نگهداری اچینوپسیس مامیلوزا

نگهداری اچینوپسیس مامیلوزا

معرفی و نحوه نگهداری اچینوپسیس مامیلوزا (Echinopsis Mamillosa)

اچینوپسیس مامیلوزا به نام لوبیویا کرمنسینا نیز شناخه می‌شود. این گیاه بومی بولیوی است و می‌توان آن را در انواع خاک سبک پرورش داد. این گیاه متعلق به خانواده Cactaceae و از انواع اچینوپس محسوب می‌شود. در شرایط ایده‌آل نگهداری اچینوپسیس مامیلوزا در تابستان گل‌دهی خواهد کرد. این گیاه از دسته کاکتوس گرد محسوب می‌شود و تا ۳۰ سانتی‌متر در ارتفاع و ۸ سانتی‌متر در قطر رشد خواهد داشت. این کاکتوس گرد دارای رنگ سبز تیره است و خارهایی به رنگ زرد دارد. گل‌های آن به رنگ‌های مختلفی هستند. ولی به طور معمول صورتی می‌باشند.

اچینوپسیس مامیلوزا
اچینوپسیس مامیلوزا

نور و دمای نگهداری اچینوپسیس مامیلوزا

همانند بسیاری از انواع کاکتوس و ساکولنت برای نگهداری اچینوپسیس مامیلوزا نیاز به نوری زیاد در طول فصول رشد است. بهتر است این گیاه را در محیط خارج از منزل نگهداری کنید. و باید گیاه خود را به تدریج در معرض نور مستقیم قرار دهید. اگر کاکتوس خود را به یکباره و برای ساعات طولانی در نور مستقیم قرار دهید، باعث آسیب دیدگی و سوختگی خواهید شد. در طول زمستان نیز پنجره جنوبی می‌تواند مکانی مناسب برای قرار دادن مامیلوزا شما باشد.

اچینوپسیس مامیلوزا را می‌توانید در دمایی بین ۲۳ تا ۲۸ درجه سانتی‌گراد در طول روز نگهداری کنید. این دما بهترین دما برای رشد گیاه است. و به این معنی نیست که دمایی پایین‌تر را نتواند تحمل کند. در مجموع این گیاه تا دمایی حدود ۵ درجه سانتی‌گراد را در روز می‌تواند تحمل نماید. در شب نیز دمای ایده‌آل برای این کاکتوس گرد بین ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتی‌گراد است.

آبیاری و تغذیه اچینوپسیس مامیلوزا

اگر از کاکتوس‌ها و ساکولنت‌های دیگری نیز نگهداری می‌کنید، و شروع به نگهداری اچینوپسیس مامیلوزا کرده‌اید، با مشکلی مواجه نخواهید شد. درست همانند بیشتر کاکتوس‌ها، این گیاه نیز باید بعد از خشک شدن خاک آبیاری شود. این به معنی این نیست که گیاه شما دچار خشکی زیاد شود. خشکی بیش از حد خاک به خصوص در تابستان منجر به چروکیدگی خواهد شد. حتماً نیز توجه داشته باشید که خاک گلدان نباید برای مدت طولانی خیس بماند. خیسی بیش از حد نیز منجر به پوسیدگی کاکتوس خواهد شد. هنگام آبیاری در تابستان به خوبی به کاکتوس خود آب دهید. و اجازه دهید آب از کف گلدان خارج شود. و قبل از هر آبیاری خاک گیاه را لمس کنید. و در صورتی که کاملاً خشک بود آبیاری را انجام دهید. این معمولاً می‌تواند هر هفت تا ده روز یکبار اتفاق بیافتد. شما نباید همانند گیاهان آپارتمانی خود هر روز یا یک روز در میان آبیاری را انجام دهید. و در زمستان نیز باید از میزان آبیاری کم کنید.

