواستار نگهداری آریوکارپوس در کلکسیون خود هستند. سه گونه اشاره شده آریوکارپوس در زیر بیشتر از سایر انواع آن در معرض انقراض هستند:

آریوکارپوس آگاویدوز (Agavoides)

آریوکارپوس براونوس (Bravoanus)

آریوکاپوس Scapharostrus

این گیاهان توسط دولت مکزیک ایالات متحده آمریکا و سایر ارگان های بین المللی مورد محافظت قرار گرفته‌اند.

نگهداری آریوکارپوس, نگهداری ساکولنت

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری مامیلاریا هانیانا
نوشتهٔ بعدی
نگهداری گیاه حسن یوسف