نگهداری فنستریا

نگهداری فنستریا

معرفی جامع و نحوه نگهداری فنستریا روپالوفیلا

فنستریا (Fenestraria Rhopalophylla) یا گیاه پنجه بچه یکی از ساکولنت‌های محبوب و جذاب است. نگهداری فنستریا بسیار آسان است و از این رو بسیاری از علاقه‌مندان را به خود جذب کرده است. این ساکولنت برای رشد سالم و جذاب نیاز به نگهداری در پشت پنجره‌ای نورگیر است. هنگام رعایت شرایط مراقبت صحیح فنستریا گل‌های بسیار زیبایی را تولید خواهد کرد. در ادامه این نوشته به بررسی خاک، آبیاری، نور و سایر موارد خواهیم پرداخت. اگر مشکل یا سوالی درباره این گیاه دارید، می‌توانید در قسسمت دیدگاه مطرح نمایید.

فنستریا
فنستریا

 

نور مناسب نگهداری فنستریا

ساکولنت فنستریا نیاز به محیطی روشن دارد. همانطور که در بالا گفته شد، بهترین مکان برای نگهداری فنستریا پشت پنجره جنوبی یا غربی خانه است. اگر از این گیاه در بیرون از خانه مراقبت می‌کنید، باید دمای محیط نگهداری آن گرم باشد. در محیط خانه معمولاً در پشت پنجره این ساکولنت می‌تواند ۶ تا ۸ ساعت نور مناسب را دریافت کند. اگر در خانه خود دسترسی به نور طبیعی ندارید می‌توانید برای گیاه خود نور مصنوعی فراهم کنید. این گیاه در نور کامل خورشید نیز می‌تواند زندگی کند. ولی باید دقت کنید در تابستان و هنگام تابش شدید آفتاب از آن محافظت کنید.

آبیاری صحیح فنستریا روپالوفیلا

آبیاری این گیاه بسیار ساده است. قسمت بالای ساقه‌های این گیاه دارای شفافیت خاصی است. هنگامی که این شفافیت از بین می‌رود و گیاه شما کمی چروکیده شد، نشان از این است که گیاه شما نیاز به آبیاری دارد. آبیاری صحیح این ساکولنت از کف گلدان باید انجام شود. اگر از سطح بالایی خاک گیاه را آبیاری می‌کنید، دقت کنید. روی برگ‌ها آب نریزید. آبیاری فنستریا باید به اندازه‌ای باشد تا آب از سوراخ‌های کف گلدان بیرون بیاید. سپس آب اضافی آن را باید خارج کرد. دقت داشته باشید در آبیاری این گیاه زیاده‌روی نکنید. برای نگهداری فنستریا باید آبیاری را صحیح انجام داد. هرگز وقتی خاک آن خیس است، آبیاری انجام ندهید. تقریباً می‌توان گفت یکبار در هفته در فصول رشد آبیاری کافی است.

فنستریا
فنستریا

خاک مناسب نگهداری فنستریا

فنستریا دارای ریشه‌های کم عمقی است. این گیاه برای پوسیدگی بسیار مستعد است. بنابراین این مهم است که برای نگهداری فنستریا از خاک کاکتوس و ساکولنت با زه‌کشی مناسب استفاده شود. برای بالا رفتن زه‌کش خاک می‌توانید از پرلیت یا سنگ‌ریزه استفاده کنید. این عناصر باعث می‌شود سرعت خشک شدن خاک هنگام آبیاری سریع‌تر باشد. استفاده از خاک نامناسب و سنگین باعث از بین رفتن فنستریا خواهد شد. همانطور که گفته شد نکته اصلی این است که آب بتواند به سرعت از خاک گیاه خارج شود.

گلدان فنستریا نیز نباید از سایز گیاه خیلی بزرگ‌تر باشد. در بیشتر مواقع، گلدانی با یک تا دو سانتی متر بزرگ‌تر از گیاه توصیه می‌شود. فنستریا رشد سریعی نخواهد داشت. بنابراین گلدان‌های کوچک و با عمق کم برای آن مفید هستند. اگر گلدان انتخابی شما بزرگ باشد، خاک زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارد. بنابراین گیاه ما دچار پوسیدگی خواهد شد. گلدان سفالی بهترین نوع گلدان برای نگهداری فنستریا است. این گلدان‌ها به خشک شدن خاک سرعت می‌بخشند. سوراخ زه‌کش کف گلدان نیز باید همیشه باز باشد.

تغذیه و کوددهی فنستریا

این گیاه می‌تواند در مقابل تغذیه کم کم مقاوم باشد. معمولاً ماهیانه یکبار کوددهی انجام می‌شود. البته تغذیه فقط باید در فصول رشد یعنی بهار و تابستان انجام گیرد. نصف مقدار توصیه شده روی بسته بندی کود برای فنستریا کافی است. در زمستان نباید گیاه را تغذیه کرد. در این فصل گیاه رشدی نخواهد داشت و در دوره استراحت خود است.

تکثیر ساکولنت فنستریا

از دو روش می‌توان فنستریا را تکثیر کرد. روش اول استفاده از تقسیم بوته است. و روش دوم کاشت بذر است. تکثیر این ساکولنت از طریق بذر بسیار مشکل است. نگهداری فنستریا تازه متولد شده بسیار مشکل است و شانس زنده ماندن آن در خانه اندک است. پیشنهاد می‌شود از روش تقسیم بوته برای تکثیر این ساکولنت استفاده کنید. باید هنگام تعویض گلدان این گیاه با استفاده از یک وسیله تیز و ضدعفونی شده بوته آن را برش داده و تقسیم کنید.

گلدهی گیاه فنستریا

هنگامی که نگهداری فنستریا به درستی انجام شود و آب و نور کافی به آن برسد، این گیاه گلدهی خواهد کرد. گل‌های این گیاه در فصل بهار و تابستان نمایان خواهند شد. رنگ گل‌ها سفید، زرد و صورتی هستند.

نگهداری فنستریا, نگهداری فنستریا روپالوفیلا

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری گیاه شامادورا سیفریزی
نوشتهٔ بعدی
نگهداری آستروفیتوم آستریاس