برای تغذیه اچینوپسیس مامیلوزا می‌توانید از کودهای مخصوص کاکتوس و ساکولنت در فصول رشد گیاه استفاده کنید. اگر خاک گیاه را به تازگی تعویض نکرده‌اید، می‌توانید از یکبار کوددهی در اواسط بهار برای گیاه خود استفاده کنید. حتماً دقت داشته باشید از نصف مقدار توصیه شده روی بسته‌بندی کود استفاده نمائید. در زمستان نیز نیازی به تغذیه گیاه نیست. کود مناسب برای این کاکتوس گرد بهتر است دارای پتاسیوم بیشتری باشد.

اچینوپسیس مامیلوزا
اچینوپسیس مامیلوزا

خاک و گلدان مناسب اچینوپسیس مامیلوزا

بهترین بستر برای نگهداری اچینوپسیس مامیلوزا خاک کاکتوس و ساکولنت است. خاک استفاده شده برای گیاه باید بتواند آب را به خوبی از خود عبور دهد. همچنین برای مدت طولانی نباید خیس بماند. به بیان دیگر باید دارای زه‌کشی مناسبی باشد. همانطور که در ابتدای مطلب بیان شد، این کاکتوس گرد را می‌توان در انواع خاک پرورش داد. ولی نکته مهم این است که خاک مورد استفاده باید به سرعت رطوبت خود را از دست بدهد. در غیر این صورت باعث بروز مشکلاتی برای کاکتوس ما خواهد شد. بستر‌های خاکی حاوی میزان مناسبی از سنگ‌ریزه به همراه مخلوط خاک معمولی می‌توانند منابع مناسب تغذیه‌ای مورد نیاز کاکتوس شما را فراهم کنند.

گلدان مناسب نگهداری اچینوپسیس مامیلوزا نیز نباید زیاد بزرگ باشد. همچنین سوراخ زه‌کشی نقشی اساسی در سلامت کاکتوس خواهد داشت. از استفاده تنهایی گلدان‌های تزئینی برای کاکتوس خود پرهیز کنید. در صورتی که گلدان انتخابی شما بزرگ‌تر از حد باشد نیز ممکن است به ماندن رطوبت در خاک کمک کند. و این باعث بیماری خواهد شد.

تکثیر اچینوپسیس مامیلوزا

این کاکتوس گیاهی است که در تابستان رشد می‌کند. و برای پرورش آن سختی خاصی متحمل نخواهید شد. در طول نگهداری اچینوپسیس مامیلوزا شاهد رشد پاجوش‌هایی از اطراف گیاه مادر خواهید بود. می‌توانید به راحتی برای تکثیر از این پاجوش‌ها استفاده کنید. باید به آرامی آن‌ها را از گیاه مادر جدا کنید. و اجازه دهید چند روز تا محل بریدگی خشک شود. بعد از این مرحله می‌توانید آن‌ها را روی بستری مناسب از خاک مرطوب قرار دهید. و با وسیله‌ای به آرامی روی خاک فشار دهید. تا کمی در خاک فرو روند. بعد از گذشت چند هفته شاهد اولین نشانه‌های رشد در گیاهان جدید خود خواهید بود. به تدریج می‌توانید بعد از رشد، گیاه خود را به مکانی روشن‌تر منتقل نمایید.

بیماری‌ها و آفات کاکتوس اچینوپسیس مامیلوزا

این کاکتوس در برابر بسیاری از آفات مقاوم است. ولی ممکن است با آفاتی نظیر شپشک آردآلود در نگهداری اچینوپسیس مامیلوزا مواجه شوید. برای مقابله و جلوگیری از گسترش این آفت باید به سرعت وارد عمل شده و آن را به صورت فیزیکی از بین ببرید. از جمله مشکلاتی که بیشترین احتمال مواجه با آن وجود دارد پوسیدگی است. این بیماری به دلیل آبیاری بیش از حد به وجود می‌آید. البته بیماری‌های دیگری نیز هستند که خیلی به ندرت اتفاق خواهند افتاد.

اچینوپسیس, نگهداری اچینوپسیس مامیلوزا

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
تکثیر گیاه زاموفیلیا
نوشتهٔ بعدی
نگهداری تراریوم روباز