نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی

نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی

دلایل وجود نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی و راه حل برطرف کردن آن‌ها

آیا تا به حال نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی خود مشاهده کرده‌اید؟ وجود این نقاط روی برگ‌های گیاهان آپارتمانی دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد. این مهم است که بتوانیم قبل از هر چیز از بروز این مشکل جلوگیری کنیم. یا اینکه آن را برطرف نماییم. در این مطلب سعی خواهیم کرد، دلایل رایج و مشترک بروز نقاط قهوه ای روی برگ گیاهان را بررسی کنیم. و به چگونگی برطرف کردن آن بپردازیم.

دلایل بوجود آمدن نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی چیست؟

قهوه ای شدن برگ گیاهان
قهوه ای شدن برگ گیاهان

در این قسمت می‌خواهیم به شش نمونه از موارد رایج بوجود آمدن این مشکل بپردازیم.

  • نور بسیار شدید و سوختگی
  • رطوبت اندک محیط
  • آفات
  • بیماری برگی
  • مشکلات ناشی از آبیاری
  • مشکلات ناشی از کوددهی

شناسایی علت بوجود آمدن نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی می‌تواند ما را در رفع آن کمک کند.

نور بیش از حد و آفتاب سوختگی

گیاهان آپارتمانی معمولاً گیاهانی هستند که بومی نواحی استوایی می‌باشند. در این مناطق آن‌ها در مناطق جنگلی و نیمه سایه رشد می‌کنند. که نور مورد نیاز خود را از آفتابی که از لابه‌لای شاخه‌های درختان می‌تابد، دریافت می‌کنند. این موضوع آن‌ها را برای نگهداری در شرایط با نور کم محیط خانه آماده کرده است. هم در نور مستقیم خورشید و هم با نور مصنوعی ممکن است سوختگی برگ بوجود بیاید. علامت‌های ناشی از آفتاب سوختگی به شکل نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی به روی برگ‌ها، یا لبه آن‌ها یا حتی زرد شدن برگ گیاه نمایش داده می‌شود. در شرایط حاد این مشکل، هر سه مورد با هم مشاهده خواهد شد. اگر این علائم را در گیاهان خود مشاهده کردید، ابتدا مکان قرار گیری آن را بررسی کنید.

آیا گیاه شما در مقابل منبع نوری مستقیم پشت پنجره یا منابع نوری مصنوعی قرار گرفته است؟ اگر به این منابع نزدیک باشد، ممکن است علت بوجود آمدن لکه‌های قهوه‌ای روی برگ‌ها به همین علت باشد. فاصله گیاه خود را با پنجره یا منبع نور مصنوعی بیشتر کنید. مکانی را برای گیاه خود انتخاب کنید که نور فیلتر شده دریافت کند. مطالعات نشان می‌دهد، با تغییرات زاویه تابش نور در فصول مختلف، بهترین مکان برای گیاه در خانه و در زمستان پنجره جنوبی است. و اگر تابش نور به گیاه شما در این مکان در تابستان شدید است، باید از شدت آن کم کنید.

رطوبت اندک

اگر نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی شما خشک است، به دلیل رطوبت پایین محیط نگهداری آن‌ها است. این مشکل ممکن است منجر به افتادن برگ یا غنچه گل‌های گیاه نیز بشود. برای مثال گیاه کالاتیا به سرعت در مقابل کمبود رطوبت واکنش نشان می‌دهد. وجود نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی به خصوص روی این گیاه بخصوص در زمستان که رطوبت محیط خانه کاهش می‌یابد بوجود می‌آید. استفاده از یک دستگاه رطوبت سنج دیجیتال می‌تواند انتخاب مناسبی برای بررسی رطوبت محیط باشد. اگر رطوبت محیط پایین بود می‌توانید با استفاده از قرار دادن یک زیرگلدانی بزرگ و سنگ‌ریزه و آب داخل آن رطوبت را بالا ببرید. همچنین می‌توانید گیاهان خود را نزدیک هم قرار دهید تا رطوبت محیط نگهداری آن‌ها بالا برود. دستگاه بخور هم می‌تواند گزینه مناسبی برای این کار باشد.

