نگهداری سمپریوم تار عنکبوتی

نگهداری سمپریوم تار عنکبوتی

معرفی جامع و نحوه نگهداری سمپریوم تار عنکبوتی (Sempervivum Arachnoideum)

سمپریوم تار عنکبوتی یک گونه از ساکولنت از خانواده سمپریوم‌هاست. این گیاه از دسته ساکولنت‌هایی است که گلدهی می‌کنند. ولی بعد از گلدهی از بین خواهد رفت. این گیاه همیشه سبز دارای برگ‌هایی به رنگ سبز و گوشتی است که بین آن‌ها رشته‌های سفید رنگ و نازک مانند تار عنکبوت وجود دارد. سمپریوم یک گیاه کند رشد است که می‌تواند تا ارتفاع ۸ سانتی‌متر هم رشد کند. در فصول مختلف این گیاه پاجوش‌هایی را در اطراف خود تولید می‌کند. هر گدام از این گیاهان جدید بوجود آمده، دارای سیستم ریشه‌ای جداگانه‌ای هستند. در ادامه این مطلب به نحوه نگهداری سمپریوم تار عنکبوتی خواهیم پرداخت.

سمپریوم تار عنکبوتی
سمپریوم تار عنکبوتی

نور و دمای مناسب نگهداری سمپریوم تار عنکبوتی

همانند بسیاری از ساکولنت‌ها برای نگهداری سمپریوم تار عنکبوتی نیاز به نور کامل خورشید است. که البته هنگام تابش شدید خورشید از اواسط بهار تا تابستان باید محیطی نیمه سایه برای آن فراهم کرد. تابش مستقیم و شدید خورشید در تابستان باعث آسیب رسیدن به گیاه شما خواهد شد. برای مراقبت از این گیاه در خانه می‌توانید آن را در نزدیکی پنجره جنوبی خانه خود قرار دهید. اگر دسترسی به نور طبیعی در خانه شما امکان‌پذیر نیست، می‌توانید از نورهای مصنوعی نیز استفاده کنید. نور اندک محیط باعث از بین رفتن گیاه شما خواهد شد. حتی در زمستان هم باید نور مناسب برای گیاه خود را فراهم کنید.

همانند بسیاری از ساکولنت‌ها این گیاه نیز در دمای هوایی گرم بهتر رشد خواهد داشت. ولی لازم به ذکر است که سمپریوم تار عنکبوتی هوای سرد را می‌تواند به خوبی تحمل کند. البته این در شرایطی است که خاک گیاه شما خشک بماند. بهترین دما برای نگهداری سمپریوم تار عنکبوتی ۱۸ تا ۳۲ درجه سانتی‌گراد است. ولی تا دماهای منفی را نیز در زمستان می‌تواند تحمل کند.

آبیاری و تغذیه سمپریوم تار عنکبوتی

بهترین روش برای آبیاری این گیاه، این است که اجازه دهیم در بین دو آبیاری خاک به طور کامل خشک شود. سپس اندازه‌ای آبیاری کنیم تا آب از سوراخ کف گلدان بیرون بیاید. این گیاه در مقابل خشکی مقاوم است. به دلیل برگ‌های گوشتی که دارد می‌تواند آب مورد نیاز خود را ذخیره کند. پس از آبیاری بیش از حد آن خودداری کنید. هنگام آبیاری دقت داشته باشید که آب را روی برگ‌های گیاه نریزید. ماندن آب لابه‌لای برگ‌های این ساکولنت باعث بروز بیماری پوسیدگی خواهد شد. برای نگهداری سمپریوم تار عنکبوتی در زمستان نیز ماهیانه یکبار آبیاری با اندازه اندک کافیست. این نوع از سمپریوم نیازی به تغذیه نخواهد داشت. تعویض خاک گیاه با خاکی تازه می‌تواند نیازهای تغذیه‌ای آن را برطرف کند.

خاک مناسب و تعویض گلدان سمپریوم تار عنکبوتی

همانطور که قبلاً اشاره شد این ساکولنت نیازهای اندکی دارد. و در رنج‌های مختلفی از دما می‌تواند به رشد خود ادامه دهد. به راحتی به شرایط محیطی جدید خود عادت می‌کند. ولی برای نگهداری سمپریوم تار عنکبوتی نیاز به خاکی با زه‌کشی بسیار مناسب خواهد داشت. PH ایده‌آل برای این گیاه بین ۶ تا ۸ است. و خاکی که برای آن استفاده باید کرد مخلوط خاک کاکتوس و ساکولنت با مقدار بیشتری سنگ‌ریزه است. خاک این گیاه باید بتواند آب را به سرعت از خود عبور دهد. و اگر به مدت طولانی خیس بماند موجب پوسیدگی خواهد شد. گلدانی که برای نگهداری گیاه خود انتخاب می‌کنید نباید از اندازه گیاه خیلی بزرگ‌تر باشد. این انتخاب اشتباه می‌تواند باعث شود، خاک برای مدتی طولانی خیس بماند و ساکولنت شما از بین برود. تعویض گلدان سمپریوم تار عنکبوتی باید در بهار انجام شود. این کار فقط وقتی نیاز است که اندازه گیاه شما از اندازه گلدان آن بزرگ‌تر یا ریشه‌ها از سوراخ کف گلدان بیرون بزند.

سمپریوم تار عنکبوتی
سمپریوم تار عنکبوتی

تکثیر سمپریوم تار عنکبوتی

تکثیر و پرورش این گیاه از دو طریق کاشت بذر یا استفاده از پاجوش‌های ریشه‌دار ممکن است. هر دو این روش‌ها در بهار باید انجام شود. اگر در خانه خود حداقل شش ساعت دسترسی به نور ندارید از نگهداری سمپریوم تار عنکبوتی خودداری کنید. پرورش این گیاه نیازمند حداقل ۶ تا ۸ ساعت روشنایی است. برای به دست آوردن گیاه جدید، گیاه مادر را با دقت از گلدان خارج کرده و پاجوش‌ها را با یک وسیله مناسب و تمیز جدا کنید. چند روزی اجازه دهید تا محل زخم آن‌ها خشک شود. سپس می‌توانید آن‌ها را در گلدانی با خاک مناسب بکارید. گلدان‌ها را در مکانی مناسب با نور مناسب قرار دهید و بعد از یک هفته آبیاری آن‌ها را آغاز کنید.

بیماری‌ها و آفات سمپریوم تار عنکبوتی

سمپریوم تار عنکبوتی در مقابل اکثر بیماری‌ها و آفات مقاوم است. ولی پوسیدگی ریشه و برگ یکی از مشکلات رایج در بین علاقه‌مندان تازه‌کار است. اگر در آبیاری این گیاه به خصوص در زمستان زیاده‌روی شود، یا روی برگ‌ها آب ریخته شود، باعث بوجود آمدن بیماری پوسیدگی خواهد شد.

سمپریوم, نگهداری سمپریوم, نگهداری سمپریوم تار عنکبوتی

مطلب را به اشتراک بگذارید

۸ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام،سمپرویوم من داره از پایین برگاش چروک و زرد میشه،تارهای عنکبوتیشم از بین رفته،مشکل چیه؟و راه حل

    پاسخ
    • سلام،
      زرد شدن برگ سمپریوم بیشتر به دلیل مشکلات در آبیاری است. باید آبیاری، خاک و گلدان گیاه را بررسی کنید. هم آبیاری بیش از حد و پوسیدگی و هم آبیاری کم می‌تواند منجر به زرد شدن گیاه شود. اگر گیاه شما دچار پوسیدگی شده باشد، امکان ریکاور شدن آن نیست. ولی در صورتی که کمبود آبیاری علت آن باشد، می‌توانید اندک اندک آبیاری را انجام و گیاه خود را ریکاور کنید.
      همچنین شرایط نور، دما، گردش هوا، گلدان و خاک گیاه شما نیز باید شرایط ذکر شده در این مطلب باشد.

      پاسخ
  • سلام.وقت بخیر.نیازی به کود نداره؟

    پاسخ
    • با سلام خدمت شما علاقه‌مند گرامی،
      این ساکولنت نیازی به تغذیه و کوددهی چندانی نخواهد داشت. می‌توانید در صورت لزوم سالیانه یکبار با استفاده از کودهای رقیق مخصوص کاکتوس و ساکولنت اوایل بهار کوددهی کنید.

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر.
        گیاه من نور شدید خورشید بهش تابیدا شده وبرگاش کلا نابود شده ولی ریشش سالمه امکانش هست دوباره برگاش دربیاد؟؟

        پاسخ
        • با سلام خدمت شما علاقه‌مند گرامی،
          در مرحله اول گیاه خود را به مکانی با نور کمتر منتقل کنید. اگر شدت سوختگی شدید باشد، امکان بازیابی و ریکاوری گیاه کم خواهد بود. تغذیه گیاه از طریق جذب نور و عمل فتوسنتز است که باعث رشد آن خواهد شد. در صورتی که گیاه شما برگی ندارد امکان بازیابی آن به صفر نزدیک است.

          پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر، کاکتوس های من تار عنکبوت هاش از بین رفته، گیاه مادر برگای گوشتیش چروک شده و یکم تیره نمیدونم مشکل از کجاست… هر ۵ ۶ روز بهشون آی میدم، پاجوش هاش سالم و سرحالن ولی گیاه مادر داره چروک میشه… نمیدونم چیکار کنم

    پاسخ
    • با سلام خدمت شما علاقه‌مند گرامی،
      آبیاری ساکولنت در پاییز و زمستان ماهیانه به میزان اندک کافیست. احتمال پوسیدگی گیاه شما بسیار زیاد است. گیاه را از گلدان خارج کنید و ریشه آن را بررسی نمایید. در صورت پوسیدگی ریشه‌های پوسیده و سیاه شده را با استفاده از قیچی ضدعفونی شده جدا کنید. ریشه‌ها را با قارچ کش ضدعفونی و در گلدانی با سایز مناسب و خاک تازه بکارید. امکان ریکاوری ساکولنت پوسیده بسیار اندک است. ولی شانس خود را امتحان کنید.
      نور و روشنایی محیط گیاه خود را نیز بررسی کنید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری آلوئه ورا
نوشتهٔ بعدی
تعویض گلدان بونسای