نگهداری اسپستوا لاناتا (الدمن پروئی)

نگهداری اسپستوا لاناتا (الدمن پروئی)

معرفی جامع و شرایط نگهداری اسپستوا لاناتا (کاکتوس الدمن پرویی)

اسپستوا لاناتا یکی از انواع کاکتوس‌های استوانه‌ای شکل و از خانواده Espostoa است. نام این کاکتوس از محقق معروف اهل کشور پرو Nicolas E.Esposto گرفته شده است. کلمه لاناتا به معنی پشمی است. اسپستوا بومی نواحی پرو اکوادور است که به نام‌های کاکتوس گوله برفی، کلیستوکاکتوس لاناتوس اسپستوا پشمی نامیده می‌شود. این گیاه شبیه به یکی دیگر از انواع کاکتوس‌های استوانه‌ای به نام سفالوسرئوس سنیسیلیس می‌باشد. همچنین دو نوع الدمن وجود دارد. با شرایط نگهداری اسپستوا لاناتا یا الدمن پروئی در این مطلب آشنا خواهیم شد. کاکتوس دیگر الدمن مکزیکی است. تفاوت این دو گونه از کاکتوس‌ها در خارهای این دو می‌باشد. الدمن پروئی دارای خارهای تیز و الدمن مکزیکی دارای این خارها نیست.

هنگامی که این گیاه در سنین پایین خود می‌باشد، سرعت رشد نسبتاً بالایی خواهد داشت. هنگامی که دو سال از سن آن می‌گذرد، سرعت رشد آن کمی کندتر می‌شود. وقتی هنوز این گیاه جوان است، اسپستوا پشمی مانند یک گیاه استوانه‌ای رشد می‌کند. بعد از رسیدن به سن بلوغ این گیاه دارای ساقه‌های دیگری هم خواهد شد. این کاکتوس دارای خارهای مو مانند سفیدرنگی است که تمام ساقه گیاه را پوشانده‌اند.

الدمن پروئی
الدمن پروئی

 

نور و دمای مناسب نگهداری اسپستوا لاناتا

همانند انواع مختلف کاکتوس‌ها برای نگهداری اسپستوا لاناتا نیز نیاز به محیطی روشن است. در زمستان باید محیط نگهداری این گیاه روشن و در تابستان باید نور خورشید را دریافت کند. این گیاه در نور کامل خورشید رشد بهتری خواهد داشت. اگر این گیاه را در خانه مراقبت می‌کنیم، باید آن را پشت پنجره جنوبی در جایی که نور بیشتری وارد خانه می‌شود، نگهداری کنیم. این کاکتوس می‌تواند تا دماهای پایین‌تر از منفی ۱۰ درجه سانتی‌گراد را نیز تحمل کند. ولی بهتر است در مقابل سرما و یخ‌زدگی محافظت شود. بهترین دما نیز برای مراقبت از این گیاه دمایی بین ۱۶ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد است.

آبیاری و تغذیه اسپستوا گوله برفی

این گیاه در فصل تابستان باید به شکل مناسبی آبیاری شود. ولی باید زمان مناسبی بین دو آبیاری خاک گیاه خشک بماند. در صورتی که خاک گیاه خیس است، هرگز آن را آبیاری نکنید. آبیاری بیش از حد اسپستوا موجب بروز پوسیدگی کاکتوس خواهد شد. برای نگهداری اسپستوا لاناتا نیاز به کوددهی ماهیانه در طول فصول رشد است. در طول زمستان البته نیازی به آبیاری نیست. همچنین باید دقت داشته باشید که این گیاه در زمستان نباید آبیاری شود. یعنی باید فقط هنگامی که خاک آن خیلی خشک شده است، کمی آبیاری را انجام دهید.

خاک مناسب و تعویض گلدان اسپستوا

نگهداری اسپستوا لاناتا در خاک با زه‌کشی مناسب بهترین رشد و عملکرد را دارد. رنج PH خاک این گیاه بین ۶.۱ تا ۷.۸ باید باشد. اگر این گیاه را در خانه نگهداری می‌کنید، می‌توانید از بستری از مخلوط پرلیت، پیت ماس و کمی خاک معمولی استفاده کنید. از خاک‌های آماده کاکتوس و ساکولنت نیز می‌توانید استفاده کنید. بهترین گلدان هم برای این گیاه گلدان‌های سفالی بدون لعاب اسن. البته باید زه‌کش مناسبی هم داشته باشد. سوراخ کف گلدان و سایز آن نقشی اساسی در سلامتی گیاه خواهد داشت. در غیر این صورت کاکتوس دچار پوسیدگی خواهد شد. تعویض گلدان این کاکتوس فقط در مواقعی باید انجام شود که اندازه ساقه گیاه از سایز گلدان بزرگ‌تر شود. یا اینکه ریشه‌های گیاه از سوراخ‌های کف گلدان بیرون بیایند.

اسپستوا لاناتا
اسپستوا لاناتا

تکثیر اسپستوا لاناتا

بهترین روش برای تکثیر این کاکتوس کاشت بذر کاکتوس است. این کار باید در انتهای زمستان انجام شود. این گیاه البته بوسیله قلمه هم قابل تکثیر است. همانند سایر کاکتوس‌ها باید اجازه دهید محل بریدگی قلمه چند روز در مکانی خشک و بدور از نور مستقیم بماند تا خشک شود. سپس آن را در خاکی حاوی پرلیت یا ماسه بکارید. قبل از بوجود آمدن ریشه نباید در خاک معمولی قلمه را بکارید. این قلمه را در مکانی با گردش هوای مناسب و گرم با نور غیرمستقیم خورشید قرار دهید تا ریشه‌دار شود. بعد از مشاهده اولین نشانه‌های رشد می‌توانید آن را به خاک مناسب انتقال دهید. بعد از انتقال آن دیگر می‌توانید نگهداری اسپستوا لاناتا خود را مانند گذشته انجام دهید.

بیماری‌ها و آفات کاکتوس الدمن

به دلیل داشتن خارهای مو مانند سفید به روی ساقه این گیاه می‌تواند پناهگاه مناسبی برای آفاتی نظیر شپشک آردآلود و آفت پولک باشد. بهترین راه برای جلوگیری از بروز این آفات نگهداری اسپستوا لاناتا در شرایط مناسب و خودداری از آبیاری بیش از حد گیاه است. هر چند وقت یکبار گیاه خود را از وجود آفات بررسی کنید. در صورت مشاهده آفات به سرعت وارد عمل شده و آن‌ها را از بین ببرید. در صورت آبیاری بیش از حد هم همانطور که قبلاً گفته شد، گیاه ما دچار پوسیدگی خواهد شد. سعی کنید هنگام آبیاری، آب را روی ساقه و خارهای مو مانند گیاه نریزید.

می‌توانید نظرات و مشکلات خود در نگهداری از کاکتوس الدمن را در زیر همین مطلب با ما به اشراک بگذارید. همچنین این مطلب را از طریق دکمه‌های اشتراک گذاری می‌توانید با سایر دوستان علاقه‌مند خود به اشتراک بگذارید.

کاکتوس اسپستوا لاناتا, نگهداری کاکتوس الدمن

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
میزان رشد زاموفیلیا
نوشتهٔ بعدی
نگهداری سدوم آدولفی (سدوم طلایی)