نگهداری سدوم آدولفی (سدوم طلایی)

نگهداری سدوم آدولفی

معرفی جامع و نحوه نگهداری سدوم آدولفی (Sedum Adolphii)

سدوم آدلفی یا طلایی یکی از ساکولنت‌های زیبا و بومی نواحی مکزیک است. این ساکولنت از انواع سدوم‌ها و از خانواده Crassulaceae محسوب می‌شود. این ساکولنت که بسیار محبوب است ظاهری زیبا و منحصر به فرد دارد. سدوم طلایی رشد نسبتاً سریعی دارد و در طبیعت تا ارتفاع ۲۵، ۳۰ سانتی‌متر رشد می‌کند. این گیاه به شکل یک غنچه رشد می‌کند. سدوم دارای برگ‌های همیشه سبز و گوشتی است که دارای لبه برگ‌های زرد، طلایی یا صورتی کم رنگ است. نگهداری سدوم آدولفی در خانه در صورت رعایت شرایط مورد نیاز گیاه امکان‌پذیر است. سدوم آدولفی گلدهی هم می‌کند. گل‌های آن به زنگ سفید و زرد و ستاره شکل هستند. گل‌ها در انتهای فصل زمستان بیرون می‌آیند.

سدوم آدولفی
سدوم آدولفی

 

نور و دمای مناسب نگهداری سدوم آدولفی

سدوم آدولفی یک گیاه نور دوست است. برای نگهداری سدوم آدولفی نیاز به آفتاب کامل یا محیطی با قسمتی سایه است. ایده‌آل سدوم حداقل شش ساعت نور در طول روز است. برگ‌های این گیاه همانطور که گفته شد، دارای رگه‌هایی طلایی یا صورتی است که هنگام دریافت نور مناسب مشخص می‌شوند. مراقبت از سدوم نیازمند محیطی گرم است. نباید اجازه دهید که دمای محیط این گیاه به صفر برسد. بهتر است سدوم آدولفی داخل محیط خانه نگهداری شود. ولی باید بتوان نور مناسب را برای آن تامین کرد. در غیر این صورت رشد مناسبی نخواهد داشت. زیرا همانطور که گفته شد، برای رشد مناسب و سالم گیاه نیاز به نور مناسب خواهد داشت.

آبیاری و تغذیه سدوم طلایی

نیازهای آبیاری سدوم طلایی همانند بیشتر انواع ساکولنت‌هاست. به آبیاری بیش از حد حساس است و این کار می‌تواند منجر به از بین رفتن آن شود. حتماً قبل از هر آبیاری باید میزان رطوبت خاک گیاه را بررسی کنید. برای نگهداری سدوم آدولفی در بهار و تابستان که فصول رشد گیاه محسوب می‌شود، اجازه دهید خاک کاملاً خشک شود، سپس آبیاری را انجام دهید. در غیر این صورت پوسیدگی ریشه گیاه اتفاق می‌افتد. البته در تابستان که هوا گرم‌تر است و خاک گیاه سریع‌تر خشک می‌شود، نیازهای آبیاری گیاه افزایش می‌یابد. در فصول سرد، یعنی زمستان، خاک رطوبت را برای مدت بیشتری در خود نگهداری می‌کند. ساکولنت سدوم طلایی در این فصل نیاز چندانی به آبیاری نخواهد داشت. در کل بهتر است این گیاه را از کف گلدان آبیاری نمایید تا از بالا. کمی آب در زیرگلدانی بریزید تا توسط خاک جذب شود. از ریختن آب روی برگ‌ها خودداری نمایید.

در فصول رشد سدوم آدولفی در بهار و تابستان می‌توانید یکبار در ماه از یک چهارم میزان توصیه شده روی بسته‌بندی کود استفاده نموده و گیاه را تغذیه کنید. در زمستان هرگز گیاه را کود ندهید. این کار باعث از بین رفتن سدوم خواهد شد.

خاک و گلدان مناسب نگهداری سدوم طلایی

اگرچه این گونه از سدوم در انواع مختلف خاک می‌تواند رشد داشته باشد، بهترین خاک برای نگهداری سدوم آدولفی خاکی با زه‌کشی مناسب و بستری ماسه‌ای است. این نوع خاک می‌تواند آب و هوا را به سرعت در خود جابه‌جا کند. و از جمع شدن رطوبت اطراف ریشه‌ها جلوگیری کند. برای بهتر شدن زه‌کشی خاک می‌توانید کمی سنگ‌ریزه به مخلوط خاک اضافه نمایید. تعویض گلدان سدوم را می‌توان در فصل بهار انجام داد. عمق کاشت گیاه باید همانند قبل آن باشد. در این زمان هم می‌توانید برای جداسازی ریشه‌ها اقدام کنید. یکی از روش‌های تکثیر همین تقسیم بوته است. البته که این گیاه تقریباً هز چند سال یکبار به تعویض گلدان نیاز پیدا خواهد کرد.

اگر نگهداری سدوم آدولفی را در گلدان انجام می‌دهید، از گلدان‌های سفالی استفاده کنید. این گلدان‌ها رطوبت خاک را جذب می‌کنند و به سریع شدن خشکی خاک کمک می‌کنند. ریسک پوسیدگی با این کار کاهش پیدا خواهد کرد.

سدوم آدولفی
سدوم آدولفی

تکثیر سدوم آدولفی

رشد سریع این گیاه باعث شده است که تکثیر آن کار راحتی باشد. تکثیر سدوم از طریق قلمه برگ و ساقه به راحتی انجام می‌شود. برای این کار باید ساقه‌ای مناسب از گیاه را انتخاب کنید و با وسیله‌ای تیز و تمیز برش دهید. چند روزی اجازه دهید تا قسمت بریدگی خشک شود. سپس آن را روی بستر مناسبی از خاک بخوابانید. کمی خاک را مرطوب کنید و چند روزی طول خواهد کشید تا ریشه‌ها بوجود بیایند. از طریق قلمه برگ هم به همین روش می‌توان عمل کرد. بعد از مشاهده نشانه‌های رشد و بوجود آمدن برگ‌ها، نگهداری سدوم آدولفی را به شکل قبل انجام دهید.

بیماری‌ها و آفات گیاه سدوم طلایی

این گیاه در مقابل بیماری و آفات تا حد زیادی مقاوم است. در هر صورت بیشترین مشکلی که ممکن است با آن مواجه شوید، بیماری پوسیدگی است. یکی از نشانه‌های پوسیدگی ریشه، تغییر رنگ برگ‌ها به سبز تیره تا زرد یا قهوه‌ای است. هنگام برخورد با این مورد، قسمت آلوده را جدا کنید. گیاه را از خاک خارج کرده و ریشه‌های آسیب دیده را جدا کنید. این کار باعث جلوگیری از گسترش پوسیدگی خواهد شد. بعد از این کار می‌توانید گیاه را در خاک و گلدانی جدید بکارید.

نگهداری سدوم, نگهداری سدوم طلایی

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری اسپستوا لاناتا (الدمن پروئی)
نوشتهٔ بعدی
مشکلات نگهداری فیکوس لیراتا (فیدل)