لوله ای شدن برگ سانسوریا

لوله ای شدن برگ سانسوریا

دلایل لوله ای شدن برگ سانسوریا و راه‌های جلوگیری و مقابله با آن

اگر با مشکل لوله ای شدن برگ سانسوریا خود مواجه شده‌اید باید برای حل آن ابتدا متوجه شوید که این مشکل از کجا بوجود آمده است. باید علامت‌های مشخصی در بوجود آمدن استرس در گیاه خود را بررسی کنید. تشخیص درست باعث خواهد شد بتوانید به سانسوریا خود کمک کرده و آن را نجات دهید. ولی چرا برگ سانسوریا لوله ای می‌شود؟ از محتمل‌ترین دلایل لوله شدن برگ سانسوریا آلوده شدن آن به آفات است. آبیاری بیش از حد، تغییرات دمایی، سرمای هوا و بیماری‌های قارچی نیز از دلایل مهم و کلیدی بوجود آمدن این مشکل هستند.

باید متوجه شوید کدامیک از این دلایل باعث بوجود آمدن مشکل برای گیاه شما شده است. لوله ای شدن برگ سانسوریا خیلی کم ممکن است رخ دهد. ولی مهم است که بتوانید مشکل را تشخیص و گیاه خود را بهبود دهید. برای اینکه بهتر بتوانید سلامت گیاه خود را بازگردانید به ادامه مطلب توجه کنید.

دلایل لوله ای شدن برگ سانسوریا و راه حل مقابله با آن

چهار عامل اصلی هستند که باعث لوله ای شدن برگ سانسوریا خواهند شد. آفات، قارچ‌ها، صدمه ناشی از هوای سرد و آبیاری اشتباه. به این دلیل که گیاه سانسوریا مستعد دچار شدن به آفاتی نظیر تریپس‌ها هستند، یکی از عوامل مهم این آفت محسوب خواهد شد.

گیاه سانسوریا ابلق
گیاه سانسوریا ابلق

تریپس‌ها

همانطور که گفته شد یکی از عوامل مهم آلودگی و بوجود آمدن مشکل برای سانسوریا تریپس است. این موجودات کوچک سیاه رنگ از ساقه، برگ و بدنه گیاه تغذیه می‌کنند. هنگامی که تریپس مشغول تغذیه است، سوراخ‌هایی در سلول‌های گیاه ایجاد و باعث ایجاد آسیب در آن خواهند شد. این آسیب می‌تواند باعث لوله ای شدن برگ سانسوریا شما شود. حالا از کجا بدانیم گیاه ما به این آفت آلوده شده است؟ بررسی گیاه و مشاهده نقاط کوچک روی برگ و ساقه گیاه نشانه وجود این آفت روی گیاه است. اگر نقاطی سیاه رنگ روی سانسوریا خود مشاهده کردید، نشانه وجود تریپس است. این موجودات بسیار ریز هستند و با ذره بین قابل مشاهده می‌باشند.

یکی دیگر از روش‌های تشخیص این آفت تکان دادن برگ‌های گیاه روی سطحی سفید رنگ است. اگر نقاطی کوچک و مشکی رنگ مشاهده کردید. ممکن است تریپس باشند. بعد از اینکه مشکل از این آفت تشخیص داده شد، باید شروع به حل مشکل نمائید. برای مقابله با این آفت، باید تمام برگ‌های آلوده را از گیاه خود جدا کنید. اگر برگی لوله ای شده است ولی هنوز سلامت به نظر می‌رسد، آن را حفظ کنید. بعد از جداسازی برگ‌های از بین رفته، آن‌ها را از گیاه خود دور کرده و بیرون بریزید. با استفاده از یک پارچه تمیز و مرطوب برگ‌های سانسوریا خود را تمیز کنید. حتماً دقت داشته باشید که هر دو سمت برگ را تمیز کرده باشید.

شپشک آردآلود و کنه قرمز

دو آفت دیگر که ممکن است باعث لوله ای شدن برگ سانسوریا شوند، شپشک آردآلود و کنه قرمز هستند. این دو آفت از شیره گیاه تغذیه می‌کنند. نقاط کوچک ایجاد شده توسط این آفات باعث ضعیف شدن گیه خواهند شد. و برگ‌ها نمی‌توانند میزان آب کافی را برای خود دریافت کنند. و در مراحل شدید آلودگی به این آفات برگ گیاه افتادگی پیدا خواهد کرد. کنه قرمز را می‌توان با قرار دادن یک پارچه یا کاغذ سفید در پایین گیاه و تکان دادن آن تشخیص داد. اگر حشره کوچ قرمز، مشکی و ریزی را مشاهده کردید کنه قرمز است. تمیز کردن برگ‌های گیاه با یک پارچه مرطوب و تمیز و آب هم دمای اتاق یکی از راه‌های سریع در مقابله با این آفت است.

