تکثیر گیاهان آپارتمانی

تکثیر گیاهان آپارتمانی

نکات و موارد مهم در تکثیر گیاهان آپارتمانی

تکثیر گیاهان آپارتمانی از طرق مختلفی قابل انجام است. البته این روشها بستگی به نوع گیاهان شما نیز خواهد داشت. در این مطلب می‌خواهیم شما را با نکاتی آشنا کنیم که درصد موفقیت را در تکثیر گیاهان خود بالا ببرید. برای تکثیر گیاه از طریق برگ، قلمه و ساقه می‌توانید اقدام نمایید. تکثیر و پرورش گیاهان کار ساده‌ایست که می‌توانید از آن لذت ببرید و کلکسیون گیاهان خود را افزایش دهید.

چگونه درصد موفقیت در تکثیر گیاهان آپارتمانی را افزایش دهیم؟

اگر از طریق قلمه گرفتن از گیاهان می‌خواهید این کار را انجام دهید، باید از قسمتهای سالم آن استفاده کنید. برگهای زرد شده، ساقه پوسیده و ضعیف می‌توانند درصد موفقیت شما در تکثیر گیاهان آپارتمانی را کاهش دهند. تمام قسمتهای گیاه را بررسی کنید. اگر نشانه‌هایی از آفت و بیماری در آن مشاهده کردید. از آن قسمت برای تکثیر استفاده نکنید. هر دو سطح رو و زیر برگ، ساقه و ریشه را با دقت بررسی کنید. در صورت استفاده از قلمه برای پرورش گیاه آنرا به مدت یکهفته قرنطینه و از گیاهان دیگر جدا نمایید.

قلمه گیاهان آپارتمانی
قلمه گیاهان آپارتمانی

ریشه‌دار یا بدون ریشه؟

اگر می‌خواهید قلمه را در خاک ریشه‌دار کنید. می‌توانید آن را درون خاکهای مناسب گیاهان آپارتمانی بکارید. آن را آبیاری کنید. شرایط نوری مناسب گیاه را رعایت کنید. اگر قلمه را در آب ریشه‌دار می‌کنید. آن را درون یک شیشه تمیز قرار دهید. و آب را هر چند روز یکبار تعویض کنید. از آبی استفاده کنید که دارای کلر نباشد. معمولاً اگر اندازه ریشه‌ها به ۶ تا ۸ سانتی‌متر برسد، می‌توان آنها را به گلدان مناسبی انتقال داد.

این را بخاطر داشته باشید که برخی گیاهان با سرعت بیشتری در آب ریشه می‌دهند. در حالیکه بسیاری از آنها را باید در خاک ریشه‌دار کرد. تنظیم رطوبت در اطراف محل بریدگی به خصوص در قلمه‌هایی که در خاک کاشته می‌شوند، در سرعت پیدایش ریشه کمک خواهد کرد. همچنین هورمون ریشه‌زا هنگام تکثیر گیاهان آپارتمانی از روش کاشت قلمه در خاک می‌تواند به رویش ریشه کمک کند. ولی این برای تمامی پرورش و تکثیر تمام گیاهان لازم نیست.

چگونه قلمه را ریشه دار کنیم؟

از رایج‌ترین روشهای تکثیر گیاهان آپارتمانی استفاده از قلمه ساقه یا برگ است. آسان‌ترین روش هم قرار دادن قلمه در شیشه آب است. بهتر است بندهای ساقه درون آب قرار بگیرد و برگهای اضافه جدا شود. بعد از گذشت مدتی بسته به نوع گیاه ریشه‌ها بوجود خواهند آمد. و با بزرگ شدن آنها می‌توان قلمه را به گلدان منتقل کرد. برخی گیاهان مانند بنفشه آفریقایی به راحتی از طریق برگ قابل تکثیر هستند. برگ را در آب و خاک می‌توان ریشه دار کرد. برخی دیگر نیز از طریق قلمه ساقه و برگ. زاموفیلیا از جمله این گیاهان است. هم از طریق ساقه و هم برگ قابل تکثیر است.

برخی از گیاهان را می‌توان در خاک ریشه‌دار کرد. برای اینکار باید گلدانی کوچک و مناسب انتخاب نمایید. قلمه را در خاکی مناسب قرار دهید و خاک را مرطوب نگهداری کنید. دقت داشته باشید که یک بند از گیاه زیر خاک قرار گرفته باشد. رطوبت را در اطراف قلمه حفظ کنید. تا به ریشه‌دار شدن آن کمک کنید. البته خیسی بیش از حد در اطراف محل بریدگی نیز می‌تواند منجر به پوسیدگی شود. بهتر است قبل از قرار دادن قلمه در خاک از قارچ کش برای ضد عفونی محل بریدگی استفاده کنید. همچنین بلافاصله بعد از بریدن قلمه آنرا در خاک قرار ندهید.

تامین محیط مناسب رشد گیاه

در نهایت شما باید با توجه به نیازهای گیاهان خود محیطی مناسب برای رشد آن فراهم کنید. نیازهای گیاهان خود را بشناسید و آنها را تامین نمایید. به طور کلی این مهم است که میزان نور مناسب، دما، آب و خاک گیاه خود را بشناسید. همچنین هرگز از آب خنک برای آبیاری آن استفاده نکنید. برای گیاهان رطوبت دوست از روشهای افزایش رطوبت محیط استفاده کنید. در انتها هم می‌توانید سوالات و نظرات خود را در پایان همین صفحه با ما در میان بگذارید.

پرورش گیاهان آپارتمانی, تکثیر گیاه

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری گیاه پاندانوس
نوشتهٔ بعدی
مشکلات رایج ساکولنت ها