نگهداری دیفن باخیا کاملیا

نگهداری دیفن باخیا کاملیا

معرفی و نحوه نگهداری دیفن باخیا کاملیا

دیفن باخیا کاملیا یک گیاه زیبا با برگ‌هایی با رنگ روشن است. این گیاه که از خانواده دیفن باخیا می‌باشد، دارای شرایط مراقبتی نسبتاً آسان و گیاهی مناسب برای آپارتمان با نور متوسط محسوب می‌شود. رشد این گیاه متوسط و در فصول بهار و تابستان که فصول رشد است، رشد سریع‌تری خواهد داشت. برای آشنایی با شرایط نگهداری دیفن باخیا کاملیا به ادامه این مطلب توجه کنید. این گیاه هم برای انسان و هم حیوانات خانگی سمی است. بنابراین در صورت نگهداری آن در محیط خانه حتماً مراقبت لازم را انجام دهید. برای آشنایی با سایر گیاهان سمی برای سگ و گربه به مطلب مربوطه مراجعه نمایید.

دیفن باخیا کاملیا
دیفن باخیا کاملیا

نور و دمای مناسب نگهداری دیفن باخیا کاملیا

دیفن کاملیا برای رشد مناسب و سلامتی به محیطی با نور متوسط و غیرمستقیم نیاز خواهد داشت. نور مستقیم خورشید می‌تواند باعث سوختگی برگ‌ها و خشک شدن آن‌ها شود. بنابراین اگر نگهداری دیفن باخیا کاملیا در خانه انجام می‌دهید آن را در مکانی با فاصله مناسب از پنجره جنوبی خانه قرار دهید. نور تابیده شده به گیاه را به وسیله پرده توری فیلتر کنید. نور فیلتر شده برای گیاه مهم و باعث شادابی آن خواهد شد.

بهترین دما نیز برای مراقبت از دیفن کاملیا دمایی است که خود شما نیز در آن احساس راحتی می‌کنید. این گیاه بومی نواحی استوایی است. بنابراین دمای هوای گرم برای آن توصیه می‌شود. دمای بین ۱۵ تا ۲۸ درجه سانتی‌گراد بهترین دما برای گیاه به حساب خواهد آمد.

آبیاری و تغذیه دیفن کاملیا

این گیاه نیاز به خاکی مرطوب برای شادابی و سلامتی خواهد داشت. اگرچه آبیاری بیش از حد نیز می‌تواند باعث بروز پوسیدگی شود. در بهار و تابستان هنگامی که چند سانتی‌متر از سطح خاک خشک می‌شود، گیاه را آبیاری کنید. افتادگی برگ‌های دیفن کامیلا ممکن است به دلیل تشنگی و کمبود آبیاری باشد. در نگهداری دیفن باخیا کاملیا آبیاری را طوری انجام دهید که آب از سوراخ کف گلدان بیرون بیاید. آب اضافی زیرگلدانی را نیز خالی کنید. اجازه باقی ماندن گلدان درون آب را ندهید.

خشکی لبه برگ‌ها و قهوه‌ای شدن آن‌ها ممکن است به دلیل آبیاری کم باشد. رطوبت محیط گیاه را نیز حفظ کنید. کاهش رطوبت نیز منجر به خشکی برگ خواهد شد. می‌توانید با نگهداری دسته‌جمعی گیاهان رطوبت محیط آن‌ها را افزایش دهید. همچنین می‌توانید از راه‌های افزایش رطوبت محیط گیاه استفاده کنید.

برای بهبود رشد و سلامتی گیاه می‌توانید در فصول رشد آن به فواصل ماهیانه یکبار با استفاده از کودهای NPK 20-20-20 گیاه خود را تغذیه نمایید. کوددهی بیش از حد نیز باعث از بین رفتن کاملیا خواهد شد. در پاییز و زمستان گیاه خود را کوددهی نکنید.

دیفن کاملیا
دیفن کاملیا

خاک و گلدان مناسب نگهداری دیفن کاملیا

برای نگهداری دیفن باخیا کاملیا نیاز به خاکی سبک و غنی است. مخلوط خاک برگ به همراه سبوس، پرلیت و کمی پیت برای این گیاه بهترین بستر رشد محسوب می‌شود. خاک گیاه باید بتواند به سرعت آب را از خود عبور دهد. در حالیکه رطوبت مورد نیاز گیاه را نیز حفظ کند. اگر از خاک سنگین و نامناسب استفاده کنید گیاه شما دچار پوسیدگی خواهد شد.

انتخاب گلدان مناسب برای گیاه نیز نقش مهمی در سلامتی گیاه خواهد داشت. اگر گلدان بزرگ و عمیق انتخاب نمایید، گیاه شما از بین خواهد رفت. گلدانی با اندازه و عمق مناسب انتخاب کنید. سوراخ‌های کف گلدان را بررسی کنید. در صورت نداشتن سوراخ در کف نیز گیاه دچار پوسیدگی خواهد شد. تعویض گلدان دیفن کاملیا هر دو تا سه سال یکبار لازم خواهد بود. این کار را در فصول بهار و تابستان انجام دهید.

تکثیر دیفن کاملیا

تکثیر این گیاه از طریق قلمه ساقه قابل انجام خواهد بود. البته ممکن است گیاهانی کوچک از بقل گیاه مادر از خاک بیرون آیند که می‌توانید هنگام تعویض گلدان با تقسیم بوته آن‌ها را جدا کرده و گیاهی جدید داشته باشید. قلمه ساقه گیاه در آب و خاک ریشه‌دار خواهد شد. بعد از مشاهده اولین نشانه‌های رشد نیز می‌توانید نگهداری دیفن باخیا کاملیا خود را مانند قبل انجام دهید.

دیفن باخیا کاملیا
دیفن باخیا کاملیا

مشکلات و آفات دیفن باخیا کاملیا

در نگهداری دیفن باخیا کاملیا در خانه معمولاً شاهد آفت خاصی نخواهید بود. ولی عنکبوت قرمز یکی از آفاتی است که ممکن است به گیاه شما حمله‌ور شود. گیاه خود را به طور مداوم بررسی کنید. اگر این آفت را روی گیاه مشاهده کردید سریعاً اقدام به از بین بردن آن کنید.

برای از بین بردن آفات گیاه در ابتدا باید گیاه را قرنطینه کنید. سپس با استفاده از یک پارچه آغشته به الکل اقدام به حذف فیزیکی این آفات نمایید.

زرد شدن برگ دیفن باخیا کاملیا

اگر مشاهده کردید برگ‌های گیاه شما شروع به زرد شدن کرده است، نشانه آبیاری بیش از حد یا کمبود مواد مغذی است. پوسیدگی ریشه نیز از موارد معمول در نگهداری دیفن باخیا کاملیا است. همانطور که گفته شد، اگر لبه برگ‌ها دچار خشکی و سوختگی شد، نشانه نور زیاد یا کمبود رطوبت محیط است.

اگر سوال، پیشنهاد یا مشکلی درباره گیاه خود دارید می‌توانید نظرات خود را در پایین همین برگه با ما درمیان بگذارید. همچنین می‌توانید از طریق دکمه‌های اشتراک‌گذاری این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

دیفن باخیا, دیفن کامیلا, نگهداری دیفن کاملیا

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری ربوتیا (کاکتوس تاج)
نوشتهٔ بعدی
نگهداری آدنیوم عربیکوم