گلدان مناسب گیاه، سفالی یا پلاستیکی کدامیک مناسب است؟

گلدان مناسب گیاه

گلدان مناسب گیاه ، گدام جنس گلدان برای گیاهان ما مناسب هستند؟

برای برخی گیاهان مهم نیست که در چه گلدانی کاشته شوند. ولی برای بیشتر گیاهان مهم است که در چه جنس و سایزی از گلدان کاشته می‌شوند. بهتر این است که گلدان مناسب گیاه خود را انتخاب کنید و گیاه خود را در آن بکارید. این مطلب درباره مزایا و معایب گلدان‌های پلاستیکی و سفالی است. و به شما می‌آموزد که گیاهان آپارتمانی خود را در چه گلدانی بکارید. ولی به راستی کدام بهتر است؟! گلدان‌های پلاستیکی و سفالی دارای رفتار متفاوتی در مقابل گیاهان و شرایط خاک خواهند داشت. عموماً گیاهانی که خاک مرطوب را ترجیح می‌دهند در گلدان‌های پلاستیکی و آن‌هایی که خاک و محیط خشک را می‌پسندند، در گلدان‌های سفالی کاشته می‌شوند.

گلدان سفالی یا پلاستیکی؟ چرا اهمیت دارد؟

قبل از اینکه پا را فراتر بگذاریم و درباره مزایا و معایب این گلدان‌ها توضیح دهیم، اجازه دهید یک نکته مهم را اشاره کنیم. اینکه تاثیر هر کدام از این گلدان‌ها بر روی گیاهان شما چه می‌باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است. شما می‌توانید بسیاری از گیاهان را در گلدان‌های پلاستیکی پرورش دهید. و این برای گلدان‌های سفالی هم صدق می‌کند. از آنجایی که به اهمیت تاثیر گلدان روی گیاه خود مطلع باشید، می‌توانید انتخاب مناسبی داشته باشید که گلدان مناسب گیاه شما کدام جنس گلدان است.

گلدان لعاب دار
گلدان لعاب دار

گلدان پلاستیکی

هنگامی که به یک فروشگاه گل و گیاه سر می‌زنید شاهد انواع گلدان‌های پلاستیکی خواهید بود. مطمئناً انواع دیگری از جنس گلدان هم هست. ولی بیشتر گلدان‌های پلاستیکی در فروشگاه‌ها رایج هستند. گلدان‌های پلاستیکی یا فایبرگلاس امروزه یکی از معمول‌ترین گلدان‌ها برای نگهداری گیاهان در خانه یا بیرون از آن می‌باشند. به دلیل فرآیند ساخت این گلدان‌ها، ارزان قیمت و در رنگ‌ها و سایزهای مختلفی یافت می‌شوند. هنگامی که می‌خواهید یک گلدان پلاستیکی یا فایبرگلاس خریداری کنید، گلدانی را انتخاب کنید که محکم و کمی انعطاف‌پذیر باشد. که در مقابل تغییرات دمایی و فصلی مقاومت خوبی داشته باشد.

چه گیاهانی برای گلدان پلاستیکی مناسب هستند؟

همانطور که گفته شد گلدان پلاستیکی برای گیاهانی مناسب است که علاقه به وجود رطوبت بیشتری در خاک دارند. گلدان‌های پلاستیکی از موادی ساخته می‌شوند که دارای خلل و فرج نیستند. و از بدنه گلدان امکان عبور هوا وجود ندارد. و بعد از آبیاری گیاهان برای مدتی طولانی‌تر خاک گیاه خیس خواهد ماند. گلدان‌های پلاستیکی همچنین برای نگهداری گیاهان آپارتمانی در خانه مناسب هستند که فواصل بین دو آبیاری را می‌توان افزایش داد. گلدان مناسب گیاه شما چه جنس گلدانی است؟

مزایای گلدان‌های پلاستیکی

نگهداری رطوبت بیشتر خاک یکی از خاصیت‌های گلدان‌های پلاستیکی است. و این برای گیاهانی که به اب بیشتری نیاز دارند مناسب است. رنگ‌بندی بدون محدودیت این گلدان‌ها و انواع سایز و شکل آن‌ها یکی دیگر از مزایای این گلدان‌ها برای انواع دکوراسیون است. از مزایای دیگر این جنس از گلدان محکم بودن و انعطاف‌پذیری آن‌ها است. این گلدان‌ها بسیار سبک هستند. این یکی از مزیت‌های بزرگ آن‌ها است که با توجه به سبکی می‌توانید به راحتی آن‌ها را جابه‌جا کنید. از مزایای دیگر گلدان‌های پلاستیکی قیمت ارزان آن‌هاست. فرآیند تولید و مواد استفاده شده برای ساخت این گلدان‌ها باعث ارزان قیمت بودن آن‌ها نسبت به سایر جنس‌های گلدان می‌باشد.

به راحتی می‌توانید در کف گلدان سوراخ زه‌کشی ایجاد کنید. و به خوبی می‌توانید این گلدان‌ها را ضدعفونی کنید. بسیاری از این گلدان‌ها از مواد بازیافتی تولید می‌شوند که باعث آسیب رسانی کم‌تر به محیط زیست خواهد شد. پس به راحتی می‌توانید با توجه به لحاظ کردن این موارد گلدان مناسب گیاه خود را انتخاب کنید.

