آبیاری گیاه زاموفیلیا

آبیاری گیاه زاموفیلیا

راهنمای کامل آبیاری گیاه زاموفیلیا (ZZ Plant)

گیاه زاموفیلیا (Zamioculcas Zamiifolia) با نیازهای نگهداری اندک یک گزینه مناسب و زیبا برای مراقبت در آپارتمان است. یکی از مواردی که ممکن است مشکل بوجود آورد آبیاری گیاه زاموفیلیا است. تا جایی که موارد مهم در آبیاری زاموفیلیا در ادامه این نوشته را رعایت کنید، گیاه شما سالم خواهد بود. مگر اینکه برخی اوقات به این نکات توجه نکنید.
آبیاری گیاه زاموفیلیا
آبیاری گیاه زاموفیلیا

نکته اصلی آبیاری گیاه

آبیاری زاموفیلیا را وقتی انجام دهید که خاک آن کاملاً خشک شده باشد. مقداری گیاه را آبیاری کنید تا آب از سوراخ‌های کف گلدان بیرون آید. آبیاری گیاه طبق زمان‌بندی اشتباه است و باید هر گیاه را به صورت اختصاصی زیر نظر گرفت. همانطور که گفته شد زاموفیلیا یک گیاه با نیازهای نگهداری کم است. ولی در مقابل آبیاری بیش از حد مقاومت نخواهد داشت.

مهم‌ترین نکات درباره آبیاری گیاه زاموفیلیا

این گیاه قابلیت بالایی برای زندگی در شرایط با نور و آبیاری کم دارد. علاقه‌مندان بسیاری به دلیل زیبایی و نازهای کم این گیاه آن را در خانه خود نگهداری می‌کنند. بسیاری از این علاقه‌مندان اشتباهی در نگهداری زاموفیلیا انجام می‌دهند که آن آبیاری بیش از حد آن است. تقریباً می‌توان گفت که این گیاه فقط در شرایط پوسیدگی ریشه از بین خواهد رفت. برای اطمینان از آبیاری صحیح گیاه این مطلب را دنبال کنید.

چگونه نیاز گیاه خود به آبیاری را بررسی کنیم

همانطور که قبلاً اشاره شد، این مهم است که گیاه خود را به طور تکی و اختصاصی زیر نظر داشته باشید و در زمان مناسب آن را آبیاری کنید. بسیاری از علاقه‌مندان گیاهان آپارتمانی خود را بر اساس زمان‌بندی مشخص انجام می‌دهند. و طی مرور زمان به مشکل برمی‌خورند.

برای دانستن زمان آبیاری گیاه زاموفیلیا می‌توانید این موارد را انجام دهید.

انگشت خود را به اندازه ۵ سانتی‌متر در خاک فرو ببرید. اگر رطوبتی احساس کردید، گیاه شما به آبیاری نیاز نخواهد داشت.

گلدان را از زمین بلند کرده و سوراخ زه‌کش کف آن را بررسی کنید. اگر خشک بود، می‌توانید گیاه را آبیاری کنید.

برگ‌های زاموفیلیا را بررسی کنید، برگ‌های خمیده با لبه‌های خشک و قهوه‌ای نشان دهنده کمبود آبیاری گیاه است. زرد شدن گسترده برگ‌های زاموفیلیا نیز نشانه آبیاری بیش از حد آن است.

یک خلال‌دندان یا چوب نازک بلند را داخل خاک گیاه فرو ببرید. اگر با بیرون کشیدن آن مشاهده کردید خاک به ۀن چسبیده یا نمناک شده است، گیاه آبیاری لازم ندارد.

در روش دیگر می‌توانید گلدان گیاه را وزن کنید. خاک خشک از خاک مرطوب سبک‌تر است. اگر مشاهده کردید که گلدان گیاه سبک است می‌توانید آبیاری گیاه زاموفیلیا را انجام دهید.

می‌توانید از یک رطوبت سنج استفاده کنید. این دستگاه الکترونیکی بسیار کاربردی و ارزان است. دستگاه را برای چند دقیقه داخل خاک کرده و میزان رطوبت را به شما نشان می‌دهد.

