تکثیر گیاه زاموفیلیا

تکثیر گیاه زاموفیلیا

روش‌های پرورش و تکثیر گیاه زاموفیلیا (ZZ plant)

همانطور که می‌دانید زاموفیلیا یکی از گیاهان محبوب آپارتمانی محسوب می‌شود. نگهداری زاموفیلیا بسیار آسان است و جز گیاهان کم توقع محسوب می‌شود. این گیاه در میزان مختلف نور می‌تواند زندگی کند. به اندکی آبیاری نیاز خواهد داشت و با شاخ و برگ خود زیبایی خاصی به محیط اطراف خود می‌بخشد. در حین رشد گیاه زاموفیلیا شما و هنگام تعویض گلدان یا هنگامی که ساقه یا برگ گیاه تصادفی جدا می‌شود، می‌توانید از آن‌ها برای تکثیر و پرورش گیاه جدید استفاده کنید. این مطلب می‌تواند شما را کمک کند تا بتوانید به راحتی تکثیر گیاه زاموفیلیا را در خانه انجام دهید.

تکثیر زاموفیلیا
تکثیر زاموفیلیا

همه چیز درباره ریزوم‌های گیاه زاموفیلیا

اینکه گیاه زاموفیلیا نیازی به آبیاری زیادی ندارد به دلیل وجود ریزوم‌های گیاه است. که شبیه به توپ‌ یا سیب‌زمینی در زیر خاک هستند. شما می‌توانید آن‌ها را در زیر خاک و پایین ساقه‌ها مشاهده کنید. هنگامی که گیاه زاموفیلیا را قلمه می‌زنید، ریزوم‌ها هستند که تشکیل شده و گیاهی مستقل را تشکیل می‌دهند. در تکثیر گیاه زاموفیلیا ریزوم‌ها و ریشه‌های جدید رشد کرده و گیاه به تدریج رشد خواهد کرد. این بسیار جالب است که رشد گیاه جدید خود را از نزدیک ببینید و این بسیار لذت‌بخش است.

تکثیر گیاه زاموفیلیا از طریق قلمه ساقه

استفاده از قلمه ساقه گیاه برای تکثیر سرعت رشد گیاه جدید را بالا خواهد برد. در این قسمت با تکثیر گیاه زاموفیلیا از طریق قلمه ساقه آشنا خواهیم شد. می‌توانید یک ساقه مناسب از گیاه را انتخاب و از انتهای ساقه با جسمی تیز جدا کنید. ساقه بریده شده را در آب قرار دهید. و هر سه تا چهار هفته یکبار آب را تعویض کنید. اگر این را فراموش کردید تا زمانی که در آب خزه‌ای تولید نشود مشکلی پیش نخواهد آمد.

تکثیر زاموفیلیا
تکثیر زاموفیلیا

قلمه بریده شده را نزدیک پنجره نگهداری کنید. تا بتواند نور مناسب و غیرمستقیم را دریافت نمایید. نور خورشید و غیرمستقیم خورشید می‌تواند به رشد قلمه زاموفیلیا ما کمک کند. هنگامی که ریزوم در پایین ساقه تشکیل شد و اولین ریشه‌ها نمایان شدند، می‌توانید قلمه را در گلدان بکارید. زه‌کشی خاک و گلدان گیاه بسیار مهم است. باید به خوبی از گیاه خود مراقبت کنید. از گلدانی مناسب و متناسب با اندازه قلمه خود استفاده کنید. در صورتی که برای تکثیر گیاه زاموفیلیا خود از گلدانی بزرگ و بدون سوراخ زه‌کشی استفاده کنید، قلمه شما از بین خواهد رفت. تقریباً خاکی به اندازه ۴ تا ۵ سانتی‌متر در زیر گیاه برای ریشه‌زایی آن مناسب خواهد بود.

خاکی مناسب را نیز برای گیاه خود انتخاب کنید که سرعت خشک شدن آن بالا باشد. ساقه گیاه خود را در گلدان بکارید و به آرامی خاک را در اطراف آن فشار دهید. تا ساقه در خاک محکم شود. می‌توانید چندین ساقه را درون یک گلدان بکارید تا گیاهی پرپشت داشته باشید. به خوبی گیاه جدید خود را آبیاری کنید و مطمئن شوید آب به ریشه‌های گیاه شما رسیده باشد. گلدان را در محیطی با نور متوسط قرار دهید و از رشد کردن گیاه خود لذت ببرید. آبیاری زاموفیلیا نیز حاوی نکته‌هایی است که می‌توانید در صورت نیاز آن‌ها را در همین وب سایت مطالعه کنید.

تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ

تکثیر گیاه زاموفیلیا از طریق برگ کمی مشکل‌تر است. تشکیل ریزوم و ریشه زمان بسیار زیادی لازم دارد. ولی می‌توانید این کار را نیز در خانه انجام دهید. برای این‌کار می‌توانید برگ سالم و مناسبی از گیاه را انتخاب کنید و از قسمت انتهای آن جدا سازی را انجام دهید. البته به دلیل اینکه احتمال موفقیت در این روش از روش تکثیر از طریق ساقه کم‌تر است، می‌توانید تعداد برگ‌های بیشتری را استفاده کنید. پرورش گیاه زاموفیلیا از طریق برگ صبر بسیار زیادی لازم دارد. برگ‌ها را باید به عمق یک سانتی‌متر در خاک فرو کنید.

آبیاری خاک را انجام دهید و بهتر است با پلاستیک روی گلدان را بپوشانید تا رطوبت خاک حفظ شود. گلدان قلمه‌ها را در مکانی گرم و با نور کم قرار دهید. و هر دو هفته رطوبت خاک را بررسی نمائید. هر بار که خاک گلدان خشک شد، آن را مرطوب نمایید. بعد از گذشت حدود سه ماه برگ‌ها را بررسی کنید. به تدریج ریزوم‌ها تشکیل خواهند شد. بعد از پیدایش اولین ریشه‌ها می‌توانید قلمه‌ها را در گلدانی مناسب و کوچک بکارید تا گیاه جدید شما بوجود بیاید. گلدان را در مکانی با نور غیرمستقیم و متوسط قرار دهید. تا گیاه جدید شما رشد کند.

پرورش زاموفیلیا, تکثیر گیاه زاموفیلیا, زاموفیلیا

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری اچوریا کانته
نوشتهٔ بعدی
نگهداری اچینوپسیس مامیلوزا