دلایل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم

دلایل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم

دلایل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم

چرا برگهای اسپاتی فیلوم زرد می‌شوند؟

اسپاتی فیلوم یک گیاه محبوب و آپارتمانی است که زیبایی و سبزی خاصی را به محیط خانه می‌بخشد. این گیاه در محیطهای با نور اندک هم به خوبی رشد خواهد کرد. بسته به نوع گیاه می‌تواند تا یک متر و نیم یا شاید بیشتر هم رشد داشته باشد. گلهای این گیاه سفید رنگ بوده و دارای رایحه شیرینی هستند که عمر نسبتاً طولانی نیز دارند. از اکثر جهات نگهداری اسپاتی فیلوم نیاز به مراقبت چندانی نخواهد داشت. ولی یکی از مشکلاتی که اکثر علاقه‌مندان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، زرد شدن برگ گیاه است. در ادامه این مطلب می‌خواهیم به دلایل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم بپردازیم و راه‌های مقابله با آن را بیان کنیم.

۱۱ دلیل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم

اسپاتی فیلوم سالم دارای برگ‌هایی به رنگ سبز تیره و براق است. برخی موارد هستند که به زرد شدن برگ‌های گیاه منجر خواهند شد. در ادامه به آنها اشاره خواهیم داشت.

اسپاتی فیلوم
اسپاتی فیلوم
آبیاری بیش از حد

یکی از دلایل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم آبیاری نامناسب و بیشتر از میزان نیاز گیاه است.. اگر مشاهده کردید که برگهای اسپاتی فیلومشما از لبه‌ها به رنگ زرد درآمده است، آبیاری آن را بررسی نمایید. به احتمال زیاد آن را بیش از حد آبیاری نموده‌اید. البته همیشه گزینه آبیاری بیش از حد مربوط به آب دادن به گیاه نیست. بلکه استفاده از گلدان نامناسب و ماندن آب در گلدان نیز از جمله مواردی است که در بوجود آمدن این مشکل نقش برجسته‌ای خواهد داشت. ادامه پیدا کردن خیسی بیش از حد خاک به معنی بروز مشکل و زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم است.

تغذیه بیش از حد

به غیر از آبیاری بیش از حد که یکی از دلایل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم است، کیفیت پایین آب نیز از دیگر عوامل زردی برگ محسوب می‌شود. آیا آبی که با آن گیاه خود را آبیاری می‌کنید، دارای املاح زیادی است؟ آیا از آبهای تصفیه شده استفاده می‌کنید؟ این نوع از آبها در خاک گیاه رسوب کرده و باعث زرد شدن برگهای گیاه شما خواهند شد. بهترین نوع آن، آب باران است. یا اگر از آب لوله‌کشی استفاده می‌کنید، باید به مدت ۲۴ ساعت در دمای محیط قرار بگیرد.

چه مواقعی باید به آبیاری اسپاتی فیلوم پرداخت؟

برای اینکه آبیاری منظمی داشته باشید، در بین دو آبیاری اجازه دهید خاک گلدان خشک شود. سپس طوری آن را آبیاری کنید که آب اضافی از سوراخهای کف گلدان خارج شود. از اینکه گلدان گیاه شما مناسب است و دارای سوراخ زه‌کش می‌باشد، اطمینان حاصل نمایید. هرگز اجازه ندهید که ریشه‌های گیاه شما در خاک غرق در آب بمانند. این موضوع یکی از دلایل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم به حساب می‌آید.

عناصر شیمیایی بیش از حد

عناصر شیمیایی موجود در آب، مانند فلوراید و کلر، یکی از دلایل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم است. این عناصر باعث زردی یا قهوه‌ای شدن لبه برگ گیاه خواهند شد. اگر از آب لوله‌کشی استفاده می‌کنید، بهتر است آن را به مدت ۲۴ ساعت در دمای اتاق قرار دهید. این کار باعث خواهد شد تا وضعیت کلر موجود در آن بهبود یابد. بهتر است در صورت دسترسی گیاه را با آب باران آبیاری نمایید.

بالا رفتن سن گیاه

به طور طبیعی با بالا رفتن سن گیاه، برگهای پایینی زرد و قهوه‌ای شده و از بین خواهند رفت. هنگامی که برگ‌های قسمت پایینی شروع به زرد شدن می‌کنند. می‌توانید آنها را به وسیله یک جسم تیز بدون نگرانی از گیاه خود جدا کنید. از یک قیچی تیز، تمیز و ضدعفونی شده برای این کار استفاده کنید.

اسپاتی فیلوم
اسپاتی فیلوم
آبیاری اندک و کمتر از نیاز

یکی دیگر از دلایل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم آبیاری اندک است. هنگامی که خاک گیاه شما خشک می‌شود، برگ‌ها بی‌حال و پژمرده خواهند شد. با آبیاری دوباره جان تازه‌ای می‌گیرند. با تکرار این حالت نتیجه زرد شدن برگها می‌باشد.

