چگونه به گلدهی دوباره ارکیده خود کمک کنیم؟
ارکیده پالانوپسیس یکی از انواع محبوب و رایج گیاه ارکیده در دنیا به حساب میآید. با توجه به گسترش پرورش و در دسترس بودن آن به تدریج قیمت آن هم کاهش پیدا کرده است. پالانوپسیس یکی از انواع ارکیده است که خود به تنهایی دارای ۷۰ نوع میباشد. اگرچه گیاه ارکیده مدت زمان زیادی لازم دارد تا گلدهی کند، و این میتواند سالیانه یکبار باشد. بسیاری از آنها در شرایط نگهداری در داخل خانه میتوانند دوبار هم گلدهی کنند. گیاه ارکیده پالانوپسیس یکی از انواع این گیاه است که به راحتی گلدهی خواهد کرد. میتوانید با خواندن ادامه این مطلب میتوانید به گلدهی دوباره ارکیده خود کمک کنید.
فهرست مطالب
در محیط و شرایط طبیعی این گیاه، ارکیده پالانوپسیس یکبار در اواخر بهار و تابستان گلدهی میکند. ولی در محیط داخلی این موضوع میتواند تکرار پذیر هم باشد. پروسه گلدهی دوباره گیاه ارکیده بلافاصله بعد از از بین رفتن گلها آغاز خواهد شد. با ادامه روند طبیعی نگهداری گیاه شما میتواند شش ماه بعد دوباره گلدهی کند.
موارد مورد نیاز برای کمک به گلدهی دوباره ارکیده
اگر میخواهید گیاه ارکیده شما دوباره گل بدهد، مهم است که بتوانید شرایط محیطی و نگهداری مناسبی را در طول فصول رشد و گلدهی آن فراهم کنید. خاک گیاه ارکیده شما باید خاص و سبک باشد. محیط نگهداری ارکیده باید گرم و نور مناسب و غیرمستقیمی را دریافت نماید. اگر گیاه شما در طول دوره رشد و گلدهی سالم باشد، شانس گلدهی دوباره ارکیده شما بیشتر خواهد بود.
جدا کردن ساقه گل
هنگامی که آخرین گل از ساقه میافتد، ساقه شروع به قهوهای شدن خواهد کرد. با استفاده از یک جسم تیز و تمیز ساقه گل را از ۳ الی ۵ سانتیمتر در محل اتصال به ساقه اصلی گیاه جدا کنید.
ادامه آبیاری و تغذیه ارکیده
ارکیده خود را در شرایط محیطی طبیعی نگهداری کنید. دمای مناسب برای این کار دمایی بین ۱۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است. نور باید غیرمستقیم و محیط نگهداری روشن باشد. در چند ماه قبل از گلدهی، برای ریکاوری گیاه و بازگشت انرژی و گلدهی دوباره ارکیده این کار لازم است. همچنین به دلیل استفاده از خاکهایی بسیار سبک و دارای خلل و فرج زیاد برای ارکیده آبیاری را دوبار در هفته انجام دهید. البته این بستگی به رطوبت و دمای محیط دارد.
هنگام آبیاری گیاه باید دقت داشته باشید آب به تمام ریشههای گیاه برسد. بعد از این کار باید آب داخل زیرگلدانی را کاملاً خارج کرد و اجازه داد بین دو آبیاری خاک کامل خشک شود. این را هم در نظر داشته باشید، این گیاه هرگز دوست ندارد دائماً مرطوب بماند.
اگر میخواهید ارکیده شما گل بدهد، به تغذیه آن هم توجهی ویژه داشته باشید. میتوانید از کودهای مخصوص این گیاه استفاده کنید. یکبار در ماه کوددهی را برای گیاه خود انجام دهید. دقت داشته باشید کوددهی و تغذیه بیش از حد موجب آسیب رساندن به گیاه خواهد شد.
انتقال گیاه به محیطی با دمای کمتر
گلدهی دوباره ارکیده هنگامی انجام میشود که برگ آن بعد از خشک شدن شاخه گل به طور کامل رشد کند. هنگامی که این نشانه را مشاهده کردید، دمای محیط نگهداری گیاه خود را هنگام شب به ۱۲ تا ۱۸ درجه سانتیگراد کاهش دهید. در زمستان، میتوانید با قرار دادن گیاه نزدیکی پنجره این محیط را فراهم کنید. در این زمان باید نور غیرمستقیم به گیاه شما برسد. این کاهش دما بسیار حیاتی است و در گلدهی گیاه نقشی مهم ایفا میکند.
صبر کنید تا ساقه گل جدید بوجود آید
بعد از یک ماه یا بیشتر، ساقه گل گیاه نمایان میشود. این ساقه در ابتدا شبیه به ریشههای هوایی گیاه است. اگر بعد از تمام این مراقبتها ساقه گل را مشاهده نکردید، از کودهای مخصوص برای تشویق گلدهی دوباره ارکیده خود استفاده کنید. ارکیده پالانوپسیس در مقایسه با سایر انواع این گیاه راحت تر گل میدهد. ولی ممکن است این کار برای علاقهمندان تازهکار کمی مشکل باشد. اگر گیاه شما در محیط خنک بعد از یک تا دو ماه گلدهی نکرد، محیط نگهداری آن را تغییر دهید. ولی محیط با دمای کمتر معمولاً به گلدهی گیاه منجر خواهد شد.
برگشت گیاه به محیطی گرم
بعد از مشاهده ساقه گل گیاه، میتوانید ارکیده خود را به محیط گرم قبلی منتقل نمایید. در این زمان کوددهی هفتگی گیاه با استفاده از کودهای رقیقتر توصیه میشود. بعد از اتمام دوره گلدهی، دوباره ساقه گل را بریده و گیاه را برای گلدهی در سه تا شش ماه بعد آماده کنید.
اگر علاقهمند به نگهداری گیاه ارکیده هستید میتوانید مطلب دلایل زرد شدن برگ ارکیده را نیز در همین وبلاگ مطالعه کنید. سوالات و نظرات خود را در انتهای همین مطلب با ما در میان بگذارید و این نوشته را برای دوستان خود ارسال کنید.