زرد شدن برگ ارکیده

زرد شدن برگ ارکیده

دلایل زرد شدن برگ ارکیده چیست؟

زرد شدن برگ ارکیده همیشه نشان دهنده بروز مشکل برای گیاه نیست. این فرآیند می‌تواند یکی از موارد طبیعی و نرمال برای گیاه ما باشد. با بالاتر رفتن سن برگ‌ها، به مرور آن‌ها زرد شده و می‌ریزند. ارکیده فالانوپسیس (پالانوپسیس) بالغ به تریج دارای برگ‌های زرد خواهد شد. و آن‌ها یک به یک با رشد برگ‌های دیگر از بین خواهند رفت. گیاهان سالم دارای ریشه‌های هوازی هستند که از میان برگ‌ها و ساقه گیاه می‌رویند و به تدریج به انبوه ریشه تبدیل خواهند شد. اگر شما مشاهده کردید که زرد شدن برگ مربوط به قسمت پایین گیاه است، نگران نباشید. این موضوع یک فرآیند طبیعی است که توضیح داده شد. ولی اگر زرد شدن برگ مربوط به بالای گیاه ارکیده شما باشد، مشکلی در سلامت گیاه وجود خواهد داشت.

فاکتورها و عوامل مختلفی می‌توانند در زرد شدن برگ گیاه ارکیده شما دخیل باشند. این عوامل عبارتند از، نور مستقیم خورشید، دمای پایین محیط یا پوسیدگی ریشه. در هر صورت باید بتوانید مشکل گیاه خود را تشخیص دهید. و عوامل موثر در بروز مشکل را بیابید.

زردی برگ ارکیده
زردی برگ ارکیده

 

زرد شدن برگ ارکیده بر اثر نور بیش از حد

در صورتی که برگ‌های گیاه شما هنوز سخت و محکم و استوار هستند، ولی زرد شده‌اند، به دلیل تابش نور بیش از حد به برگ‌هاست. نور زیاد باعث زرد شدن برگ ارکیده شما شده است. برگ‌های گیاه ارکیده فالانوپسیس در صورت قرار گرفتن در معرض نور شدید و مستقیم، سوخته و زرد خواهند شد. باید گیاه خود را در مکانی قرار دهید که بتواند نور مناسب و غیرمستقیم دریافت کند. اگر گیاه خود را در نزدیکی پنجره قرار داده‌اید، باید در مقابل نور مستقیم و شدید در تابستان از آن محافظت کنید.

دمای نامناسب نگهداری ارکیده

در صورت زرد شدن برگ ارکیده ممکن است دمای محیط نگهداری را به درستی انتخاب نکرده باشید. دمای بسیار پایین می‌تواند منجر به زرد شدن برگ‌های گیاه شود. مطمئن شوید دمای محیط نگهداری ارکیده در خانه بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی‌گراد در طول روز باشد. در شب هم دمایی بین ۱۵ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد برای آن مناسب است. از قرار دادن گیاه خود در معرض باد، وسایل گرمایشی و سرمایشی خودداری کنید. این گیاه همانطور که می‌دانید، نیاز به محیطی با دمای گرم و رطوبت نسبی دارد.

زردی برگ ارکیده
زردی برگ ارکیده

مشکلات ناشی از آبیاری

اگر برگ‌های گیاه ارکیده شما چروکیده و پلاسیده شدند، به دلیل نرسیدن آب به آن‌هاست. این مشکل به دلیل آبیاری اندک نیست، بلکه می‌تواند از پوسیدگی ریشه‌ها باشد. دقت داشته باشید، آبیاری بیش از حد می‌تواند منجر به زرد شدن برگ ارکیده شود. با پوسیدگی ریشه‌ها، آب مورد نیاز به برگ‌ها نخواهد رسید. از این رو برگ‌ها پلاسیده و زرد خواهند شد. فقط وقتی گیاه خود را آبیاری کنید که عناصر تشکیل دهنده خاک گیاه به طور کامل خشک شده باشد. مطمئن شوید که کف گلدان گیاه دارای سوراخ‌های مناسب برای خارج شدن آب داشته باشد. اگر گیاه ارکیده شما از پوسیدگی ریشه رنج می‌برد، و چندی از ریشه‌ها سبز و سالم است، بستر و گلدان خاک را تعویض کنید. برای جلوگیری از آبیاری بیش از حد، نباید در آبیاری افراط کنید.

بیماری‌های قارچی یا مشکلات باکتری

زرد شدن برگ ارکیده ممکن است به دلیل وجود بیماری قارچی باشد. این نوع زردی از قسمت انتهای برگ شروع خواهد شد. نهایتاً هر دو سمت برگ گیاه سیاه و آلوده می‌شود. اگر برگ‌ها زرد شدند و شما بوی بدی از آن احساس کردید، به دلیل بروز مشکلات ناشی از باکتری است. با بروز این مشکل هم، باید گیاه خود را از سایر گیاهان جدا کرده تا از گسترش بیماری جلوگیری کنید. بوسیله از یک قیچی تیز و تمیز باید قسمت‌های آلوده را جدا کنید. با استفاده از قارچ‌کش باید گیاه خود را دو تا سه بار به فواصل زمانی ۴ روز اسپری کنید. تا بیماری به طور کامل از بین برود.

زردی برگ ارکیده, مشکلات نگهداری ارکیده

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری آدرومیشوز کریستاتوس
نوشتهٔ بعدی
نگهداری اچوریا بلک پرینس