رطوبت خاک گلدان خود را بررسی نمایید و هنگامی که به خشکی کامل نرسیده است، آبیاری مناسب را انجام دهید. در طول فصول گرم نیاز به آبیاری بیشتر خواهد شد. از آنجایی که اسپاتی فیلوم گیاهی آپارتمانی محسوب می‌شود، بنابراین در زمستان و در دمای گرم خانه خاک زودتر خشک خواهد شد. بنابراین با بررسی منظم خاک گلدان، آبیاری منظم و به موقعی انجام دهید.

 

 

 

نور بیش از حد

نور مستقیم و بیش از حد می‌تواند از دلایل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم باشد. این را به خاطر داشته باشید که نیازهای نوری اسپاتی فیلوم زیاد نیست و نور غیرمستقیم می‌تواند این نیازها را برطرف نماید. از قرار دادن گلدان در معرض نور مستقیم به خصوص در تابستان خودداری نمایید.

هوای سرد و وزش باد

مکانی خشک، دمای غیرعادی باعث زرد شدن برگ گیاه خواهد شد. اسپاتی نیاز به دمایی متعادل بین ۱۸ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد خواهد داشت. دمای پایین تر از ۱۰ درجه سانتی‌گراد می‌تواند باعث آسیب رساندن به آن شود. اگر گلدان را در مکانی خارج از خانه در فصول گرم قرار داده‌اید، با تغییر فصل و سرد شدن هوا آن را به محیط خانه بازگردانید. قرار دادن گیاه در نزدیکی وزش وسایل گرمایشی یا سرمایشی باعث زردی برگ‌ها خواهد شد.

عدم تغذیه مناسب

یکی از دلایل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم کمبود عناصر مغذی خاک به خصوص نیتروژن است. کمبود آهن و منیزیوم نیز می‌تواند باعث بروز این مشکل شوند. این گیاه نیاز به تغذیه فراوانی ندارد. همانطور که کمبود مواد مغذی باعث آسیب به آن می‌شود، زیاده‌روی در تغذیه و کوددهی باعث بروز مشکل خواهد شد. باتعویض سالیانه گلدان یا خاک گیاه می‌توانید نیازهای تغذیه‌ای آن را برآورده نمایید. این کار را در اوایل فصل بهار انجام دهید.

ایجاد استرس و بروز شوک به گیاه

هنگام تعویض گلدان ممکن است به گیاه خود شوک وارد نمایید. این موضوع باعث زرد شدن برگ‌ها خواهد شد. این یک امر غیرطبیعی برای گیاهی با ریشه‌های سلامت می‌باشد. موقع تعویض گلدان از ایجاد استرس به گیاه جلوگیری کنید. تعویض گلدان در بهار، قبلاز فصول رشد می‌تواند از بروز این مشکل جلوگیری نماید.

اسپاتی فیلوم
اسپاتی فیلوم
هجوم آفات

آفاتی نظیر شپشک آردآلود، کنه قرمز و شته‌ها از دلایل زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم هستند. ولی در چه مواقعی این آفات به گیاه شما حمله‌ور می‌شوند؟

  • کمبود یا آبیاری بیش از حد
  • مکان نامناسب با هوای ثابت

این دلایل از معمول‌ترین علتهای بروز آفات هستند.

بروز بیماری

بیماری‌های قارچی می‌توانند به زرد شدن برگ گیاه منجر شوند. اشتباه در آبیاری و در نهایت پوسیدگی ریشه از رسیدن اکسیژن به برگ‌ها جلوگیری کرده و در نهایت باعث ایجاد محیطی برای پرورش و بروز قارچها و باکتری‌ها خواهد شد. در نتیجه گیاه شما از بین خواهد رفت.

جلوگیری از بروز مشکلات و زرد شدن برگ اسپاتی فیلوم

با رعایت موارد زیر از زرد شدن برگ گیاه خود و بروز مشکلات دیگر جلوگیری نمایید:

  • هرگز آبیاری بیش از حد انجام ندهید
  • هرگز اجازه خشک شدن کامل خاک گلدان را ندهید
  • نور مناسب گیاه را فراهم نمایید
  • با استفاده از قیچی ضدعفونی شده به هرس و جداسازی برگ و ساقه‌های معیوب بپردازید

در نهایت با بروز مشکل، سعی در رفع آن نمایید. برگ‌های معیوب و زرد شده را با وسیله‌ای تمیز جدا کنید. گیاه را قرنطینه نموده تا به شرایط عادی خود بازگردد.

اگر سوال یا مشکلی در نگهداری اسپاتی فیلوم داشتید که در این مطلب به پاسخ نرسیدید، می‌توانید در پایین همین مطلب آن را بیان نمایید. همچنین در صورتی که مطلب را پسندیدید می‌توانید آن را با دوستان علاقه‌مند خود به اشتراک بگذارید.

زردی برگ اسپاتی فیلوم

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری فیکوس آدری