نگهداری کالانکوا تومنتوسا

نگهداری کالانکوا تومنتوسا

معرفی جامع و شرایط نگهداری کالانکوا تومنتوسا

اگر می‌خواهید یک ساکولنت داشته باشید، حتماً نگهداری کالانکوا تومنتوسا را یکی از گزینه‌های خود قرار دهید. این ساکولنت که به Chocolate Soldier هم معروف است یکی از گیاهان محبوب برای نگهداری در آپارتمان محسوب می‌شود. این ساکولنت دارای شرایط نگهداری آسانی است. البته رشد کندی دارد و دارای برگ‌هایی سبز-آبی است. لبه برگ‌های این گیاه دارای رنگ قرمز یا قهوه‌ای شکلاتی است. این گیاه دارای سایزهای گوناگونی است که تا ۸۰ سانتی‌متر هم رشد می‌کند.

تومنتوسا یکی از انواع کالانکوا و از خانواده Crassulaceae و بومی نواحی ماداگاسکار است. برگهای گیاه دارای حالت کرکی مانند هستند. این ساکولنت به پاندا نیز معروف است. برگهای گوشتی و شکننده گیاه می‌توانند آب را برای مدت زیادی در خود ذخیره کنند. این قابلیت ساکولنت باعث خواهد شد که تومنتوسا نیاز زیادی به آب پیدا نکند.

کالانکوا لب سوخته
کالانکوا لب سوخته

نور و دمای مناسب نگهداری کالانکوا تومنتوسا

برای نگهداری کالانکوا تومنتوسا نیاز به محیطی روشن با نور غیرمستقیم است. تومنتوسا در نور مستقیم و زیاد دچار مشکل خواهد شد. برگهای آن به نور مستقیم حساس هستند. ممکن است نور مستقیم آفتاب باعث سوختگی و خشکی برگها شود. همچنین اگر رشد گیاه شم علفی بود، به دلیل کمبود نور محیط است. بهترین مکان برای این گیاه در خانه پشت پنجره جنوبی خواهد بود. اگر محیط آپارتمان شما دارای نور مناسبی نیست، می‌توانید از لامپهای مخصوص رشد گیاه استفاده نمایید.

این گیاه هوای گرم و خشک را می‌پسندد. همینطور رطوبت معمول خانه برای گیاه مناسب و مفید است. البته مانند ساکولنت‌های دیگر در مقابل گرمای زیاد مقاومت زیادی نخواهد داشت. اگر در تابستان آن را خارج از خانه نگهداری می‌کنید، باید حتماً مکانی مناسب و نیمه سایه را برای آن انتخاب کنید. در زمستان نیز نباید آن را خارج از خانه نگهداری کرد. ممکن است گیاه دچار یخ‌زدگی شود. بهترین دما برای آن دمای معمول خانه است.

همانطور که گفتیم این ساکولنت به آبیاری زیادی نیاز نخواهد داشت. اجازه دهید خاک گیاه بین دو آبیاری به طور کامل خشک شود. بخصوص در زمستان که گیاه به دوره رکود و استراحت خود وارد می‌شود. در تابستان گیاه به آبیاری بیشتری نیاز خواهد داشت. هرگز وقتی که خاک گیاه خیس است آن را آبیاری نکنید. خیس ماندن خاک باعث پوسیدگی ریشه گیاه خواهد شد. هنگام آبیاری از ریختن آب روی برگها خودداری کنید.

برای نگهداری کالانکوا تومنتوسا نیاز مبرمی به تغذیه نیست. در هر حال اگر می‌خواهید آن را تغذیه کنید، می‌توانید از کودهای مخصوص کاکتوس و ساکولنت در فصول بهار و تابستان استفاده کنید. گیاه را در پاییز و زمستان نباید کود داد. این کار باعث از بین رفتن گیاه خواهد شد.

خاک و گلدان مناسب کالانکوا

همانند سایر ساکولنت‌ها این گیاه نیاز به خاکی با زهکشی مناسب و خشک نیاز دارد. خاک کاکتوس می‌تواند گزینه مناسبی برای نگهداری کالانکوا تومنتوسا باشد. بستر کاشت این گیاه باید بتواند آب را به سرعت از خود عبور دهد. اگر از خاکهای سنگین و نامناسب استفاده کنید، گیاه دچار پوسیدگی خواهد شد.

از آنجایی که این ساکولنت رشد کندی دارد، نیازی به تعویض گلدانهای سالیانه نخواهد داشت. گلدانی مناسب برای آن انتخاب کنید. گلدان باید متناسب با سایز گیاه و کم عمق باشد. اگر نیاز به تعویض گلدان پیدا کرد، این کار باید در طول فصل رشد آن انجام شود. گلدان گیاه باید دارای سوارخهای زهکش در کف باشد. این سوراخها آب اضافی را از گلدان خارج و گردش هوا نیز در آن ایجاد خواهند کرد.

کالانکوا تومنتوسا
کالانکوا تومنتوسا

تکثیر کالانکوا

بدلیل داشتن برگهای کرکی کار تکثیر این ساکولنت همراه با آزمون و خطا خواهد بود. برای تکثیر کالانکوا تومنتوسا می‌توانید از طریق قلمه برگ آن اقدام کنید. یک برگ سالم و مناسب را از گیاه جدا کنید. برگ را جهت عقربه ساعت به آرامی چرخانده تا از ساقه جدا شود. یکی دو روز اجازه دهید محل بریدگی برگ خشک شود. سپس آن را روی بستر خاک مناسب و مرطوب قرار دهید. گلدان را در مکانی روشن و با نور غیرمستقیم بگذارید. دو تا سه هفته طول میکشد تا ریشه و برگهای جدید از آن بیرون بیایند. هنگامی که گیاه جدید شما دارای چند برگ و رشد مناسبی پیدا کرد، می‌توانید نگهداری کالانکوا تومنتوسا جدید خود را مانند قبل انجام دهید.

این ساکولنت همچنین از طریق پاجوش قابل تکثیر است. که این روش بسیار سریعتر است. اجازه دهید که چندماهی پاجوش‌ها کنار گیاه مادر رشد داشته باشند. بعد از قوی شدن آنها را با استفاده از یک وسیله تیز و تمیز از گیاه جدا نمایید. اجازه دهید محل بریدگی خشک، سپس آنها را در گلدانی جدا بکارید.

بیماریها و آفات کالانکوا تومنتوسا

خوشبختانه نگهداری کالانکوا تومنتوسا همراه با مشکلات جدی و سختی نخواهد بود. برخی از آفات معمول ممکن است در شرایط نامناسب رشد، به گیاه شما هجوم آورند. شپشک آردآلود، آفت پولک، عنکبوت قرمز از این آفات هستند. بلافاصله بعد از مشاهده این آفات باید گیاه را قرنطینه و به مقابله با آنها بپردازید.

آبیاری بیش از حد یکی از رایج‌ترین مشکلات در مراقبت از این گیاه است. همانند سایر کاکتوس و ساکولنت‌ها، آبیاری نامناسب دشمن اصلی سلامتی کالانکوا محسوب خواهد شد. خیسی بیش از حد خاک باعث بروز بیماری‌های قارچی و پوسیدگی گیاه می‌گردد.

شما عزیزان می‌توانید نطرات و مشکلات خود در نگهداری این گیاه را در پایان همین صفحه با ما درمیان بگذارید. همچنین می‌توانید این مطلب را با دوستان علاقه‌مند خود به اشتراک بگذارید.

کالانکوا تومنتوسا, کالانکوا لب سوخته

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری گازمانیا
نوشتهٔ بعدی
نگهداری گیاه پاندانوس