هنگامی که گیاه زاموفیلیا را با سایر گیاهان آپارتمانی مقایسه می‌کنیم، می‌توانیم این گیاه را در دسته ساکولنت‌ها قرار دهیم. زاموفیلیا دارای ریزوم‌هایی است که می‌توانند آب را در خود ذخیره کنند. این قسمت از گیاه که شکلی حبابی دارد، در بالای ریشه‌ها قرار دارد. البته در زیر خاک. ریزوم‌ها آب را در خود ذخیره کرده و هنگام نیاز گیاه آن را آزاد می‌کنند.

گیاه زاموفیلیا
گیاه زاموفیلیا

مقدار آب مورد نیاز

هر زمانی که آبیاری گیاه زاموفیلیا را انجام می‌دهید، باید این کار را کامل انجام دهید. این کار باعث می‌شود نمک موجود در خاک گیاه از سوراخ‌های کف گلدان بیرون آید. همچنین آب به تمام قسمت‌های ریشه برسد. این را نیز به یاد داشته باشید آب نباید داخل زیرگلدانی بماند. معمولاً مقدار کمی آب به گیاه می‌دهیم تا خاک آن را جذب کند. سپس آبیاری را طوری انجام می‌دهیم تا خاک گیاه به طور کامل شسته شود و از سوراخ‌های زه‌کش کف گلدان بیرون بیاید.

ممکن است بگویید این میزان از آب باعث پوسیدگی گیاه شما خواهد شد. البته اگر گلدان و خاک مناسب برای زاموفیلیا خود در نظر نگیرید برای گیاه شما مشکل آفرین خواهد بود. استفاده از جنس و سایز گلدان مناسب، خاک با زه‌کشی مناسب و سوراخ‌های زه‌کش گلدان بسیار مهم است. این موارد به خشک شدن سریع خاک گیاه کمک خواهند کرد.

موارد تاثیرگذار در آبیاری گیاه زاموفیلیا

تا کنون آموختیم چه زمانی آبیاری گیاه زاموفیلیا خود را انجام دهیم. همچنین چه میزان آب برای گیاه ما لازم است. این نکته هم مهم است که بدانیم چه مواردی در نیاز گیاه به آبیاری مهم هستند.

آب و هوای محیط نگهداری

یکی از موارد مهم در مشخص شدن زمان و مقدار آبیاری زاموفیلیا هوای محیط نگهداری گیاه است. اگر در شرایطی با هوای گرم و خشک آن را نگهداری می‌کنید، آب با سرعت بیشتری بخار خواهد شد. گیاه آب بیشتری را از طریق برگ‌ها از دست می‌دهد. همچنین رشد سریع‌تری خواهد داشت که باعث نیاز بیشتر آن به آب خواهد شد. در طول زمستان، هنگامی که رشد گیاه متوقف شده است و دمای خانه خنک و هوا راکد است، می‌توان آن را هر ماه یکبار آبیاری کرد. این می‌تواند در طول فصول گرم در تابستان و بهار به هفته‌ای یکبار نیز تغییر پیدا کند.

مخلوط خاک گیاه

خاک انتخابی برای پرورش گیاه و زمان خشک شدن آن مهم است. این مهم ایت که از مخلوط خاک با زه‌کش مناسب برای زاموفیلیا استفاده شود. خاکی که بتواند آب را به سرعت از خود عبور دهد و خشک شود. استفاده از کمپوست و پرلیت می‌تواند زه‌کشی مناسبی را برای گیاه ما تامین کند. هنگام آبیاری گیاه زاموفیلیا، باید آب به سرعت از سوراخ زه‌کش کف گلدان خارج شود. در این صورت متوجه خواهیم شد خاک مناسبی برای گیاه انتخاب شده است. اگر مشاهده کردید هنگام آبیاری به کندی آب از کف گلدان خارج شد. باید گلدان را تعویض و به خاک کمی سنگ‌ریزه و پرلیت اضافه کنید.

