نگهداری گیاه سیکلامن

نگهداری گیاه سیکلمن

معرفی جامع نحوه نگهداری گیاه سیکلامن

امروزه این گیاه در بسیاری از منازل و محیط‌های کاری وجود دارد. در این مطلب می‌خواهیم درباره طریقه مراقبت و نحوه نگهداری سیکلامن صحبت کنیم. سیکلامن (Cyclamen) یک گیاه فوق‌العاده زیبا و دارای گل در پاییز و زمستان است. گیاه سیکلامن از خانواده پریمولاکائه می‌باشد. از انتهای پاییز تا اردیبهشت ماه گل می‌دهد. ارتفاع این گیاه از ۵ تا ۱۰ سانتی‌متر می‌رسد و به نور متوسط نیازمند است. خاک این گیاه باید سبک و دارای زه‌کشی مناسب باشد. اگر نگهداری گیاه سیکلامن به درستی انجام شود هر ساله برای شما گلدهی می‌کند.

سیکلمه نیاز به محیطی خنک و روشن برای زندگی دارد. این گیاه را در محیطی با دمای ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد رشد می‌کند. بهترین مکان نگهداری گیاه سیکلامن در خانه نزدیک پنجره شرقی یا شمالی خانه است. نباید این گیاه را در معرض نور مستقیم خورشید قرار داد. اگر گیاه در مکانی گرم قرار گیرد برگهای آن زرد خواهد شد. گلهای آن به سرعت از بین رفته و گیاه به دوره رکود خود می‌رود.

در این مطلب می‌خوانیم:

گلدهی سیکلامن

چه خاکی برای سیکلمه مناسب است؟

نور و دمای مناسب نگهداری گیاه سیکلامن

آبیاری گیاه سیکلامن در خانه

مشکلات گیاه سیکلمه

نگهداری سیکلمه
نگهداری سیکلمه

چگونه گیاه سیکلامن دوباره گلدهی می‌کند؟

در فصل بهار آبیاری گیاه را متوقف کنید. برگ‌ها زرد می‌شوند. این یک امر طبیعی است. در این زمان باید آبیاری را متوقف نمایید. گیاه را در مکانی خنک و خشک در تابستان قرار دهید. محیطی کم نور و سایه مناسب گیاه است. خاک گیاه را همواره کمی مرطوب نگهداری نمایید. این گیاه با فرا رسیدن پاییز دوباره رشد خواهد کرد. آبیاری را شروع کرده و گیاه شما رشد خواهد کرد. این کار باعث خواهد شد که گلدهی کند.

خاک مناسب نگهداری گیاه سیکلامن

این گیاه در انواع مخلوط خاک رشد می‌کند و در خاک با PH بالا رشد بهتری دارد. خاک این گیاه باید دارای زه‌کشی مناسب و کمی اسیدی باشد. می‌توانید برای نگهداری گیاه سیکلامن از مخلوط خاک پیت‌ماس به همراه پرلیت و ماسه استفاده نمایید. حتماً دقت کنید همانطور که گفته شد خاک باید دارای زه‌کشی مناسبی باشد. سوراخ‌های کف گلدان نیز می‌توانند به عبور آب و خارج شدن آن از گلدان کمک کنند.

به این دلیل که برخی آبیاری گیاه را از قسمت پایین گلدان انجام می‌دهند، داشتن سوراخ‌های زهکشی مناسب امری ضروری است. گلدان‌های پلاستیکی مکانی مناسب برای نگهداری گیاه سیکلامن هستند. می‌توانید برای زیبایی بخشیدن به محیط نگهداری گیاه این گلدان‌ها را درون گلدان تزئینی دیگری قرار دهید.

این گیاه دارای غده‌هایی است که آنها را در اواخر تابستان و اوایل پاییز در عمق ۳ تا ۴ سانتی‌متری سطح خاک می‌کارند. این کار می‌تواند در گلدان، یا باغچه انجام شود. سطح خاک را با نایلون می‌پوشانند تا رطوبت خاک حفظ شود.

تکثیر گیاه سیکلامن

تکثیر گیاه سیکلامن ساده است. به راحتی می‌توان بذر این گیاه را از کپسول‌های آن خارج کرد. سپس آن‌ها را در مخلوط آماده کاشت بذر کاشت. البته قبل از کاشت آنها باید به مدت چند ساعت بذر ها داخل آب ولرم قرار بگیرند. روی گلدان را با پلاستیک شفاف می‌پوشانند تا غده‌ها جوانه بزنند.

