نگهداری مامیلاریا بوکاسانا (فرد)

نگهداری مامیلاریا بوکاسانا

معرفی جامع و نحوه نگهداری مامیلاریا بوکاسانا یا فرد

مامیلاریا فرد یا بوکاسانا یک گونه از انواع مامیلاریا است. این کاکتوس که دارای شکلی استوانه‌ای است بنده پوشیده از خار دارد که به زنگ سبز روشن و صورتی است. این گیاه دارای سایز کوچکی است که با رسیدن به سن بلوغ به اندازه حدود ۳ تا ۴ سانتی‌متر قطر خواهد داشت. گلهای این گیاه سفید رنگ هستند که در فصول رشد یعنی بهار یا تابستان نمایان خواهند شد. نگهداری مامیلاریا بوکاسانا همراه با چالش‌هایی خواهد بود که در ادامه مطلب به آنها اشاره خواهیم کرد.

مامیلاریا فرد
مامیلاریا فرد

نور و دمای مناسب نگهداری مامیلاریا بوکاسانا

مامیلاریا فرد معمولاً نیاز به نور مستقیم خواهد داشت. این کاکتوس علاقه دارد که در محیط بیرونی با نور زیاد و گردش هوای مناسب نگهداری شود. البته این موضوع هم حائز اهمیت است که نگهداری مامیلاریا بوکاسانا در نور مستقیم خورشید به مدت طولانی باعث رسیدن آسیب به آن خواهد شد. بنابراین به خصوص در فصل گرما رعایت موارد محافظتی از آن در مقابل نور مستقیم خورشید را انجام دهید.

اگر از مامیلاریا فرد در محیط داخل خانه مراقبت می‌کنید، مکانی را برای آن انتخاب نمایید که بتواند نور کافی و مناسب را دریافت نماید. اگر نمی‌توانید نور طبیعی را برای آن فراهم نمایید باید نور مصنوعی برای گیاه خود تامین نمایید. ولی برای رشد مناسب حتماً باید نور مورد نیاز مامیلاریا خود را فراهم نمایید. پنجره جنوبی خانه معمولاً بهترین مکان برای نگهداری مامیلاریا فرد محسوب خواهد شد.

در اکثر اوقات، به خصوص هنگام جوانه زنی و رشد، مامیلاریا فرد نیازمند دمایی معادل ۲۰ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد خواهد بود. بنابراین دقت داشته باشید که بتوانید در مدت زمان رشد این دمای محیطی را تامین نمایید. در زمستان اما به گرمای کمتر محیط نیاز است. به تدریج دمای محیط را کاهش دهید. بهتر است گیاه در زمستان در محیط داخلی نگهداری شود. سرمای بیش از حد نیز باعث از بین رفتن مامیلاریا شما خواهد شد.

آبیاری مناسب مامیلاریا فرد

برای نگهداری مامیلاریا بوکاسانا نیاز است که آبیاری به صورت منظم و صحیح انجام شود. باید خاک گیاه به طور کامل خشک شده باشد تا آبیاری مجدد انجام شود. در زمستان باید آبیاری به طور کامل متوقف شود. زیرا کاکتوس به دوره استراحت و رکود خود وارد خواهد شد.

در فصل زمستان و سرما این گیاه نیاز به مراقبت چندانی نخواهد داشت. فقط باید از آبیاری آن پرهیز نمایید. این نکته برای رشد مامیلاریا در فصول دیگر حیاتی است. همچنین، برای گلدهی این کاکتوس نیاز به سپری کردن دوره استراحت است. پس دقت داشته باشید در بهار و تابستان باید با خشک شدن گیاه آن را آبیاری کرد و در پاییز به تدریج آبیاری را کاهش دهید. هنگام آبیاری آب را روی ساقه کاکتوس نریزید.

خاک و گلدان مناسب مامیلاریا بوکاسانا

این مهم است که برای رشد مناسب کاکتوس از خاک مناسب که مخلوطی از ماسه، پرلیت و کمپوست است استفاده شود. همچنین می‌توانید این مخلوط را به صورت آماده از بازار تهیه کنید. این مهم است که برای نگهداری مامیلاریا بوکاسانا از خاکی استفاده کنید، که آب و هوا را به سرعت از خود عبور دهد.

در صورتی که از خاکی استفاده کنید که برای مدت طولانی مرطوب بماند، ریشه گیاه دچار پوسیدگی خواهد شد. کاکتوس شما در مدت اندکی از بین خواهد رفت. یکی دیگر از موارد مهم که باعث سلامتی گیاه خواهد شد و کمتر کسی به آن توجه می‌کند، انتخاب گلدان مناسب برای آن است. در صورت استفاده از گلدان عمیق و بزرگ نسبت به سایز کاکتوس، آب در گلدان باقی خواهد ماند و باعث از بین رفتن گیاه شما خواهد شد. به دلیل رشد کند کاکتوسها نیازی به تعویض گلدان سالیانه نیست. هنگامی که ابعاد مامیلاریا شما قطر گلدان را پر کرد، آن را تعویض کنید.

مامیلاریا فرد
مامیلاریا فرد

تغذیه و کوددهی مامیلاریا

برای نگهداری مامیلاریا بوکاسانا نیاز به کوددهی در زمان رشد و به صورت منظم است. این امری مهم برای جوانه زنی گیاهان جدید و گلدهی کاکتوس شما محسوب می‌شود. معمولاً بهتر است از کودهای محلول در آب استفاده نمایید. مطمئن شوید که کود مورد استفاده شما دارای میزان کمتری نیتروژن و میزان بیشتری فسفر باشد.

برای نگهداری مامیلاریا بوکاسانا در زمستان اما باید کوددهی را متوقف کنید. به این دلیل که در این زمان گیاه به دوره استراحت خود وارد شده و نیازی به تغذیه و آبیاری نخواهد داشت. این مدت استراحت برای گلدهی و رشد مجدد در زمان بهار و تابستان اهمیت بسزایی خواهد داشت.

جلوگیری از قارچ و باکتری

در نگهداری مامیلاریا بوکاسانا ممکن است با بیماری‌های قارچی، آفات و سایر مشکلات روبرو شوید. در صورت بروز آفات باید به سرعت گلدان را قرنطینه کنید تا به دیگر گیاهان شما انتقال پیدا نکند. با توجه به اینکه کاکتوس فرد دارای خارهای تو در تو بسیاری است، امکان تشخیص آفات کار دشواری محسوب می‌شود. ولی باید به دقت بررسی نمایید. این مهم است که شرایط ایده‌آل محیطی را برای گیاه خود فراهم نمایید تا کاکتوس شما ضعیف نشده و آفات به آن حمله‌ور نشوند. در صورت بروز آفات باید با استفاده از روشهای دفع آنها را از بین ببرید.

باکتری و قارچ به سرعت در محیط‌های نامطبوع به گیاهان هجوم می‌آورند. گلدان آلوده، رطوبت بیش از حد و اشتباه در آبیاری از عوامل بروز بیماری‌های مامیلاریا فرد است. این بیماری‌ها به سرعت باعث از بین رفتن کاکتوس شما خواهند شد. در صورت بروز این مشکلات قسمت معیوب را به سرعت از گیاه جدا کنید. به غیر از این، کار دیگری نمی‌توانید انجام دهید.

حال که با نگهداری مامیلاریا بوکاسانا آشنا شدید می‌توانید سوالات و نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما درمیان بگذارید.

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
مشکلات رایج دراسنا
نوشتهٔ بعدی
نگهداری فیکوس آدری