زاموفیلیا
زاموفیلیا
نوع گلدان گیاه در موفقیت ما در آبیاری زاموفیلیا مهم است

گلدان‌های دارای خلل و فرج اجازه می‌دهند آب و اکسیژن از دیواره‌ها به گیاه برسد. گلدان‌های سفالی لعاب‌دار، از موارد ایده‌آل برای زاموفیلیا هستند. این گلدان‌ها ریسک آبیاری بیش از حد را پایین می‌آورند. گلدان‌های پلاستیکی یا سرامیکی لعاب‌دار آب را در مخلوط خاک نگهداری می‌کنند. و فقط از سوراخ کف آب را بیرون می‌دهند یا بخار می‌کنند. نکته خیلی حیاتی این است که گلدان شما دارای سوراخ زه‌کش مناسبی باشد. معمولاً آب در کف گلدان در اطراف ریشه جمع شده و در صورت نداشتن سوراخ زه‌کش باعث پوسیدگی خواهند شد.

دارا بودن سوراخ زه‌کش بزرگ باعث می‌شود آب اضافی به سرعت از گلدان خارج شود. بالا رفتن تنفس ریشه‌ها ریسک پوسیدگی ریشه را کاهش می‌دهد. اگر گلدان خود را داخل گلدان تزیینی دیگری قرار داده‌اید حتماً دقت کنید که بعد از آبیاری آب زیرگلدانی را تخله کنید.

هنگام آبیاری بیش از حد زاموفیلیا باید چه کاری انجام داد؟

اگر مشاهده کردید برگ زاموفیلیا شما زرد می‌شود. یا ساقه‌ها به حالت افتاده درمی‌آیند و گیاه شما شادابی خود را از دست داده است، اولین موردی که باید توجه شود آبیاری بیش از حد گیاه است. خاک گیاه را بررسی کنید. اگر خاک خیس بود، مشکل احتمالاً از پوسیدگی ریشه‌ها است. و گیاه شما را مریض کرده است. شما باید به سرعت گلدان زاموفیلیا خود را تعویض کنید. این کار به گیاه شانس مجدد زندگی خواهد داد. گیاه را از گلدان خارج کرده و خاک‌های اطراف ریزوم و ریشه‌ها را پاک کنید. ریشه‌های پوسیده معمولاً شکننده و سیاه یا قهوه‌ای رنگ هستند. شما باید تمامی ریشه‌های آلوده را جدا کنید. این کار را به وسیله یک جسم تیز و ضدعفونی شده انجام دهید. اگر تعدا ریشه‌های سالم باقی مانده کم هستند، شانس زنده ماندن گیاه شما کم است.

ولی اگر کمی از ریشه‌های زاموفیلیا شما سالم مانده است، گیاه خود را در یک مخلوط خاک با زه‌کشی بسیار مناسب بکارید. پوسیدگی ریشه به دلیل بیماری‌های قارچی بوجود می‌آید. خاک گیاه خود را حتماً تعویض کرده و دیگر از مخلوط قبلی استفاده شده در گلدان نریزید.

کلام آخر

در آبیاری گیاه زاموفیلیا دقت کنید. از آبیاری بیش از حد آن بپرهیزید و از این گیاه برای سالیان سال لذت ببرید. در این نوشته نکات بسیار مهمی گفته شد که با رعایت آن‌ها گیاهی شاداب خواهید داشت. از آبیاری‌های زمان‌بندی شده گیاه بپرهیزید. هر گیاه آپارتمانی با توجه به شرایط مختلفی نیاز به آبیاری پیدا خواهد کرد. گیاه زاموفیلیا خود را هرگز با آب سرد آبیاری نکنید. اگر از آب شهری استفاده می‌کنید، بهتر است آن را بجوشانید و هنگامی که به دمای اتاق رسید آن را به گیاه خود بدهید.

کاکتوس ایران همیشه آماده شنیدن نظرات شما خواهد بود. می‌توانید سوالات و مشکلات خود درباره گیاهان خود را در قسمت دیدگاه با دیگران به اشتراک بگذارید.

آبیاری زاموفیلیا, آبیاری گیاه زاموفیلیا, زاموفیلیا

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
آبیاری بونسای
نوشتهٔ بعدی
نور مصنوعی برای گیاهان