همه چیز درباره نگهداری گیاه پپرومیا پیکولوباندا
امروزه ما بسیاری از گیاهان آپارتمانی را در خانه خود نگهداری میکنیم. هرکدام از این گیاهان دارای ظاهری خاص و منحصر به فرد هستند که جذابیت خاصی هم دارند. پپرومیا پیکولوباندا (Peperomia Piccolo Banda) یکی از این گیاهان زیبای همیشه سبز است. امروزه بسیاری از علاقهمندان این گیاه را به دلیل داشتن برگهای زیبا و ظاهرش نگهداری میکنند. برگهای زیبای نقرهای-سبز با طرحهای بنفش و ساقههای قرمز این گیاه زیبایی خاصی به آن بخشیده است. پپرومیا یک گیاه نیمه ساکولنتی محسوب میشود. امروزه محبوبیت زیادی در بین گیاهان آپارتمانی و به دلیل مقاومت آن در برابر کم آبی دارد. نگهداری گیاه پپرومیا پیکولوباندا کار آسانی است و نیاز به توجه کمی دارد. در ادامه این نوشته با شرایط نگهداری آن آشنا خواهیم شد.
فهرست مطالب
انواع مختلف این گیاه دارای ۱۵۰۰ گونه هستند. بومی نواحی آمریکا و همانطور که گفته شد از خانواده نیمه ساکولنتها هستند. برخی از انواع آن البته بومی مناطق آفریقا است. بیشتر انواع آن از نوع کامپکت هستند و میتوان از آنها در گلدان مراقبت کرد. در برخی از انواع پپرومیا شاهد گلهای زیبایی خواهیم بود.
شکل و ظاهر پپرومیا
گیاه اصلی که از خانواده Albovittata است در طبیعت در خطر انقراض است. برگها و ساقههای گیاه حالت گوشتی دارند و این به دلیل جز دسته گیاهان نیمه ساکولنتی هستند. گیاه به صورت یک بوته کوچک رشد میکند و تا ۲۰ سانتیمتر ارتفاع میتوانند پیدا کنند. پپرومیا جز دسته گیاهان کند رشد محسوب میشوند. در نگهداری گیاه پپرومیا پیکولوباندا معمولاً با بیماری و آفت مواجه نخواهیم شد. این گیاه تا حدودی در مقابل آفات مقاوم است. در هر صورت شپشک آردآلود و کنه قرمز این گیاه را مورد هجوم قرار خواهند داد.
آبیاری و تغذیه مناسب گیاه پپرومیا پیکولوباندا
همانطور که گفته شد پپرومیا از دسته گیاهان نیمه ساکولنتی است. بنابراین نیاز به آبیاری اندکی خواهد داشت. این گیاه مقاوم در برابر کم آبی، میتواند آب را برای مواقع کم آبی در اندام خود ذخیره کند. برای نگهداری گیاه پپرومیا پیکولوباندا در تابستان میتوانید یک بار در هفته به آن آب دهید. در زمستان نیز هر سه هفته یکبار آبیاری برای این گیاه مناسب است. حتماً قبل از هر آبیاری از اینکه ۵ تا ۶ سانتیمتر از سطح خاک گلدان آن خشک شده است اطمینان حاصل نمایید. خیس بودن خاک باعث بروز انواع مختلف بیماری خواهد شد.
این گیاه برای رشد مناسب نیازمند مواد مغذی مناسبی است. میتوانید از کودهای مناسب گیاهان آپارتمانی برای یکبار در ماه در فصل رشد، آن را تغذیه کنید. کارشناسان توصیه میکنند، از نصف میزان توصیه شده روی بستهبندی کود برای تغذیه گیاه استفاده شود. در زمستان و فصل استراحت گیاه نباید آن را تغذیه کرد.
نور و دمای مناسب گیاه پپرومیا
برای نگهداری گیاه پپرومیا پیکولوباندا نیاز به محیطی با نور کامل و غیرمستقیم و نیمه سایه برای گیاه است. این گیاه در زیر نور فلورسنت و نورهای مصنوعی نیز عملکرد خوبی خواهد داشت. به همین دلیل به یک گیاه آپارتمانی محبوب و مناسب برای ادارات و خانهها تبدیل شده است. پنجرههای شمالی و شرقی خانه مکان مناسبی برای نگهداری این گیاه است. همیشه دقت داشته باشید نور مستقیم و شدید خورشید میتواند موجب سوختگی و آسیب به گیاه شما شود.
