نگهداری گیاه پرنده بهشتی

نگهداری گیاه پرنده بهشتی

معرفی کامل و نحوه نگهداری گیاه پرنده بهشتی

تاریخچه گیاه پرنده بهشتی

گیاه پرنده بهشتی (Bird of Paradise) گیاه بومی سواحل شرقی جنوب آفریقاست که به طبیعت وحشی آفریقا متصل می‌گردد. این گیاه بدلیل شکل گلی که دارد گیاه ماهیخوار نیز نامیده می‌شود. ارتفاع این گیاه به ۲ متر هم می‌رسد. و قادر است وزن پرندگانی که برای تغذیه از نکتار این گیاه روی آن توقف می‌کنند را تحمل کند. این گیاه اولین بار در سال ۱۷۷۳ در اروپا دیده شد و به یک گیاه تزئینی در محیط‌های معتدل تبدیل شد. نگهداری گیاه پرنده بهشتی کار آسانی است و امروزه به یک گیاه آپارتمانی محبوب برای ادارات و محیط‌های خانگی تبدیل شده است.

گلدهی گیاه پرنده بهشتی چند بار در سال اتفاق می افتد. البته به شرطی که شرایط نگهداری آن فراهم باشد. این گیاه یک گیاه با عمر طولانی است و بعد از سه سال قادر به گلدهی است. هنگامی که گل می‌دهد برای سالیان سال زیبایی را برای شما به ارمغان می‌آورد.

در این مطلب با موارد زیر آشنا خواهیم شد:

ساختار و تاریخچه پرنده بهشتی

نور و دمای مناسب نگهداری پرنده بهشتی

آبیاری صحیح پرنده بهشتی

خاک مناسب گیاه پرنده بهشتی

تغذیه و کود مناسب گیاه برد آف پارادایس

تکثیر و پرورش گیاه پرنده بهشتی

گیاه پرنده بهشتی
گیاه پرنده بهشتی

ساختار گیاه پرنده بهشتی

همانطور که گفته شد به طور متوسط ارتفاع گیاه پرنده بهشتی به ۲ متر می‌رسد. این گیاه زمانی که گل می‌دهد دارای ظاهری شبیه به سر پرنده است. زمانی که به ارتفاع مناسب می‌رسد غلاف‌های از جنس سخت در اطراف خود تولید می‌کند که گریبانه نام دارد. این شبیه به منقار پرنده است و به شکلی قوی است که بتواند وزن پرندگان را تحمل کند.

هنگام گلدهی سه کاسبرگ نارنجی رنگ از گریبانه به همراه سه گلبرگ آبی رنگ که دارای شیره گل است بیرون می‌آید. برگ‌های آن انبوه و پهن هستند و گاهی تا ۲ متر طول و ۳۰ سانتی‌متر پهنا دارند.

خاستگاه این گیاه جنوب آفریقا و اسم علمی آن Strelitzia Reginae می‌باشد. هنگام نگهداری گیاه پرنده بهشتی در محیط‌های باز و طبیعت این گیاه به ارتفاع ۳ متر و در محیطهای بسته به ۱.۵ متر می‌رسد. همچنین این گیاه برای حیوانات خانگی مانند سگ و گربه به طرز خفیفی سمی است.

گلدهی گیاه پرنده بهشتی

هنگامی که گلدهی در اوایل بهار شروع می‌شود هر گیاه می‌تواند ۶ گل تولید کند. و هر گل مدت طولانی را می‌تواند زنده بماند و عمل گلدهی از اوایل بهار تا اوایل پاییز به طول انجامد. این گیاه برای گلدهی نیاز کمی به توجه دارد و تنها با نور و آبیاری کافی خوشحال می‌شود.

نور و دمای مناسب گیاه پرنده بهشتی

روشنایی مناسب برای نگهداری گیاه پرنده بهشتی نور غیر مستقیم است. نور مستقیم و خیلی زیاد می‌تواند به گل‌های این گیاه صدمه وارد کند. البته نور صبحگاه یا هنگام غروب خورشید می‌تواند برای گیاه ما مفید باشد. پس توجه داشته باشید گلدان را در مکانی قرار دهید که در طول روز بتواند کمی نور مستقیم نیز دریافت کند. پرنده بهشتی در دمای بالای ۲۱ درجه سانتی‌گراد در نور مستقیم دچار آفتاب سوختگی می‌شود. بهترین مکان برای نگهداری این گیاه در منازل و محیط‌های بسته نزدیک پنجره‌‌های جنوبی جایی که گیاه بتواند میزان نور مورد نیاز خود را دریافت کند می‌باشد.

دمای مناسب برای گیاه پرنده بهشتی بین ۲۱ تا ۳۲ درجه سانتی‌گراد است. و دمای کمتر از ۱۳ درجه سانتی‌گراد را نیز برای مدت کوتاه تحمل می‌کند. تغییرات دما می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی برای گیاه شما شود. هرگز گیاه را در معرض وسایل گرمایشی و سرمایشی قرار ندهید.

آبیاری گیاه پرنده بهشتی

این گیاه در تابستان نیاز به آبیاری منظم دارد و نباید خاک آن خشک شود. با خشک شدن چند سانتی‌متر از سطح خاک باید آبیاری را انجام دهید. عدم آبیاری به موقع یا افراط در آن میتواند به سلامتی گیاه آسیب وارد نماید. در فصول سرد باید اجازه داد تا کمی بیشتر خاک گیاه خشک شود. سپس آن را آبیاری نمود. حتماً به این نکته توجه داشته باشید که از تجمع آب در زیر گلدانی جلوگیری گردد. بعد از آبیاری کامل و خارج شدن آب از کف گلدان، آب اضافی را از داخل زیرگلدانی خارج کنید.

این را نیز دقت داشته باشید که نوع آبی که به گیاه می‌دهید اهمیت بالایی دارد. اگر از آب لوله‌کشی استفاده می‌کنید، باید به مدت ۲۴ ساعت آن را در محیط خانه قرار دهید. این کار باعث خواهد شد که مواد مضر و کلر آب تا حد زیادی از بین برود. اگر از آب باران و تصفیه شده استفاده کنید بسیار بهتر است.

خاک مناسب گیاه پرنده بهشتی

گیاه پرنده بهشتی در هر خاکی قادر به زندگی است. می‌توانید برای نگهداری گیاه پرنده بهشتی از مخلوط خاکهای مناسب گیاهان آپارتمانی رایج در بازار استفاده کنید. خاک و بستر کاشت گیاه باید غنی و دارای زه‌کشی مناسبی باشد. این خاک در حین اینکه باید رطوبت مناسب برای پرنده بهشتی ما را فراهم کند، نباید خیس و غرق آب شود. مواد مغذی در خاک گیاه تاثیر مستقیمی در رشد و گلدهی خواهند داشت. می‌توانید برای تنظیم PH خاک از مقداری پیت ماس در آن استفاده نمایید.

گیاه پرنده بهشتی
گیاه پرنده بهشتی

تعویض گلدان گیاه پرنده بهشتی

تعویض گلدان این گیاه در اواخر زمستان و هنگامی که ریشه‌های آن از کف گلدان خارج شده است نیاز است که آنرا به یک گلدان با سایز بزرگتر منتقل کرد. حتماً مراقبت شود که به گریبانه گیاه آسیبی وارد نشود. از آنجایی که ساقه‌های این گیاه ترد و شکننده هستند هنگام جابه‌جایی گیاه باید دقت لازم را بعمل آورید تا به آنها آسیب وارد نشود. بعد از تعویض گلدان هرگز مکان آن را تغییر ندهید. این کار باعث بروز استرس به گیاه شما خواهد شد. همچنین آبیاری و تغذیه را مانند قبل انجام دهید.

کوددهی و تغذیه گیاه پرنده بهشتی

پرنده بهشتی گیاهی است که به تغذیه و مواد مغذی نیاز دارد. کمبود کوددهی می‌تواند باعث لوله شدن برگ گیاه شود. تغذیه این گیاه در طول بهار و تابستان به صورت منظم و هر دو هفته یکبار با کود کامل گیاهان آپارتمانی باعث رشد و گلدهی آن و سلامتی گیاه می‌شود. و در فصول سرد زمستان و پائیز ماهی یکبار همین کار را انجام دهید.

تکثیر پرنده بهشتی

هنگام نگهداری گیاه پرنده بهشتی می‌توانید تکثیر آن را از طریق بذر و تقسیم بوته انجام دهید. این کار اگر از طریق بذر صورت بگیرد شاهد گلدهی گیاه بعد از رسیدن به سن ۳ سال و اگر از طریق تقسیم بوته صورت گیرد نباید انتظار داشت که در سال اول گیاه گل دهد.

برای اینکه با بیماری های گیاه پرنده بهشتی آشنا شوید، می‌توانید مطلب مشکلات و بیماری های پرنده بهشتی را مطالعه کنید. همچنین نظرات و سوالات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

نگهداری گیاه پرنده بهشتی, نگهداری گیاهان آپارتمانی

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری بنفشه آفریقایی
نوشتهٔ بعدی
آبیاری کاکتوس