معایب گلدان‌های پلاستیکی

این گلدان‌ها به مرور زمان و در اثر تابش نور یا سرما در زمستان فرسوده شده و به تدریج دچار پوسیدگی می‌شوند. این مشکل بیشتر هنگامی رخ خواهد داد که گلدان را خارج از محیط منزل نگهداری کنید. امکان از بین رفتن گیاهان در اثر آبیاری بیش از حد در این گلدان‌ها وجود دارد. و این جنس از گلدان مناسب گیاه که به خشکی بیشتر نیاز دارد نیست. با توجه به سبک بودن این گلدان‌ها اگر از مخلوط خاک سبک در آن‌ها استفاده کنید و گلدان کوچک باشد، امکان افتادن و پرت شدن آن‌ها با کوچکترین تکان خواهد بود.

گلدان سفالی

در واقع دو مدل گلدان سفالی وجود دارد. یکی گلدان‌های سفالی بدون لعاب و یکی گلدان‌های لعاب‌دار. هر کدام از این گلدان‌ها مزایا و معایب خود را دارند که به طور جداگانه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

گلدان‌های سفالی بدون لعاب

برای برخی از علاقه‌مندان، گلدان‌های سفالی حالت نستالژیک پیدا می‌کنند. و از آن‌ها به عنوان استفاده در دکوراسیون‌های سنتی استفاده می‌کنند. این گلدان‌ها برای سالیان زیادی است که در هر دو محیط داخل و خارج منزل استفاده می‌شوند. گلدان سفالی با دمای کم آتش کوره پخته می‌شود. این گلدان‌ها محکم و دارای خلل و فرج روی بدنه می‌باشند. اکثریت این گلدان‌ها به رنگ خاک یا قهوه‌ای روشن و رو به قرمز هستند. اما آیا این جنس از گلدان مناسب گیاه شما است؟ از آنجایی که سفال دارای خلل و فرج بیشتری نسبت به گلدان پلاستیکی می‌باشد، گردش و جریان هوای مناسبی در محیط گلدان ایجاد خواهد شد. که این گردش هوا باعث سریع‌تر خشک شدن خاک درون آن می‌شود. این گلدان‌ها برای گیاهانی مناسب هستند که نیاز به خشک شدن کامل خاک بین آبیاری دارند.

گلدان پلاستیکی
گلدان پلاستیکی
مزایای گلدان‌های سفالی بدون لعاب

این گلدان‌ها از مواد طبیعی ساخته می‌شوند و بسیاری از علاقه‌مندان آن را به جنس پلاستیکی ترجیح می‌دهند. و از آن‌ها به عنوان دکوراسیون منزل استفاده می‌کنند. به دلیل وزن سنگین‌تری که دارند، استقامت بیشتری نیز خواهند داشت. این یک مزیت در خانه‌هایی است که کودک و حیوان خانگی دارند. و امکان آسیب رسیدن به گلدان کاهش خواهد یافت. هنگامی که از این گلدان‌ها در محیط بیرونی استفاده می‌کنید، به خوبی در مقابل تغییرات دما واکنش نشان می‌دهند.

دیواره‌های این گلدان‌ها کمک می‌کنند تا دمای بیرونی خاک و اطراف ریشه گیاه یکسان شود. این امکان کمک می‌کند که استرس و آسیبی به ریشه‌های گیاه وارد نشود. این گلدان‌ مناسب گیاه کاکتوس و ساکولنت است.

معایب گلدان‌های سفالی بدون لعاب

این گلدان‌ها شکننده هستند و در مقابل گلدان‌های پلاستیکی مقاومت کمی دارند. اگر از گلدان سفالی در خارج از خانه استفاده می‌کنیدف در مقابل سرمای زیاد شکننده و آسیب زننده هستند. این گلدان‌ها سنگین‌تر از گلدان‌های پلاستیکی هستند. از این رو به راحتی قابل جابه‌جایی نیستند. به خصوص وقتی که از سایز بزرگ و برای گیاهان بزرگ‌تر استفاده کنید. قیمت این گلدان نسبت به نوع پلاستیکی نیز بیشتر است. این گلدان مناسب گیاه دوستدار رطوبت نیست.

گلدان‌های سفالی لعاب‌دار

هنگامی که گلدان مناسب گیاه خود را می‌خواهید از بین گلدان پلاستیکی یا سفالی انتخاب کنید، باید به نوع گیاه خود نیز توجه داشته باشید. گلدان‌های سفالی لعاب‌دار موردی بین گلدان سفالی بدون لعاب و پلاستیکی است. همانند گلدان سفالی بدون لعاب، این جنس نیز از خاک رس درست شده و در کوره پخته می‌شود. ولی سطح بیرونی گلدان با استفاده از رنگ و لعاب طراحی می‌گردد. در نتیجه این گلدان‌ها رفتاری مانند هر دو گلدان پلاستیکی و سفالی بدون لعاب خواهند داشت.

مزایای گلدان سفالی لعاب‌دار

گلدان‌های سفالی لعاب‌دار می‌توانند رطوبت بیشتری نسبت به انواع بدون لعاب و ساده را در خود نگهداری کنند. طراحی و رنگ‌آمیزی متنوع و زیبایی دارند و در ابعاد و اشکال مختلف یافت می‌شوند. این گلدان‌ها سنگین هستند و گلدان مناسب گیاه بزرگ محسوب خواهند شد.

معایب گلدان سفالی لعاب‌دار

همانند انواع بدون لعاب این گلدان‌ها دارای وزن سنگینی هستند. این نوع از گلدان قیمت بالایی دارد و نسبت به گلدان‌های پلاستیکی و بدون لعاب گران‌تر هستند. این گلدان هم همانند نوع بدون لعاب شکننده‌تر و در مقابل سرمای شدید آسیب پذیر هستند.

گلدان پلاستیکی, گلدان سفالی, گلدان مناسب گیاه

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
تفاوت کاکتوس و ساکولنت
نوشتهٔ بعدی
نگهداری آکانتوسرئوس تراگونوس