دمای مناسب نیز برای نگهداری این گیاه زیبا دمایی گرم است. این گیاه در مقابل هوای سرد مقاوم نیست. بهترین دما برای مراقبت از پپرومیا دمایی بین ۱۰ تا ۲۴ درجه سانتیگراد است.
خاک مناسب نگهداری گیاه پپرومیا پیکولوباندا
یکی از نکات مهم در نگهداری پپرومیا استفاده از خاک مناسب با زهکش بالا و غنی است. خاک اسیدی تا خنثی برای نگهداری از این گیاه مناسب است. توصیه میشود که میزان PH خاک بین ۵ تا ۷ باشد. از خاکهای با پایه پیتماس و پرلیت میتوان بهترین نتیجه را گرفت. خاک سبک استفاده کنید که آب به سرعت از آن عبور کرده و از گلدان خارج شود.
تکثیر پپرومیا
معمولاً این گیاه با استفاده از کاشت بذر قابل تکثیر است. این روش مستلزم صبر و زمان زیادی است. بنابراین علاقهمندان و پرورشدهندگان آن را به وسیله روش قلمه تکثیر میکنند. بهترین زمان برای تکثیر، اواسط فصل بهار است. هنگامی که نگهداری گیاه پپرومیا را انجام میدهید، بهتر است هر ساله گلدان آن را تعویض کنید. تعویض گلدان بهترین زمان برای انجام تقسیم بوته یا قلمه گیاه است. گیاه را از گلدان خارج کنید. بوته آن را به دو تا سه قسمت بسته به اندازه گیاه به آرامی تقسیم کنید. برگهای نزدیک به نقاط پایینی گیاه را جدا کنید. برای این کار از یک جشم تیز و تمیز استفاده کنید.
گیاهان تقسیم شده را روی سطح صافی قرار دهید تا قسمتهای بریده شده خشک شوند. در آخر میتوانید گیاهان را داخل خاک مناسب کاشته و آن را مرطوب نگهداری کنید. گلدان را در مکانی گرم قرار دهید تا ریشهها به مکان جدید عادت کنند.
مشکلات گیاه پپرومیا
بسیاری از علاقهمندان در نگهداری گیاه پپرومیا پیکولوباندا با مشکلاتی مواجه میشوند. در ادامه به برخی از این مشکلات اشاره خواهیم کرد.
زرد شدن برگ پپرومیا
اولین و عمدهترین دلیل زرد شدن برگ پپرومیا آبیاری بیش از حد گیاه است. هنگام آبیاری باید مطمئن شوید که حداقل نصف سطح خاک خشک شده باشد. زرد شدن برگ گیاه همچنین میتواند نشاندهنده آفات باشد. هر دو قسمت رو و پشت برگ را بررسی کنید و از عدم وجود آفات مطمئن شوید.
قهوه ای شدن برگ پپرومیا
یکی از دلایل قهوه ای شدن برگ پپرومیا پوسیدگی ریشه و بیماریهای قارچی است. این مشکل هم بدلیل آبیاری بیش از حد بوجود میآید. برگی که دچار بیماری قارچی میشود نرم و قهوهای رنگ شده است. مشکلات ناشی از نور مستقیم خورشید، کوددهی بیش از حد میتواند باعث قهوه ای شدن برگ شود.
آفات گیاه پپرومیا پیکولوباندا
در نگهداری گیاه پپرومیا پیکولوباندا ممکن است با هجوم آفاتی مواجه شوید. همانند بسیاری از گیاهان آپارتمانی دچار این آفات خواهند شد. کنه یا عنکبوت قرمز، شپشک آرد آلود، شته و بسیاری از آفات دیگر به گیاه شما هجوم خواهند آورد. اگر این آفات را روی گیاه مشاهده کردید، به سرعت گیاه را قرنطینه کرده و به اقدامات از بین بردن آنها بپردازید.
شما میتوانید سوالات و نظرات خود را در قسمت دیدگاه در پایین همین مطلب مطرح کنید.