نور و دمای مناسب نگهداری گیاه سیکلامن

سیکلمن
سیکلمن

نگهداری گیاه سیکلامن به نور متوسط تا زیاد البته غیر مستقیم احتیاج دارد. پس این گیاه را در محیط با نور زیاد در منزل خود قرار دهید. حتماً توجه کنید از قرار دادن این گیاه نزدیک رادیاتور و یا بخاری یا هر منبع گرمایشی دیگر خودداری نمایید. دمای ایده آل این گیاه بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد است. این گل همچنین هوای تازه و خنک را می‌پسندد و در گرما از بین می‌رود. اگر همه این شرایط برای گیاه سیکلامن فراهم باشد، گیاه شما قادر به گلدهی از اواسط پاییز تا اواخر خرداد ماه خواهد بود. به طور متناوب گل‌های از بین رفته و زرد را جدا کنید تا گیاه شما دارای گل‌های جدید شود. برای داشتن گیاهی شاداب و دارای گل هفته‌ای یکبار به گیاه خود کود دهید.

در پاییز و زمستان و زمانی که فصل رشد گیاه فرا می‌رسد، نور روشن و مناسب ولی غیر مستقیم برای گیاه فراهم کنید. در تابستان هنگامی که گیاه به دوره استراحت و رکود خود وارد می‌شود، بهتر این است نگهداری گیاه سیکلمن را در مکانی خنک‌تر و تاریک با گردش هوای بالا انجام دهید.

آبیاری مناسب گیاه سیکلامن

هنگامی که برگ‌های جدید می‌رویند، دوره رشد گیاه آغاز شده است. هنگامی که سطح خاک گیاه تا چند سانتی‌متر خشک شد آن را آبیاری کنید. از ریختن آب روی برگ‌ها خودداری کنید. زیرا باعث پوسیدگی گیاه خواهد شد. از آبیاری بیش از گیاه نیز بپرهیزید. در تابستان و فصل استراحت گیاه میزان و دفعات آبیاری را کاهش دهید. صبر کنید تا خاک گیاه در بین دو آبیاری خشک شود. از جمع شدن آب در زیرگلدانی گیاه جلوگیری نمایید. معمولاً در محیط‌‌های داخلی دو بار در هفته آبیاری کافی است. به شرطی که زه‌کشی و خاک گیاه مناسب و آب را در خود جمع نکنند.

با شروع پاییز گیاه از حالت استراحت و رکود خارج می شود. در ادامه پاییز گلدهی گیاه شروع خواهد شد. اگر شرایط استراحت گیاه در تابستان فراهم شده باشد. برای این‌کار گیاه باید در محیط خنک و تاریک و خشک مانده باشد. به محض سردتر شدن هوا، معمولاً در اواخر پاییز و زمستان گیاه شروع به گلدهی می‌کند.

بیماری‏‌های گیاه سیکلامن و موارد تاثیرگذار روی آن

هنگام نگهداری گیاه سیکلامن ممکن است با مورد سوختگی برگ‌ها برخورد کنید. سوختگی برگ‌های این گیاه بدلیل قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور آفتاب و گرمای هوای محیط است. از گیاه خود در مقابل تشعشعات خورشید محافظت کنید.

سیکلمن
سیکلمن
پژمرده شدن برگ‌های سیکلامن

اگر گیاه شما شاداب نیست و برگ‌های آن پژمرده شده است، این بدلیل آبیاری بیش از حد یا قرار گرفتن در محل گرما یا در معرض وسایل گرمایشی است.

زرد شدن برگ‌های گیاه سیکلمن

این مشکل ممکن است بدلیل کمبود مواد غذایی موجود در خاک گیاه باشد گیاه سیکلامن خود را با کود مناسب و رقیق، کوددهی نمایید. البته همانطور که گفتیم با گرم شدن هوا برخی از برگ‌ها زرد شده و از بین می‌روند. که این موضوع در نگهداری گیاه سیکلامن امری طبیعی است. با گرم شدن هوا گیاه وارد دوره استراحت خواهد شد.

برگ‌های گیاه سیکلامن سوراخ شده است

هنگام نگهداری گیاه سیکلامن ممکن است شاهد سوراخ شدن برگ‌ها باشید. این بدلیل وجود حشرات و آفات است. به این دقت داشته باشید که برگ‌ها و گل‌ها نباید زیاد مرطوب شوند. و همانطور که قبلاً هم گفته شد از ریختن آب روی برگ‌های گیاه خودداری نمایید.

برگ‌ها براقی خود را از دست داده‌اند

اگر این اتفاق افتاد گل‌های خشک شده را جدا کنید. به سیکلامن خود یکبار در هفته کود بدهید. دقت داشته باشید پیاز‌ها یا غده‌های این گیاه سمی هستند. از خوردن آن‌ها خودداری نمایید. در قسمتی از یونان از برگ این گیاه در پخت و پز استفاده می‌کنند.

سعی کردیم در این مطلب موارد کلی در نگهداری گیاه سیکلامن یا سیکلمه را به شما توضیح دهیم. در صورتی که هرگونه سوال یا نظری دارید، می‌توانید در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید. همچنین می‌توانید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

نگهداری گیاه سیکلمن, نگهداری گیاه سیکلمه, نگهداری گیاهان آپارتمانی

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری گیاه شفلرا
نوشتهٔ بعدی
نگهداری گیاه آگلونما