نگهداری گیاه موسی در گهواره

نگهداری گیاه موسی در گهواره

معرفی جامع و شرایط نگهداری گیاه موسی در گهواره (Oyster Plant)

گیاه زیبای موسی در گهواره با نام‌های مختلفی شناخته می‌شود. Boat Lily, Purple-leaved Spiderwort از اسم های دیگر این گیاه است. برخی از گیاهان دیگر نیز هستند که با نام Oyster نیز شناخته می‌شوند. برای همین این گیاه را با نام موسی در گهواره می‌نامند. این گیاه بسیار محبوب و شناخته شده است. نگهداری گیاه موسی در گهواره در خانه و آپارتمان بسیار رایج است. این گیاه البته در محیط خارج از خانه در محیطی با هوای گرم نیز رشد می‌کند. البته در تابستان دمای هوای بسیار گرم برای آن مضر است. این گیاه دارای برگ‌های براق و صاف، سبز-بنفش یا صورتی-سفید است که گل‌هایی به رنگ صورتی نیز تولید می‌کند. البته که گیاه موسی در گهواره دارای رنگ‌های گوناگونی است. این گیاه آپارتمانی از دسته گیاهان با شرایط مراقبت آسان هستند.

این گیاه بومی نواحی استوایی، مکزیک، بلیز و گواتمالا است. و امروزه در بسیاری از کشورها پرورش داده می‌شود. به خصوص در ژاپن و چین که رواج بیشتری دارد. نگهداری این گیاه همانطور که گفته شد آسان است ولی نیازمند شرایط ثابتی در خانه برای مراقبت است. این گیاه نیاز به گردش هوای مناسب خواهد داشت. نباید گیاه را در مکانی که هوای ثابت دارد و در نزدیکی وسایل سرمایشی یا گرمایشی قرار داد. نگهداری گیاه موسی در گهواره همچنین نیاز به نور غیرمستقیم و آبیاری اندک خواهد داشت.

گیاه موسی در گهواره
گیاه موسی در گهواره

نور و دمای مناسب نگهداری گیاه موسی در گهواره

همانطور که در قسمت قبل نیز اشاره شد، نگهداری گیاه موسی در گهواره نیازمند نور غیرمستقیم خورشید است. و حتی این گیاه در مکان‌های نیمه‌سایه و با نور کم هم می‌تواند رشد داشته باشد. از این رو می‌توان آن را یک گیاه مناسب برای آپارتمان نام برد. برای رشد و سلامت گیاه خود می‌توانید آن را در نزدیکی پنجره‌ای که نور خورشید بتواند از آن به خوبی عبور کند قرار دهید. البته باید مراقبت تابش نور خورشید در فصل تابستان نیز باشید. نور بیش از حد می‌تواند منجر به کم رنگ شدن و محو شدن رنگ برگ گیاه یا سوختگی آن‌ها شود. بهترین دما نیز برای مراقبت از این گیاه، دمایی بین ۱۵ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد می‌باشد.

آبیاری و تغذیه گیاه موسی در گهواره

موسی در گهواره گیاهی است که در مقابل خشکی مقاومت خوبی خواهد داشت. و برای رشد و شادابی نیاز به آبیاری اندکی خواهد داشت. در واقع آبیاری بیش از حد می‌تواند منجر به پوسیدگی و از بین رفتن آن شود. برای نگهداری گیاه موسی در گهواره باید اجازه دهید در بین دو آبیاری خاک گیاه شما خشک شده باشد. تا حدی آبیاری را انجام دهید که آب از سوراخ‌های کف گلدان بیرون بیاید. در طول فصول رشد، شما باید آبیاری را یکبار در هفته انجام دهید. در فصول سرد این گیاه وارد دوره رکود و استراحت خود خواهد شد. رشد آن کم شده و شاید رشدی هم نداشته باشد. در این زمان باید آبیاری را به یکبار در هر دو هفته کاهش داد.

برای نگهداری گیاه موسی در گهواره نیازی به تغذیه و کوددهی گیاه نیست. یعنی این کار ضرورتی نخواهد داشت. ولی برای اینکه بتوانیم گیاه خود را به رشد سالم تشویق کنیم، می‌توانیم آن را تغذیه کنیم. کودها باعث رسوب نمک در خاک گیاهان ما خواهند شد. و باعث قهوه‌ای شدن و سوختن برگ‌های گیاهان ما می‌شوند. باید هر چند مدت یکبار خاک گیاه خود را فلاش کنید. یعنی گلدان را در زیر شیر آب به مدت ۵ دقیقه قرار دهید تا رسوبات خاک شسته و از سوراخ کف گلدان خارج شوند.

گیاه موسی در گهواره
گیاه موسی در گهواره

خاک مناسب نگهداری گیاه اویستر

این گیاه نیاز به خاکی غنی و با زه‌کشی مناسب دارد. خاک‌های دارای رس و ماسه برای نگهداری گیاه موسی در گهواره گزینه مناسبی هستند. اگر آن را در گلدان کاشته‌اید همان خاک‌های معمولی گیاهان آپارتمانی نیز مناسب هستند. در انتخاب گلدان برای گیاه خود دقت داشته باشید. گلدان بزرگ می‌تواند منجر به پوسیدگی و از بین رفتن گیاه شما به دلیل ماندن بیشتر رطوبت در خاک شود.

رطوبت مورد نیاز گیاه چقدر است؟

گیاه اویستر گیاهی استوایی است و نیاز به کمی رطوبت خواهد داشت تا برگ‌هایی شاداب داشته باشد. بهترین روش برای تامین رطوبت این گیاه استفاده از یک زیرگلدانی حاوی سنگ و آب است. آب زیرگلدانی تبخیر شده و می‌تواند رطوبت مورد نیاز گیاه را فراهم کند. این گیاه را همچنین می‌توانید در صورت نورگیر بودن در حمام یا دستشویی نیز نگهداری کنید. برای نگهداری گیاه موسی در گهواره در خانه می‌توانید از دستگاه رطوبت‌ساز هم استفاده نمایید.

تکثیر گیاه موسی در گهواره

گیاه اویستر از طریق پاجوش می‌تواند تکثیر شود. البته باید اجازه داد تا اندازه این پاجوش‌ها به اندازه مناسبی برای کاشت به عنوان گیاه مستقل برسد. سپس آن‌ها را از گیاه مادر جدا کرد.

نگهداری گیاه موسی در گهواره

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری کراسولا پرفوراتا
نوشتهٔ بعدی
لوله ای شدن برگ سانسوریا