نگهداری بونسای آزالیا

نگهداری بونسای آزالیا

معرفی جامع و نحوه نگهداری بونسای آزالیا

ساتسوکی آزالیا (Rhododendron Indicum) و کروم آزالیا (Rhododendron Kiusianum) از معمول‌ترین گونه‌های آزالیا هستند که از آن‌ها به عنوان بونسای نگهداری می‌شود. آزالیا به خاطر گل‌های فوق‌العاده‌ای که دارد معروف است. این گل‌ها از فروردین ماه باز شده و رنگ‌های گوناگونی دارد. این گل‌ها همچنین دارای ظاهر و علامت‌های خاصی نیز هستند. آزالیا ساتسوکی و کروم از دسته گیاهان همیشه سبز هستند. این گیاهان با شکل بوته‌ای که دارند همانطور که گفته شد، برای بونسای مناسب هستند. در ادامه این مطلب به نحوه نگهداری بونسای آزالیا خواهیم پرداخت.

بونسای آزالیا
بونسای آزالیا

 

نور و دمای مناسب نگهداری بونسای آزالیا

آزالیا در مکانی که نور مناسب دارد و محیط روشن است، زندگی می‌کند. ولی در طول تابستان و هنگام گرمای هوا در تابستان بهتر است محیطی نیمه سایه برای آن فراهم کرد. هنگام گلدهی آزالیا، باید این گیاه را در مقابل باران و نور شدید خورشید محافظت کرد. برای نگهداری بونسای آزالیا باید گلدان گیاه خود را در مکانی روشن و با نور غیرمستقیم قرار داد. این مکان می‌تواند در خانه، در نزدیکی پنجره جنوبی خانه باشد. آزالیا بالغ برای رشد و شادابی می‌تواند تا حد اندکی سرما را تحمل کند، ولی باید در مقابل دمای هوای سرد کمتر از منفی ۵ درجه سانتی‌گراد محافظت شود.

آبیاری مناسب بونسای آزالیا

خاک درختچه بونسای آزالیا نباید هرگز به طور کامل خشک شود. ولی نباید هم به صورت دائم خیس بماند. به همین دلیل این مهم و حیاتی است که سطح رطوبت خاک را مداوم بررسی کرد. هنگام خشکی بیش از حد و همچنین خیسی خاک بیماری‌ها به سراغ گیاه شما خواهند آمد. آزالیا نیاز به خاکی کمی اسیدی دارد. و آب شهری برای گیاه مناسب نیست. بهترین آب برای آبیاری آزالیا آب باران است.

در نگهداری بونسای آزالیا با بررسی میزان رطوبت خاک، باید گیاه را آبیاری کرد. با استفاده از انگشت دست خود می‌توانید متوجه شوید که آیا گیاه شما به آب نیاز دارد یا خیر. در صورتی که سطح خاک گیاه رطوبت خود را از دست داده بود گیاه خود را آبیاری کنید. آبیاری باید به اندازه‌ای انجام شود که آب از سوراخ کف گلدان خارج شود.

کوددهی و تغذیه آزالیا

در طول فصول رشد بونسای آزالیا باید به کودهای مخصوص گیاه آزالیا تغذیه شود. کودهایی در بازار موجود به صورت مایع موجود هستند که به صورت هفتگی به گیاه داده می‌شود. برای نگهداری بونسای آزالیا لازم است که از نصف مقدار توصیه شده روی بسته‌بندی محصول استفاده نمایید. در زمستان و پاییز نباید کودی به گیاه داده شود.

هرس و رسیدگی بونسای آزالیا

گیاه آزالیا یکی از معدود گیاهانی است که ساقه‌های پایینی آن قوی‌تر از بالای گیاه رشد خواهند داشت. این موضوع این امکان را می‌دهد که بتوانیم به شکل‌دهی آن برسیم. همچنین هرس کردن شاخه‌های پایینی گیاه مشکل‌تر از شاخه‌های بالای آن است. آزالیا در برابر هرس زیاد مقاومت خوبی دارد. و شاخه‌های جدیدی از ساقه‌های بدون برگ تولید خواهد کرد. بلافاصله بعد از گلدهی، و پژمرده شدن آن‌ها باید با دست گل‌های پلاسیده را جدا کرد. در این زمان باید به هرس گیاه پرداخت و برای گلدهی در سال بعد آن را آماده کرد. اگر دیرتر از حد معمول هرس را انجام دهید، در سال جدید گیاه شما گلدهی نخواهد کرد. شاخه‌های خشکیده گیاه چه در قسمت پایین و چه بالای گیاه را می‌توان در هر فصلی جدا کرد.

بونسای آزالیا
بونسای آزالیا

 

خاک مناسب و تعویض گلدان بونسای آزالیا

خاک مناسب برای نگهداری بونسای آزالیا همان خاک بونسای است. هر دو سال یکبار هم در فصل بهار و همچنین بعد از گلدهی، گلدان گیاه باید تعویض شود. باید در این زمان، ریشه گیاه را نیز هرس کرد. این کار حتماً باید با حساسیت و دقت خاصی انجام شود. این مهم است که از خاکی برای گیاه آزالیا نیز استفاده شود که قلیایی نباشد. گلدان بونسای نیز همانطور که می‌دانید باید دارای عمق کم و سوراخ زه‌کش مناسب باشد. در صورت عمیق بودن گلدان، بونسای از حالت کامپکت بودن خارج خواهد شد. همچنین گلدان بزرگ باعث خیس ماندن بیش از حد خاک شده و گیاه دچار پوسیدگی خواهد شد.

تکثیر گیاه آزالیا

این گیاه را می‌توان در بهار و تابستان از طریق قلمه ساقه تکثیر کرد. این کار در خانه تقریباً غیرممکن است. در زمانی که هوا گرم است، و نور شدید خورشید وجود دارد باید در مقابل آفتاب از قلمه‌ها محافظت نمود. خاکی که برای نگهداری قلمه‌ها استفاده می‌کنید باید مرطوب بماند و محیط نگهداری گیاه گرم باشد.

بیماری‌ها و آفات بونسای آزالیا

معمولاً گیاه آزالیا در مقابل آفات مقاوم خواهد بود. ولی پایین بودن رطوبت محیط نگهداری بونسای آزالیا باعث هجوم آفاتی نظیر، کنه قرمز خواهد شد. این آفت با مکیدن شیره گیاه باعث از بین رفتن آن خواهد شد. یکی دیگر از بیماری‌های رایج این گیاه پوسیدگی ریشه است. این بیماری به دلیل هجوم قارچ‌ها به گیاه است. در صورت مشاهده خشکی ساقه‌ها، یا تغییر رنگ آن‌ها به سبز روشن یا لهیدگی و خمیدگی گیاه شما دچار پوسیدگی شده است. با آبیاری صحیح، و زه‌کشی مناسب خاک از بروز بیماری پوسیدگی جلوگیری خواهیم کرد.

اگر شاهد ریزش برگ‌ها یا غنچه‌های بونسای آزالیا بودید، به دلیل اشتباه در آبیاری و یا کمبود نور گیاه است. به دقت شرایط آن را بررسی و محیط مناسبی برای گیاه خود در نظر بگیرید. جابه‌جایی‌های یکباره و مکرر گیاه باعث از بین رفتن آزالیا خواهد شد. قبل از آوردن گیاه به منزل، ابتدا مکانی مناسب برای گیاه خود در نظر داشته باشید.

آزالیا, بونسای, نگهداری بونسای آزالیا

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری آگاو پری (آرتیچوک)
نوشتهٔ بعدی
نگهداری گیاه دیفن باخیا