نگهداری کالانکوا

نگهداری کالانکوا

معرفی جامع و نحوه نگهداری کالانکوا یکی از محبوب‌ترین ساکولنت‌ها

اگر به دنبال یک ساکولنت برای خانه خود می‌گردید که گلدهی کند، اجازه دهید گیاه محبوب کالانکوا بلاسفلدیانا (Kalanchoe Blossfeldiana) را به شما معرفی کنیم. نگهداری کالانکوا بسیار آسان است و برای مدت طولانی در سال گلدهی خواهد کرد. برخی نکات وجود دارد که باید درباره مراقبت از این گیاه در خانه خود بدانید. این ساکولنت محبوب گلده که کالانکوا نامیده می‌شود، به آسانی در بازار ایران یافت می‌شود. این گیاه در گلدهی بینظیر است و گل‌هایی با رنگ‌های مختلف تولید می‌کند. این گل‌ها زرد، صورتی، قرمز و نارنجی هستند. این گیاه در گلدان تا ارتفاع ۳۰ سانتی‌متر رشد می‌کند.

کالانکوا
کالانکوا

نور و دمای مناسب نگهداری کالانکوا

این گیاهان گلده محیطی روشن و با نور طبیعی را دوست دارند. نور متوسط یا زیاد بهترین میزان روشنایی برای نگهداری کالانکوا محسوب می‌شود. ولی بهترین مکان برای این ساکولنت، نقطه‌ای است که مدت زیاد در نور مستقیم نماند. به خصوص در تابستان باید به این نکته توجه کنید. زیرا نور مستقیم برای مدت طولانی موجب سوختگی گیاه خواهد شد. اگر بتوانید تابش نور مستقیم خورشید به گیاه خود در تابستان را کنترل کنید، می‌توانید آن را در خارج از محیط خانه نگهداری کنید. هرچه نور محیط مراقبت از این گیاه بیشتر و مناسب‌تر باشد، گلدهی بیشتری انجام خواهد داد. در مکانی با نور کم، غنچه گل‌های این گیاه باز نخواهند شد. و رشد آن علفی خواهد بود.

دمای مناسب این گیاه همان دمای معمول خانه است. در تابستان و زمستان دمای هوا مختلف است. ولی اگر نگهداری کالانکوا را در خانه انجام می‌دهید، و در دمای اتاق خود احساس خوبی دارید همان دمای مناسب برای این ساکولنت است. هرچه دما رو به گرمی برود، گل‌های گیاه زودتر باز خواهند شد.

آبیاری و تغذیه گیاه کالانکوا

این گیاهان نوعی ساکولنت هستند. و دارای برگ‌ها و ساقه‌های گوشتی که آب را در خود ذخیره می‌کنند. بنابراین نیازی نیست که خاک گیاه را به طور مداوم مرطوب نگهداری کرد. محیط نگهداری کالانکوا باید دارای زه‌کشی مناسبی باشد. گیاه خود را باید در هر آبیاری به خوبی آب دهید. و اجازه دخید در بین دو آبیاری خاک آن به طور کامل خشک شود. گیاه می‌تواند برای مثال به هر دو هفته یکبار آبیاری نیاز پیدا کند. البته زمان‌بندی مشخصی را نمی‌توان برای آبیاری گیاهان بیان کرد. زیرا زمان آبیاری هر گیاه بسته به عوامل بسیار خواهد داشت. دمای محیط، نور، سایز گلدان و خاکی که برای مراقبت از کالانکوا استفاده می‌کنید، می‌تواند زمان آبیاری آن را تغییر دهد.

دقت داشته باشید که نیازی به اسپری کردن آب برای پاک کردن یا شادابی گیاه نیست. پس آب را روی برگ‌های کالانکوا اسپری نکنید. اگر گیاه شما برای مدتی در گلدان‌های دکوراتیو و بدون سوراخ زه‌کشی قرار بگیرد، از بین خواهد رفت. رطوبت بیش از حد خاک و خیسی آن باعث بروز بیماری پوسیدگی خواهد شد.

اگر نگهداری کالانکوا را در محیط خانه خود انجام می‌دهید، می‌توانید هرسال برای تغذیه گیاه از مقداری ورمی کمپوست در بهار استفاده کنید. البته می‌توانید از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی نیز استفاده کنید. این کار باید در بهار و تابستان انجام شود. چهار بار در این دو فصل کوددهی کافی می‌باشد. در طول پاییز و زمستان نیز هرگز گیاه را کوددهی نکنید. به این دلیل که فصل استراحت گیاه فرا رسیده است. افراط در تغذیه گیاه باعث سوختن ریشه‌ها و گیاه خواهد شد. وجود نقاط قهوه‌ای روی برگ‌ها از نشانه‌های کوددهی بیش از حد است.

خاک مناسب برای نگهداری کالانکوا

برای نگهداری کالانکوا می‌توانید از یک قسمت خاک کاکتوس و ساکولنت و یک قسمت خاک معمولی استفاده کنید. نیازی به حساسیت بیش از حد نیست. تمام خاک‌های کاکتوس موجود در بازار می‌توانند عملکرد خوبی داشته باشند. خاکی برای این گیاه مناسب است که بتواند به سرعت آب را از خود عبور دهد. همانطور که قبلاً نیز گفته شد برای تقویت این گیاه می‌توانید از ورمی‌کمپوست هم استفاده کنید. هرگز از گلدان‌های عمیق و بزرگ‌تر از سایز گیاه استفاده نکنید. دیر خشک شدن خاک گلدان باعث بروز بیماری پوسیدگی خواهد شد.

کالانکوا
کالانکوا

تکثیر گیاه کالانکوا

برای تکثیر کالانکوا می‌توان از طریق کاشت بذر، تقسیم بوته و قلمه استفاده کرد. استفاده از روش کاشت بذر بسیار زمان‌بر و مستلزم شرایط نگهداری خاصی است. و در خانه امکان‌پذیر نیست. بهترین راه و ساده‌ترین آن استفاده از تقسیم بوته گیاه است. می‌توانید هنگام تعویض گلدان گیاه بوته‌های روئیده کنار هم را تقسیم و گیاهی جدید داشته باشید. استفاده از روش قلمه هم آسان است. می‌توانید ساقه‌ای مناسب به طول حداقل ۸ تا ۱۰ سانتی‌متر را انتخاب کرده و جدا کنید. برگ‌های پایینی را از روی ساقه جدا نمائید. می‌توانید قلمه را در مخلوط خاک کاکتوس و ساکولنت بکارید. تقریباً سه هفته زمان لازم است تا قلمه شما ریشه‌دار شود. خاک گیاه را خیس نگهداری نکنید. زیرا باعث پوسیدگی قلمه خواهد شد. این کار را می‌توانید در بهار و تابستان انجام دهید و از ساقه‌های دارای گل استفاده نکنید. بعد از مشاهده اولین نشانه‌های رشد در گیاه می‌توانید نگهداری کالانکوا جدید خود را مانند قبل انجام دهید.

آفات و بیماری‌های کالانکوا

نگهداری کالانکوا بسیار آسان است و با بیماری خاصی مواجه نخواهید شد. شته و شپشک آردآلود از جمله آفاتی است که ممکن است در فضای خارج از خانه به گیاه ما هجوم آورند. از جمله بیماری‌هایی که قبلاً هم اشاره شد، پوسیدگی است. آبیاری بیش از حد و بزرگ بودن گلدان گیاه باعث بروز این مشکل خواهد شد.

نگهداری کالانکوا

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری پیتوس در آب
نوشتهٔ بعدی
زرد شدن برگ لاکی بامبو