نگهداری فیکوس آدری

نگهداری فیکوس آدری

معرفی جامع و نحوه نگهداری فیکوس آدری

گیاه فیکوس آدری برای علاقه‌مندان به فیکوس لیراتا می‌تواند یک گیاه جذاب به حساب بیاید. از آنجایی که آدری از خانواده فیکوس‌هاست، بسیار شبیه به انواع این گیاه می‌باشد. نگهداری فیکوس آدری آسان است و در محیط‌های آپارتمانی می‌توان به راحتی آن را مراقبت نمود. برگهای این گیاه شبیه به گیاه لیراتا هستند. برگ‌های سبز و براق، ساقه‌ای بلند و با رنگ روشن از خصوصیات ظاهری این گیاه است. همانند سایر هم‌خانواده‌ها این گیاه نیز برای حیوانات خانگی سمی محسوب خواهد شد. باید از دسترس کودکان و حیوانات دور نگهداری شود.

همانطور که گفتیم نگهداری فیکوس آدری آسان است. ولی نه آنقدر که علاقه‌مندان تازه‌کار بدون رعایت نکاتی اساسی از آن مراقبت کنند. این گیاه نیازمند برخی از نکات خاص در نگهداری است. نور مناسب و آبیاری صحیح از موارد بسیار مهم در مراقبت از این گیاه محسوب خواهند شد. هرس منظم و صحیح گیاه نیز برای حفظ ظاهر زیبای آن و شکل گیاه بسیار مهم است.

گرد و خاک به سرعت روی برگ‌های فیکوس آدری و سایر انواع این گیاهان می‌شیند و لازم است که گرد و خاک‌های روی برگ‌ها را با استفاده از پارچه‌ای تمیز پاک کرد. تا به فتوسنتز گیاه کمک کرد. از براق‌کننده‌ها و تمیزکننده‌های رایج در بازار برای تمیز کردن برگ‌ها استفاده نکنید. این کار باعث آسیب رساندن به آنها خواهد شد.

فیکوس آدری
فیکوس آدری

نور مناسب نگهداری فیکوس آدری

برای نگهداری فیکوس آدری مکانی را در خانه انتخاب کنید تا بتواند بیشترین نور غیرمستقیم را دریافت نماید. این محیط باید روشن باشد و گردش هوای مناسبی نیز داشته باشد. بهترین مکان برای مراقبت از این گیاه در محیط خانه پنجره جنوبی خانه محسوب خواهد شد. این درختچه زیبا می‌تواند در مقابل نور مستقیم صبحگاهی و بعد از ظهر نیز مقاومت داشته باشد. ولی دقت داشته باشید از قرار دادن گیاه در مقابل نور مستقیم به خصوص در تابستان خودداری نمایید. این مورد می‌تواند باعث سوختگی برگ‌ها و قهوه‌ای و خشک شدن آنها شود.

آبیاری و تغذیه فیکوس آدری

برای آبیاری صحیح آدری بهتر است اجازه دهید تا ۵ الی ۶ سانتی‌متر از خاکگلدان خشک شود، سپس آبیاری را انجام دهید. این گیاه در خاکی مرطوب رشد مناسبی خواهد داشت. البته نباید اجازه داد که خاک گیاه غرق در آب یا خیس بماند. هرگز هم اجازه ندهید خاک گلدان به طو کامل خشک شود.

فیکوس آدری نیاز به تغذیه و کوددهی منظم در طول فصول رشد خواهد داشت. از اوایل فصل بهار تا پاییز یکبار در ماه باید با استفاده از کودهای مناسب آن را تغذیه کرد. می‌توانید با استفاده از کودهای طبیعی مانند کمپوست، ورم و پودر استخوان گیاه را تغذیه کنید.

دمای مناسب و رطوبت مورد نیاز فیکوس آدری

از آنجایی که این گیاه بومی کشور هند است، برای نگهداری فیکوس آدری نیازمند محیطی گرم و مرطوب هستیم. این گیاه در دمای محیط خانه می‌تواند زندگی کند، ولی دمای محیط نباید پایین‌تر از ۱۸ درجه سانتی‌گراد برسد. رطوبت استاندارد خانه برای گیاه شما مفید است، اگرچه باید در شرایط مراقبت در خانه گیاه را دور از پنجره و وسایل گرمایشی یا سرمایشی قرار داد.

اگر در محیط خانه لبه برگ‌های گیاه شما قهوه‌ای و خشک شد، به معنی کمبود رطوبت محیط می‌تواند باشد. باید با استفاده از روشهای تامین رطوبت گیاه به کمک آن بشتابید. بهترین مکان برای گیاه شما در صورت تامین نور آن محیط حمام یا آشپزخانه است.

فیکوس آدری
فیکوس آدری

خاک و گلدان مناسب نگهداری فیکوس آدری

فیکوس آدری را در خاکی مرطوب و با زه‌کشی مناسب بکارید. مخلوطی از خاک مخصوص گیاهان آپارتمانی به همراه پرلیت و ماسه گزینه‌ای مناسب برای نگهداری فیکوس آدری است. این گیاه نیاز به تعویض گلدان منظم ندارد و برای دو تا سه سال می‌تواند در یک گلدان باقی بماند. البته تا وقتی که ریشه‌ها تمام ظرفیت گلدان را پر نکرده‌اند نباید گلدان را بزرگتر کرد. گلدانی متناسب با سایز گیاه خود انتخاب کنید که دارای سوراخ‌های زه‌کشی مناسبی باشد.