قهوه ای شدن برگ گیاهان به دلیل کمبود رطوبت
قهوه ای شدن برگ گیاهان به دلیل کمبود رطوبت
آفات

نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی می‌تواند به دلیل وجود آفت باشد. عنکبوت قرمز یکی از این آفات رایج است. در صورت بروز این مشکل قسمت زیر برگ‌ها هم دچار این مشکل خواهند شد. بهترین و ساده‌ترین روش برای کنترل این آفات شستن برگ‌ها با استفاده از آب هم دمای محیط است. هر هفته یکبار باید این کار را انجام داد تا مشکل برطرف شود. رطوبت محیط را بعد از شستن برگ‌ها بالا نگه دارید تا از هجوم دوباره کنه قرمز جلوگیری شود. یکی دیگر از آفاتی که شیره گیاه را می‌مکد شپشک آردآلود است. شپشک آردآلود، شته‌ها و تریپس از انواع دیگر آفات هستند که باعث بوجود آمدن نقاط قهوهای روی برگ گیاه خواهند شد. تمام این آفات با مکیدن شیره گیاه از برگ و ساقه به گیاه آسیب می‌زنند. این آفات نقاطی قهوه‌ای یا زرد را روی برگ‌ها بوجود می‌آورند.

بهترین کار برای حفظ سلامتی گیاه کنترل مداوم و هفتگی گیاهان است. این کار باعث خواهد شد که حتی با بوجود آمدن کوچکترین مشکل به سرعت به آن پی برده و از گسترش آن جلوگیری نمود. قرنطینه کردن گیاهان آپارتمانی به محض مشاهده آفات برای جلوگیری از گسترش از اولین کارهایی است که باید انجام داد.

زنگ زدگی

بیماری که به اصطلاح به آن زنگ زدگی می‌گویند، به صورت وجود متعدد نقاط قهوه ای روی برگ‌های گیاه و در زیر آن‌ها به صورت حلقه گرد قابل مشاهده است. برای مقابله با زنگ زدگی و درمان آن، باید برگ الوده را جدا کرده و در کیسه زباله گذاشت. و با استفاده از قارچ‌کش‌های با پایه سولفور به درمان گیاه پرداخت. این نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی بیشتر شبیه به زنگ زدگی و نارنجی رنگ هستند.

نقاط ناشی از باکتری ها

اگر نقاط فرورفتگی و مرطوب قهوه‌ای رنگ روی برگ‌های گیاهان خود مشاهده کردید، این به دلیل وجود باکتری است. نقاط ناشی از باکتری، بیشتر به دلیل آبیاری بیش از حد گیاه یا کمبود گردش هوا و حتی زیاد بودن بیش از حد رطوبت محیط رخ می‌دهد. این بیماری یکی از موارد جدی خطرناک برای سلامتی گیاه است. باید در این مواقع برگ‌های آلوده را جدا کرد. گیاه را به سرعت باید قرنطینه کرد تا از سرایت به سایر گیاهان جلوگیری شود.

پوسیدگی ساقه و ریشه

در صورتی که ساقه یا ریشه گیاه به رنگ قهوه ای یا سیاه در بیاید، و نرم و لهیده شود، ممکن است مشکل از پوسیدگی ریشه یا ساقه باشد. پوسیدگی معمولاً به دلیل آبیاری بیش از حد و زه‌کشی نامناسب خاک و گلدان است. باید در این مواقع ریشه‌های پوسیده را از گیاه جدا کرده و گیاه را در گلدانی با خاک تازه و مناسب کاشت. مطمئن شوید که گلدان مناسب را انتخاب نموده‌اید. از باز بودن سوراخ کف گلدان نیز اطمینان حاصل کنید. در شرایط پوسیدگی امکان ریکاوری و سلامت ماندن گیاه شما بسیار اندک است.

