نگهداری تیتانوپسیس

نگهداری تیتانوپسیس

معرفی جامع شرایط نگهداری تیتانوپسیس

تیتانوپسیس (Titanopsis) یک ساکولنت کوچک دارای ۱۰ گونه مختلف است که از خانواده Aizoaceae است. و مکان طبیعی رشد آن در جنوب آفریقا است. این گیاه بسیار جذاب است و به خاطر ظاهری که دارد کمی عجیب به نظر می‌رسد. نگهداری تیتانوپسیس عموماً در صورتی که شما درباره آن بدانید و شرایط نگهداری را فراهم نمایید آسان است. این ساکولنت گل‌های زرد رنگ درشتی را تولید می‌کند.

در طول فصل رشد گیاه یعنی اواخر پاییز و اوایل بهار این گیاه آبیاری ملایم را می‌پسندد. در بقیه طول سال آن‌ها در برابر خشکی مقاوم هستند و خاکی حاوی سنگ ریزه برای آن‌ها ضروری است.

دمای مناسب گیاه تیتانوپسیس

این ساکولنت می‌تواند تا دمای منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل نماید. ولی معمولاً کارشناسان می‌گویند دمای قابل تحمل گیاه تا منفی ۴ درجه سانتی‌گراد است. این ساکولنت می‌تواند در سرمای زمستان در صورتی که خاک گیاه به صورت کامل خشک باشد زنده بماند. در صورتی که در هوای سرد خاک گیاه مرطوب بماند گیاه دچار مشکل می‌شود.

تیتانوپسیس کالکائرا
تیتانوپسیس کالکائرا

نور مناسب نگهداری تیتانوپسیس

ساکولنت زیبای تیتانوپسیس نیاز به نور فیلتر شده در تابستان و نور کامل خورشید در باقی فصول سال را دارد. اگر این ساکولنت نور کم دریافت کند، رنگ گیاه تغییر کرده و نقش‌های روی ساقه‌های گیاه از بین می‌روند. در کل اگر گیاه خود را در داخل منزل نگهداری می‌نمایید، پر‌نور‌ترین نقطه منزل را برای گیاه در خانه خود یافته و گیاه را در آن نقطه قرار دهید.

معمولاً پنجره‌های جنوبی و غربی خانه بهترین نقطه برای نگهداری تیتانوپسیس می‌باشد. در حالتی که گیاه را در خارج از منزل نگهداری می‌کنید، مراقبت آفتاب سوختگی آن در تابستان باشید. و در صورتی که آفتاب شدید و دما بالا می‌رود نور گیاه را فیلتر کنید.

 

 

شرایط آبیاری تیتانوپسیس

ساکولنت تیتانوپسیس نسبت به دریافت زیاد آب حساسیت نشان می‌دهد. این گیاه در کل به آب کمی نیاز دارد به خصوص در تابستان. برای نگهداری تیتانوپسیس آبیاری گیاه در فصول رشد یکبار در ماه برای آن کافی است. و در تابستان و زمستان کمی گیاه را خشک نگه دارید. فقط به این نکته توجه داشته باشید خاک این گیاه نباید در زمستان مخصوصاً در هوای سرد مرطوب نگه داشته شود. این کار در زمستان موجب یخ‌زدگی و از بین رفتن آن می‌شود. حتماً توجه داشته باشید که خاک گیاه باید در بین دو آبیاری خشک شده باشد.

برای آبیاری تیتانوپسیس دقت کنید، آب را روی برگ‌های گیاه نریزید. طوری ساکولنت خود را آبیاری کنید که آب فقط با خاک آن در تماس باشد. نوع آبی هم که به آن می‌دهید مهم است. اگر از آب شهری استفاده می‌کنید، باید به مدت ۲۴ ساعت آن را در محیط خانه قرار دهید. این کاز باعث می‌شود کلر موجود در آن تا حد زیادی از بین برود.

خاک و گلدان مناسب نگهداری تیتانوپسیس

برای نگهداری تیتانوپسیس باید از مخلوط خاک مناسب کاکتوس باشد و دارای سنگ‌ریزه‌های بیشتر آهکی باشد. این خاک باید دارای زه‌کشی بالا برای عبور سریع آب باشد. و در هنگام آبیاری خاک گیاه به سرعت خشک شود. شما می‌توانید مخلوط خاک را توسط خودتان درست کنید.

بهترین گلدان برای نگهداری تیتانوپسیس گلدانی با زه‌کشی مناسب است. یعنی باید دقت کنید که سوراخ کف گلدان برای گیاه شما مهیا باشد. همچنین سایز گلدانی که انتخاب می‌کنید نباید بیش از حد بزرگ باشد. بزرگ بودن گلدان، باعث خیس ماندن بیش از حد خاک می‌شود. مرطوب ماندن خاک موجب بروز بیماری پوسیدگی خواهد شد. معمولاً برای کاکتوس و ساکولنت توصیه می‌شود از گلدان‌های سفالی استفاده کنید.

تیتانوپسیس هوگو
تیتانوپسیس هوگو

 

تکثیر گیاه تیتانوپسیس

تکثیر این ساکولنت از طریق بذر و تقسیم بوته امکان پذیر است. که این کار باید در هنگام تعویض گلدان در اواخر دوره رکود و اوایل دوره رشد گیاه در بهار یا پاییز انجام شود. برای کشت گیاه از طریق بذر محیط باید مرطوب و گرم نگه داشته شود. اگر شرایط مناسب باشد، بذر‌ها بعد از یک یا دو هفته جوانه خواهند زد. برای رشد سریع بذر‌ها نیاز است گردش هوای بالایی برای آن‌ها فراهم شود. گیاه تیتانوپسیس که از طریق بذر رشد پیدا می‌کند، می‌تواند در همان سال اول گلدهی کند.

 

 

بیماری‌ها و آفات تیتانوپسیس

در صورتی که شرایط مناسب آبیاری و گردش هوای مناسب و نور برای گیاه فراهم باشد این ساکولنت عموماً دچار مشکل نمی‌شود و نگهداری تیتانوپسیس کار آسانی است. یکی از عواملی که باعث بروز بیماری‌های قارچی و پوسیدگی در گیاه می‌شود، آبیاری بیش از حد گیاه می‌باشد. آبیاری بیش از حد گیاه بخصوص در فصول رکود باعث بروز بیماری پوسیدگی و سیاه شدن ساقه‌ها و در نهایت مرگ آن می‌شود. یکی دیگر از عوامل بروز بیماری پوسیدگی ریختن آب روی ساقه‌های گیاه در هنگام آبیاری است. که باعث از بین رفتن این ساکولنت می‌شود.

تیتانوپسیس, نگهداری تیتانوپسیس

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
کاشت بذر کاکتوس
نوشتهٔ بعدی
نگهداری تفرو کاکتوس جئومتریکوس