شپشک آردآلود از دیگر آفات معمولی است که به آن اشاره شد. این آفت را می‌توان از ظاهرش تشخیص داد. این آفت بیضی شکل، دارای اندامی صاف و سفید است. اگر این آفت عاملی برای لوله ای شدن برگ سانسوریا شما بود می‌توانید آن‌ها را به صورت فیزیکی از گیاه خود پاک کنید. اگر مشکل شما گسترده و این آفت پخش شده بود، باید با کل برگ گیاه را تمیز کنید.

قارچ‌ها دلیلی برای لوله شدن برگ سانسوریا

سانسوریا ممکن است دچار بیماری قارچی نیز شود. و می‌توان گفت که یکی دیگر از دلایل لوله ای شدن برگ سانسوریا بیماری قارچی است. نقاط قرمز رنگ و زنگ زدگی روی برگ سانسوریا نشان دهنده بوجود آمدن مشکل برای گیاه است. برای اینکه این مشکل را تشخیص دهیم، باید نشانه‌هایی از بروز استرس و لوله ای شدن برگ گیاه خود را دنبال کنیم. نقاط قرمز روی برگ‌ها یا رشد بدون رنگ برگ گیاه نیز از دیگر نشانه‌هاست. در مراحل گستردگی و شدید بودن بیماری قارچی، رنگ برگ‌های گیاه قهوه‌ای تیره خواهد شد.

برای مقابله با این مشکل، باید تکنیک‌های آبیاری صحیح گیاه را انجام دهیم. محیطی خشک و خاکی با زه‌کشی مناسب و دمای مناسب برای گیاه خود فراهم کنید. اگر بیماری شدید و امکان مقابله با آن نبود، سانسوریا خود را از سایر گیاهان خود جدا کنید. اگر می‌خواهید گیاه خود را حفظ کنید ولی بیماری آن شدید است، می‌توانید از تکثیر گیاه استفاده کنید. می‌توانید قسمت کوچکی از سانسوریا خود را حفظ کنید.

هنگام تعویض گلدان سانسوریا این مهم است که سایز مناسب گلدان و خاک مناسب برای آن انتخاب کنید. سانسوریا باید بعد از تعویض گلدان در همان عمقی که کاشته شده بود، کاشته شود. بعد از قرار دادن سانسوریا در گلدان جدید، مطمئن شوید که خاک به اندازه کافی برای گیاه خود استفاده کرده‌اید. خاک سانسوریا باید میزان کافی از مواد مغذی را دارا باشد. اگر مطمئن شدید که مشکل لوله ای شدن برگ سانسوریا از بیماری قارچی است، می‌توانید قسمتی از گیاه را برای تکثیر استفاده کنید.

گیاه سانسوریا
گیاه سانسوریا

آبیاری نامناسب گیاه سانسوریا

گیاه سانسوریا در برخی موارد ممکن است در اثر آبیاری بیش از حد دچار مشکل شود. آبیاری اشتباه و بیش از حد ممکن است باعث لوله ای شدن برگ سانسوریا شود. آبیاری بیش از حد می‌تواند منجر به پوسیدگی ریشه شود. این مشکل به سرعت می‌تواند گیاه شما را نابود کند. هنگامی که به دنبال علت مشکل لوله شدن برگ گیاه می‌گردید، شرایط خاک و آبیاری گیاه خود را مورد بازبینی قرار دهید. اگر آبیاری سانسوریا را بیش از یک بار در هفته انجام می‌دهید، باعث بوجود آمدن مشکل پوسیدگی خواهید شد. اگر خاک گیاه شما سنگین و پایه رس است، ممکن است این مشکلات بوجود بیاید.

برای نگهداری سانسوریا و نجات آن، باید مطمئن شوید که آبیاری گیاه را به درستی انجام دهید. هنگامی که خاک گیاه به طور کامل خشک شد، آبیاری را انجام دهید. آبیاری نامنظم و نادرست، می‌تواند باعث بروز استرس برای گیاه شود. تعویض خاک گلدان می‌تواند گزینه خوبی برای بازیابی سلامتی گیاه باشد. خاک مناسب کاکتوس و ساکولنت می‌تواند بستری مناسب برای کاشت سانسوریا باشد.

آسیب دیدن سانسوریا به دلیل هوای سرد

دمای هوای سرد نیز می‌تواند علتی برای لوله ای شدن برگ سانسوریا باشد. اگر گیاه شما در دمای پایین و خارج از محیط خانه نگهداری می‌شود، می‌تواند دلیل آسیب دیدگی برگ‌ها، لوله‌ای شدن و چروکیدگی برگ شوند. بهترین دما برای نگهداری سانسوریا دمایی بین ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد است. این رنج دمایی گسترده می‌تواند به راحتی به شما اجازه دهد که دمای مناسب سانسوریا خود را تامین کنید.

سانسوریا, لوله ای شدن برگ سانسوریا, نگهداری سانسوریا

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری گیاه موسی در گهواره
نوشتهٔ بعدی
نگهداری اچوریا کانته