نقاط قارچی

نقاط قهوه ای روی برگ گیاهان آپارتمانی که کوچک و دارای کادری زرد رنگ هستند به دلیل وجود قارچ است. در این شرایط باید برگ آلوده را از گیاه جدا کرد. با استفاده از روغن چریش می‌توان از سرایت به سایر نقاط گیاه جلوگیری نمود. اگر به سرعت به درمان نپردازید، ممکن است به طور کامل گیاه خود را از دست بدهید.

نقاط قهوه ای روی برگ گیاه
نقاط قهوه ای روی برگ گیاه
مشکلات ناشی از آبیاری

قهوه‌ای شدن لبه برگ‌ها یا خشکی آن‌ها می‌تواند نشانه کمبود آبیاری باشد. به خصوص وقتی با افتادگی و خمودگی برگ‌ها روبرو هستیم. خاک گیاه را بررسی کنید. در صورتی که خاک به طور کامل خشک بود، علت عدم سلامتی گیاه، کمبود آبیاری است. آبیاری گیاه را انجام دهید تا حدی که آب از سوراخ کف گلدان بیرون بیاید. سپس آب اضافه زیرگلدانی را خالی کنید. اجازه دهید تتا خاک دوباره خشک شود، سپس مجدداً آبیاری را انجام دهید. چند ساعتی ممکن است به طول انجامد تا برگ‌ها به حالت عادی خود بازگردند. برای جلوگیری از بوجود آمدن دوباره این مشکل باید نیازهای آبیاری گیاه خود را بدانید.

برخی از گیاهان نیاز به خاکی کمی مرطوب دارند. بعضی دیگر هم نیاز دارند تا خاک در بین دو آبیاری به طور کامل خشک شود. در زمستان، حتی وقتی که گیاهان به دوره رکود و استراحت خود می‌روند، نیاز به آب دارند. البته که میزان آن کم می‌شود. با فرارسیدن دوباره بهار و زیاد شدن ساعات تابش نور خورشید، دوباره نیازهای آبیاری افزایش خواهد یافت. در صورت رعایت نکردن شرایط صحیح آبیاری ممکن است با نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی خود روبرو شوید.

مشکلات کوددهی

اگر نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی یا لبه برگ‌ها مشاهده کردید، ممکن است به دلیل ازدیاد و انباشت نمک موجود در کود باشد. در این مواقع باید خاک گیاه را فلاش کرد. یعنی گلدان را زیر شیر آب قرار دهید تا نمک‌های رسوب کرده در آن از سوراخ کف خارج شود. چند دقیقه اجازه دهید که گلدان در معرض آب قرار داشته باشد. بعد از آن باید اجازه دهید تا خاک گلدان خشک شود، سپس آبیاری مجدد انجام دهید. اگر رسوب نمک در خاک شدید باشد، نیاز است که خاک گلدان را تعویض کنید. برای جلوگیری از رسوب باید هر چند ماه یکبار عمل فلاش را انجام دهید. بیشتر گیاهان آپارتمانی از آنچه فکر می‌کنید، نیاز کمتری به کود دارند. حتماً کود مناسب برای گیاه خود انتخاب کنید.

دلایل دیگری هم هستند که موجب بروز نقاط قهوه ای روی گیاهان آپارتمانی می‌شوند. ما در این مطلب سعی کردیم موارد عمومی را بیان کنیم. در صورتی که سوال یا پیشنهادی دارید در قسمت پایین همین مقاله می‌توانید مطرح نمایید. از اینکه مطلب را با سایر دوستان علاقه‌مند خود به اشتراک می‌گذارید نیز ممنونیم.

بیماری گیاهان آپارتمانی, قهوه ای شدن برگ گیاهان

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری آستروفیتوم کاپوت مدوزا
نوشتهٔ بعدی
میزان رشد زاموفیلیا