چروکیدگی کاکتوس

چروکیدگی کاکتوس

دلایل پژمردگی و چروکیدگی کاکتوس و روشهای جلوگیری از آن

در این مطلب می‌خواهیم در مورد دلایل چروکیدگی کاکتوس و پژمرده شدن آن مواردی را مطرح کنیم. برای بسیاری از علاقه‌مندان امروزه نگهداری کاکتوس در خانه جایگاه خاصی دارد. در هر صورت اگر کاکتوس شما دچار چروکیدگی شده است به دلیل عدم رعایت نکات نگهداری است. قبل از اینکه گیاه شما چروکیده شود، باید نکات لازم را بدانید و رعایت کنید.

پلاسیدگی کاکتوس
پلاسیدگی کاکتوس

ساختمان گیاه کاکتوس

بسیاری از انواع کاکتوس از مناطقی با آب و هوای خشک آمده‌اند. پس اگر به دنبال گیاهی هستید که نیاز به آبیاری و مراقبت اندک دارد، کاکتوس یکی از بهترین آنهاست. این گیاهان به مکانی روشن، نورانی و با شکل، رنگ و در ابعاد مختلفی وجود دارند. هنگامی که درباره کاکتوس صحبت می‌کنیم، برخی به سختی، رشد اندک و خارهای آن می‌اندیشند. در صورتی که برخی از انواع این گیاه در شرایط مناسب نگهداری گل‌های زیبایی می‌دهند.

اگر می‌خواهید از این گیاه در خانه مراقبت کنید، باید آن را در گلدان مناسب بکارید. کاکتوس‌های خانگی دارای رشدی کند هستند. اگرچه نیازی به آبیاری‌های منظم و پشت سر هم نیست. شما باید آبیاری کاکتوس در فصول مختلف را به درستی انجام دهید.

با توجه به رشد کند این گیاهان، نیاز چندانی به کود هم نخواهند داشت. ولی در صورتی که بخواهید این کار را انجام دهید، باید در فصول رشد یعنی تابستان و بهار با استفاده از کودهای مناسب گیاه را تغذیه کنید.

چروکیدگی کاکتوس

اگرچه خاستگاه بسیاری از کاکتوسها مناطق خشک و کویریست. آنها کماکان به آبیاری نیاز دارند. کاکتوس بخاطر مراقبت کمی که نیاز دارد مناسب نگهداری خانه است. ولی باید مرزی بین آبیاری اندک و آبیاری بیش از حد آن تعیین کرد. دقت داشته باشید که گیاه را بیش از حد آبیاری نکنید. این کار باعث پوسیدگی ریشه کاکتوس خواهد شد. ساقه کاکتوس در برخی مواقع اینچنینی پوسته پوسته خواهد شد.

از طرف دیگر آبیاری کمتر از نیاز گیاه می‌تواند منجر به چروکیدگی کاکتوس شود. اگر آبیاری را فراموش کردید و گیاه شما دچار چروکیدگی شد، باید آن را آبیاری کنید. هنگامی که این کار را انجام دهید، آب به سرعت توسط گیاه جذب می‌شود. به تدریج چروکیدگی گیاه نیز برطرف خواهد شد.

فرآیند آبیاری کاکتوس به دلیل چروکیدگی

قبل از اینکه فرآیند آبیاری گیاه را شروع کنید، باید یک طرف را تا ارتفاع ۵ تا ۶ سانتی‌متر آب بریزید. آب نباید خیلی سرد یا گرم باشد. گلدان کاکتوس خود را درون ظرف قرار دهید تا آب را از طریق سوراخهای کف گلدان جذب کند. برای مدت ۴۵ دقیقه گیاه را در همان ظرف رها کنید. بعد از این مدت با انگشت خود سطح خاک را بررسی و از داشتن رطوبت مطمئن شوید. بعد از این مدت می‌توانید گلدان را به مکان قبلی بازگردانید. به همین روش بعد از مدتی چروکهای روی گیاه شما از بین خواهند رفت.

پلاسیدگی و پژمردگی کاکتوس

کاکتوسها نیاز به مراقبت اندکی دارند. ولی این دلیل نمی‌شود که از این گیاهان غافل شد. اگر گیاه شاداب شما به طور ناگهانی شروع به پلاسیدگی یا پژمردگی کرد و دارای بیماری خاصی نبود. ایراد از آبیاری اندک گیاه است. اگر کاکتوس دچار پوسیدگی ریشه یا تاج گیاه باشد. موضوع متفاوت است. باید دما، نور، آبیاری و سایر موارد را بررسی کنید.

کاکتوسها در واقع نیاز به آبیاری خواهند داشت. ولی در مواقعی که چروکیدگی کاکتوس پیش می‌آید، آبیاری را باید به درستی انجام داد. این گیاه برای زنده ماندن به اب نیاز خواهد داشت. اگر گیاه را بیش از حد آبیاری کنید، باعث از بین بردن آن خواهید شد. آفات هم می‌توانند باعث این مشکل شوند. و گیاه شما را نابود کنند.

پلاسیدگی کاکتوس
پلاسیدگی کاکتوس

زمانبندی آبیاری کاکتوس

هنگامی که از نگهداری کاکتوس صحبت می‌کنیم، باید شرایط آبیاری و دمای محیط آن را در فصول مختلف فراهم کنیم. تقریباً می‌توان گفت با در نظر گرفتن ایده‌آل بودن سایر شرایط، هر یک تا دو هفته یکبار در بهار و تابستان کاکتوس نیاز به آبیاری دارد. ولی باید دقت داشت بین دو آبیاری باید خاک گیاه به طور کامل خشک باشد. دمای محیط نگهداری گیاه نیز باید مناسب باشد. این دما می‌تواند بین ۱۸ تا ۲۸ درجه متغیر باشد.

هنگامی که دمای محیط خیلی گرم شود، کاکتوس به دوره استراحت واردخواهد شد. این زمان از آب ذخیره شده استفاده می‌کند. در این شرایط می‌توانید هر دوهفته یکبار گیاه را آبیاری کنید. در پاییز و زمستان می‌توانید فواصل بین آبیاری را افزایش دهید. این زمان به سه تا چهار هفته یکبار افزایش می‌یابد.

این را نیز بخاطر داشته باشید که با خشک شدن بیش از حد خاک، چروکیدگی کاکتوس را مشاهده می‌کنید. باید در این زمان آن را آبیاری کنید. همیشه بخاطر داشته باشید، اگر خاک همچنان رطوبت دارد، گیاه را آبیاری نکنید.

موارد دیگر پلاسیدگی و افتادگی کاکتوس

موارد اصلی دیگری هستند که باعث افتادگی و پلاسیدگی کاکتوس خواهند شد. هیچ کدام از این موارد را با چروکیدگی کاکتوس اشتباه نگیرید. ضعیف بودن ریشه، انتخاب گلدان نامناسب و عمیق، آفات، آبیاری اندک و کمبود نور از عوامل اصلی افتادگی و پلاسیدگی کاکتوس بشمار می‌آیند.

پس دقت داشته باشید، در صورتی که دلایل دیگری باعث مشکل در گیاه شما باشند، آبیاری می‌تواند به آن آسیب نیز وارد کند. در پایان می‌توانید نظرات و سوالات خود را از طریق همین صفحه با ما درمیان بگذارید. همچنین این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

پژمرده شدن کاکتوس, پلاسیدگی کاکتوس

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
گرد سفید روی برگ گل رز
نوشتهٔ بعدی
نگهداری گازمانیا