نگهداری کاکتوس دم میمونی

نگهداری کاکتوس دم میمونی

آموزش جامع نحوه نگهداری کاکتوس دم میمونی (Monkey Tail Cactus)

کاکتوس دم میمونی نام معمول و عمومی Cleistocactus Winteri است که یکی از انواع جالب و جذاب از خانواده Cactaceae بومی بولیوی است. این کاکتوس که ظاهری غیر معمول نیز دارد به نام‌های دیگری شناخته می‌شود. کاکتوس موش دم طلایی، ترانتولا کاکتوسنیز از دیگر اسم‌های این گیاه است. این گیاه در مناطقی که دارای خاکی صخره‌ای هستند به خوبی رشد و زنگی می‌کند. ساقه‌های این کاکتوس در محیط طبیعی از لابه‌لای صخره‌ها تا طول یک و نیم متر هم رشد می‌کنند و برون می‌آیند. این ساقه‌ها ابتدا به سمت بالا و بعد از رشدی در حدود ۵۰ تا ۶۰ سانتی‌متر خمیده خواهند شد. دم میمونی از دسته کاکتوس‌های گلده محسوب می‌شود. گل این گیاه قرمز رنگ است و بذرهای کاکتوس را تولید می‌کند. گلدهی بیشتر در بهار و تابستان انجام می‌شود. ولی ممکن است گیاه در پاییز یا حتی زمستان هم بسته به شرایط هوایی گلدهی کند. نگهداری کاکتوس دم میمونی در خانه هم امکان پذیر است. که در ادامه به شرایط مناسب برای مراقبت از آن خواهیم پرداخت. البته این را هم بگوییم که این کاکتوس در کشور ما به اشتباه به نام دم روباهی نامیده می‌شود. که این کاکتوس کاملاً متفاوت است.

کاکتوس دم میمونی
کاکتوس دم میمونی

نور و دمای مناسب نگهداری کاکتوس دم میمونی

در محیط داخلی برای نگهداری کاکتوس دم میمونی نیاز به محیطی بسیار روشن و نور غیرمستقیم خورشید است. و اما در محیط بیرون از خانه، بهترین مکانی که می‌توان برای آن در نطر گرفت محیطی با نور کامل خورشید است. البته به شرطی که آفتاب سوزنده تابستان نباشد. تابش نور خورشید به صورت مستقیم در تابستان می‌تواند منجر به سوختگی گیاه شما شود. و پیشنهاد می‌شود در مقابل این نور در تابستان برای گیاه محیطی نیمه سایه را فراهم کنید. این کاکتوس بهترین عملکرد خود را در دمای ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی‌گراد خواهد داشت. ولی جالب است بدانید، تا دمای منفی ۶ درجه را نیز می‌تواند فراهم کند.

آبیاری و تغذیه کاکتوس دم میمونی

در طول تابستان و بهار، آبیاری عمیق را انجام دهید. برای نگهداری کاکتوس دم میمونی در بهار و تابستان نیاز است اجازه دهید تا چند سانتی‌متذ از خاک گلدان خشک شود، سپس آبیاری را انجام دهید. اما در زمستان باید از مرطوب ماندن خاک جلوگیری کرد. در دمای سرد هوا، باید تا حد امکان خاک گیاه را خشک نگهداری کرد. و فقط به صورت ماهیانه یکبار آبیاری اندکی انجام داد. خیسی خاک و رطوبت در زمستان می‌تواند منجر به پوسیدگی دم میمونی شما شود. جهت تغذیه و کوددهی کاکتوس خود در بهار می‌توانید از کودهای با میزان عنصر پتاسیوم بالاتر استفاده کنید. این کار را یکبار در سال انجام دهید.

 

کاکتوس دم میمونی
کاکتوس دم میمونی

خاک و گلدان مناسب نگهداری دم میمونی

در محیط طبیعی، همانطور که در بالا گفته شد، کاکتوس دم‌ میمونی در میان صخره‌ها زندگی می‌کند. بنابراین برای نگهداری کاکتوس دم میمونی در گلدان نیز نیاز به بستری ماسه‌ای و سنگی با زه‌کشی بسیار مناسب است. می‌توانید برای مراقبت صحیح از این کاکتوس از مخلوط خاک کاکتوس و ساکولنت به همراه میزان بیشتری سنگ‌ریزه استفاده نمائید. برای تعویض گلدان گیاه هر چند سال یکبار می‌توان اقدام کرد. کاکتوس‌ها کند رشد هستند و نیازی به تغییر گلدان هرساله نخواهند داشت.

در صورت عدم نیاز به گلدان بزرگ‌تر می‌توانید فقط خاک گیاه را تعویض کنید. ریشه‌های این گیاه دارای عمق کمی هستند. بنابراین توصیه می‌شود از گلدان‌های کم عمق استفاده کنید.

تکثیر کاکتوس دم میمونی

تکثیر این کاکتوس از طریق کاشت بذر و قلمه ساقه و ریشه‌دار کردن آن در خاک مناسب امکان‌پذیر است. این کاکتوس همچنین ممکن است پاجوش‌هایی از خود تولید کند. آن‌ها نیز ممکن است دارای ریشه باشند. این را به خاطر داشته باشید برای تکثیر این کاکتوس از طریق قلمه باید پاجوش‌ها یا قلمه‌های جدا شده از گیاه اصلی را برای چند روز در هوای آزاد گذاشت تا محل بریدگی آن‌ها خشک شود. آبیاری صحیح، گردش هوای مناسب، دما، نور مناسب از عوامل موثر در نگهداری کاکتوس دم میمونی هستند. و با رعایت این موارد از بروز مشکلات جلوگیری کرد.

بیماری‌های کاکتوس دم میمونی

همانطور که گفته شد، آبیاری بیش از حد موجب بروز پوسیدگی کاکتوس خواهد شد. نگهداری کاکتوس دم میمونی نیازمند محیطی با گردش هوای مناسب، نور زیاد و خاک با زه‌کشی مناسب است. یکی دیگر از مشکلات هنگام تابش نور شدید خورشید در تابستان رخ می‌دهد. زرد و خشک شدن ساقه‌های دم میمونی ممکن است از تابش بیش از حد نور خورشید باشد.

کاکتوس دم روباهی, نگهداری کاکتوس دم میمونی

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری گیاه گل سنگ (هیپوستس فیلوستاچیا)
نوشتهٔ بعدی
ساکولنت چیست ؟