بهترین زمان برای تعویض گلدان بهار و تابستان می‌باشد. هنگام تعویض، گلدانی انتخاب کنید که چند سانتی‌متر از گلدان قبلی بزرگتر باشد. عمق مناسبی داشته باشد و ریشه‌های گیاه با کف گلدان دو، سه سانتی‌متر از کف گلدان فاصله داشته باشند.

هرس گیاه فیکوس آدری

برای هرس فیکوس هنگامی که اندازه گیاه در محیط خانه به سه متر رسید، هرس آن ضروری است. نه تنها این کار به حفظ سایز گیاه کمک خواهد کرد، بلکه این کار باعث تشویق گیاه به تولید شاخه‌های بیشتر خواهد شد. که شکل ظاهری آن را جذاب‌تر می‌کند. هرس گیاه باید در فصول بهار یا تابستان انجام شود. هنگامی که گیاه در فصول رشد خود قرار دارد. قبل از شروع به هرس گیاه حتماً یک پارچه تمیز در پایین گلدان پهن کنید. زیرا بریدن ساقه‌ها باعث ریختن مایعی سفید رنگ از ساقه‌ها خواهد شد. ساقه‌های بریده را همچنین می‌توانید برای پرورش گیاه جدید استفاده نمایید.

تکثیر گیاه فیکوس آدری

در محیط طبیعی زندگی این گیاه از طریق رویش پاجوش‌ها یا بذر تکثیر خواهد شد. ولی هنگام نگهداری فیکوس آدری در خانه از طریق قلمه ساقه می‌توان آن را تکثیر کرد. اگر قبلاً گیاه لیراتا یا فیکوس الاستیکا خود را تکثیر کرده‌اید، تکثیر آدری نیز شبیه به این گیاهان است. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ساقه‌ای مناسب که دارای چند بند باشد را انتخاب نمایید و حتماً روی ساقه دو تا سه برگ حداقل باشد.
  • با استفاده از یک وسیله تیز و ضدعفونی شده، ساقه مورد نظر را از ساقه اصلی جدا کنید.
  • یک گلدان کوچک انتخاب کنید و خاک مناسب داخل آن ریخته و آن را مرطوب کنید.
  • انتهای قلمه را به پودر هورمون ریشه‌زایی آغشته کرده و در گلدان بکارید.
  • گلدان را درون یک پلاستیک شفاف قرار داده و درب آن را ببندید. این کار محیط گلخانه‌ای کوچکی را برای قلمه شما بوجود خواهد آورد. گلدان را در مکانی روشن قرار دهید.
  • بعد از سه تا چهار هفته ریشه‌ها بوجود می‌آید و ساقه رشد خواهد کرد. می‌توانید پلاستیک را از روی گلدان بردارید.

نگهداری فیکوس آدری جدید را می‌توانید مانند قبل انجام دهید.

فیکوس آدری
فیکوس آدری

بیماری‌ها و آفات گیاه فیکوس آدری

دقت داشته باشید برخی آفات مانند شپشک آردآلود، حشره پولک و شته ممکن است این گیاه را آلوده کنند. اگرچه این آفات می‌توانند باعث آسیب به گیاه شما شوند، ولی با اقدام به موقع می‌توانید از مشکلات ناشی از این آفات جلوگیری کنید. در ادامه به برخی دیگر از مشکلات فیکوس آدری اشاره می‌کنیم:

زرد شدن برگ فیکوس آدری

زرد شدن برگ فیکوس می‌تواند نشانه مشکلات مختلفی باشد. اگر مشاهده کردید یک یا دو برگ قدیمی زرد شده و می‌ریزد، طبیعی است. این که یک تا دو برگ قدیمی و پایین ساقه بریزند نشانه چرخه طبیعی زندگی گیاه است. ولی اگر از برگ‌های جدید و تعداد بیشتری ریزش داشتند از آبیاری بیش از حد یا کمتر از حد گیاه است.

ریزش برگ فیکوس آدری

در حالیکه فیکوس آدری نسبت به فیکوس لیراتا حساسیت کمتری دارد. ولی هر دو در مقابل آبیاری اشتباه دچار مشکل خواهند شد. بیشترین دلیل برای ریزش برگ گیاه مربوط به آبیاری کمتر از حد مربوط است. این گیاه مدت کوتاهی را می‌تواند در مقابل آبیاری اندک تحمل کند. خاک گیاه نباید به طور کامل خشک شود. آبیاری صحیح و منظم می‌تواند از ریزش برگ‌ها جلوگیری کند.

در این مطلب سعی کردیم تمام موارد ضروری در نگهداری فیکوس آدری را برای شما بیان کنیم. در صورتی که سوال و مشکلی در مراقبت از این گیاه دارید، در ادامه این مطلب با ما در میان بگذارید.

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری مامیلاریا بوکاسانا (فرد)
نوشتهٔ بعدی
دلایل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم