نگهداری کوریفانتا

نگهداری کوریفانتا

معرفی انواع مختلف و نحوه نگهداری کوریفانتا

زادگاه اصلی کاکتوس کوریفانتا (Coryphantha) شمال مکزیک و جنوب آمریکا است. این گیاه از خانواده Cactaceae می‌باشد و یک کاکتوس کند رشد است. نگهداری کوریفانتا نیازمند تامین نیاز نوری متوسط رو به بالا، گردش هوای مناسب، آبیاری منظم ولی کم و دمای بالاتر از ۵ درجه سانتی‌گراد دارد. این کاکتوس شکلی گرد دارد و هنگام گلدهی درست از بالای گیاه گل‌ها بیرون می‌آیند. این کاکتوس با دارا بودن بیش از ۵۷ گونه مختلف و ۲۰ گونه اصلی یکی از کاکتوس‌هایی است که دارای ژن‌های مختلفی است.

نام این گیاه از زبان یونانی گرفته شده است و به این معنی است که گل آن از بالای گیاه می‌روید.

بسیاری از گونه‌های این گیاه در خانواده مامیلاریاها قرار گرفته بودند که بعداً به این دلیل که سن گلدهی کوریفانتا متفاوت است و در همان سال اول می‌تواند گلدهی کند جز این دسته قرار داده شدند.

اگر از کاکتوس و ساکولنت‌های دیگر تا امروز بدون مشکل نگهداری می‌کردید، در نگهداری این گیاه به مشکل خاصی بر نخواهید خورد.

کوریفانتا پالمری
کوریفانتا پالمری

نور مناسب نگهداری کوریفانتا

این کاکتوس نور زیاد را می‌پسندد ولی به طور معمول نباید در معرض نور مستقیم و شدید آفتاب قرار داده شود. این کار به خصوص در فصل تابستان ریسک است و ممکن است منجر به آفتاب سوختگی گیاه شود. برای نگهداری کوریفانتا در محیط منزل روشن ترین قسمت خانه را برای نگهداری گیاه انتخاب نمایید. معمولاً این نقاط پشت پنجره های جنوبی و غربی در محیط‌های منازل هستند.

دمای مناسب کاکتوس کوریفانتا

در نگهداری کوریفانتا دمای متوسط این گیاه در زمستان نباید به زیر ۵ درجه سانتی‌گراد افت داشته باشد. این برای گیاهان بالغ‌تر (گیاه باید حداقل ۲ سال عمر داشته باشد) متفاوت است و آن‌ها می‌توانند برای مدت کوتاه در این دما بمانند و به سرعت باید دمای محیط آن‌ها را افزایش داد. برای تشویق گیاه به گلدهی باید آبیاری را در زمستان متوقف کرد و اجازه داد کمی محیط نگهداری خنک باشد و دمای ۱۰ درجه برای گیاه مناسب است.

آبیاری صحیح کوریفانتا

برای نگهداری کوریفانتا آبیاری این گیاه در فصول رشد آن یعنی در فصول بهار و تابستان در بین دو آبیاری باید اجازه داد خاک گیاه خشک شده باشد، سپس گیاه را آبیاری نمود. حتماً توجه داشته باشید که سوراخ‌های کف گلدان را چک کنید تا آب به سرعت از گلدان خارج شود. اجازه ماندن آب در گلدان و زیرگلدانی را ندهید. در فصول سرد گیاه به آبیاری نیازی ندارد و می‌توانید به صورت هفتگی گیاه را غبارپاشی کنید. اینکار در زمستان نباید در شب و یا در زیر نور خورشید انجام شود.

خاک مناسب

این گیاه بسیار مستعد بیماری پوسیدگی ریشه می‌باشد، لذا خاک آن باید دارای زه‌کشی بسیار مناسبی باشد. می‌توانید از خاک مناسب کاکتوس و ساکولنت استفاده نمایید. ولی حتماً از مقداری سنگ‌های ریزه در خاک به همراه سنگ‌های درشت‌تر در کف گلدان برای نگهداری کوریفانتا استفاده نمایید.

کوریفانتا رانیونی
کوریفانتا رانیونی

تغذیه و کود‌دهی کوریفانتا

همانطور که گفته شد کوریفانتا یک کاکتوس کند رشد است. در نگهداری کوریفانتا نیاز چندانی به کود دادن به گیاه نیست. اگر می‌خواهید به کاکتوس خود کود دهید این کار را باید یک بار در بهار یا تابستان انجام دهید و از کود مخصوص کاکتوس و ساکولنت به صورت رقیق استفاده نمایید.

انواع کوریفانتا

کاکتوس کوریفانتا همانطور که گفته شد دارای گونه‌های مختلفی است. در اینجا به برخی از انواع آن اشاره خواهیم کرد:

 

کوریفانتا کورنیفرا (Coryphantha Cornifera)

این گونه یک کاکتوس خارهایی با رنگ روشن و گرد است که در مناطق خاص رشد می‌کند. این کاکتوس به اندازه ۱۲ سانتی‌متر در ارتفاع و ۱۵ سانتی‌متر در قطر رشد می‌کند. بر روی برجستگی‌های روی بدنه گیاه خارهایی متقارن به تعداد ۱۰ تا ۲۰ عدد رشد می‌کنند که از مرکز آن‌ها یک خار با رنگ قهوه‌ای بیرون می‌آید. نگهداری کوریفانتا کورنیفرا مانند سایر انواع این گیاه است.

 

کوریفانتا کورنیفرا
کوریفانتا کورنیفرا

 

کوریفانتا پالمری (Coryphantha Palmeri)

این نوع از کوریفانتا کوچک است و گل این گیاه سفید و با مرکز زرد رنگ می‌باشد.

کوریفانتا رانیونی (Coryphantha Runyonii)

برآمدگی‌های روی بدنه این نوع در جهات مختلف رشد می‌کنند و گل این گیاه به رنگ صورتی است.

تکثیر کوریفانتا

تکثیر کوریفانتا عموماً بوسیله بذر این کاکتوس انجام می‌شود. که باید در خاکی بسیار سبک با زه‌کشی بالا کشت شود و خاک تا زمان جوانه‌زنی مرطوب و در جای نیمه سایه و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود. دمای محیط نگهداری کوریفانتا‌های جوان نباید کمتر از ۲۰ درجه سانتی‌گراد باشد.

انواع کوریفانتا, نگهداری کوریفانتا

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری لوفوفورا ویلیامسی (پیوت)
نوشتهٔ بعدی
نگهداری کوپیاپوا هومیلیس