نگهداری آئونیوم کیوی

نگهداری آئونیوم کیوی

معرفی جامع و نحوه نگهداری آئونیوم کیوی

آئونیوم کیوی (Aeonium Kiwi) بومی نواحی جزایر قناری و مراکش است. ولی اکنون در مناطق با الگوی آب و هوایی شبیه جنوب کالیفورنیا نیز رشد می‌کند. در مناطق معتدل این گیاه به یک ساکولنت مناسب برای منازل تبدیل شده است و نگهداری آئونیوم کیوی کار سختی نیست. گیاه آئونیوم متعلق به خانواده کراسولا و از انواع ساکولنت‌ها و آئونیوم‌ها است. این ساکولنت در مقابل خشکی مقاوم است و جز گیاهان همیشه سبز محسوب می‌شود.

آئونیوم کیوی
آئونیوم کیوی

سایز و رشد آئونیوم کیوی

این ساکولنت یک گیاه بوته مانند است که ساقه‌های آن به شکل چوبی از مرکز گیاه رشد می‌کنند و خیلی بلند نمی‌شوند. این گیاه معمولاً تا ارتفاع ۶۰ تا ۹۰ سانتی‌متر و به یک اندازه رشد می‌کند. آئونیوم کیوی بوته برگی‌های زیادی از خود تولید می‌کند که هر یک از آن‌ها تا ۷ تا ۱۲ سانتی‌متر رشد خواهند کرد. برگ‌های قاشقی شکل آن به رنگ سبز تیره از مرکز و در بالا و اطراف آن‌ها به رنگ میوه کیوی می‌باشد.

لبه‌های برگ‌های این ساکولنت دارای رنگ قرمز یا بنفش می‌باشند. چرخه رشد آئونیوم کیوی شبیه به سایر ساکولنت‌های معمول نیست. فصل رشد این گیاه در طول زمستان و فصول سردتر سال است و فصل استراحت و رکود آن بهار و تابستان است. اگر اصول نگهداری آئونیوم کیوی به خوبی رعایت شود، این ساکولنت گل‌هایی به رنگ زرد در تابستان تولید می‌کند که رایحه خاصی ندارند.

نور و دمای مناسب نگهداری آئونیوم کیوی

آئونیوم کیوی یک ساکولنت است. ساکولنت‌ها نور خورشید را دوست دارند. رنگ‌های خاص برگ‌های این ساکولنت بستگی به مقدار نور دریافتی گیاه دارد. ولی این نکته را توجه داشته باشید که نور خیلی شدید و نامناسب هم می‌تواند به گیاه شما آسیب برساند. برای مثال، درحالیکه ساکولنت کالانکوا می‌تواند برای تمام روز در زیر نور آفتاب زندگی کند، نگهداری آئونیوم کیوی فقط برای چند ساعت در زیر نور آفتاب ممکن است. در محیط طبیعی زندگی نیز این گیاه در تمام طول روز نور مستقیم را دریافت نمی‌کند. ممکن است شما کمی رنگ‌های این گیاه را کمتر مشاهده نمایید، ولی از آفتاب سوختگی آن جلوگیری خواهید نمود.

برای نگهداری این ساکولنت زیبا در محیط منزل آن را در جایی قرار دهید تا بتواند بیشترین نور ممکن را دریافت نماید. معمولاً در منازل پشت پنجره جنوبی بهترین مکان برای نگهداری این ساکولنت است.

در طول ماه‌های گرم تابستان برگ‌های این گیاه خمیده می‌شوند. این کار باعث می‌شود تا برگ‌ها کمتر در معرض نور شدید آفتاب قرار بگیرند و کمک می‌کند گیاه آب کمتری را از دست بدهد.

هنگامی که درباره دمای نگهداری آئونیوم کیوی صحبت می‌کنیم، به معنی بین ۱۸ تا ۲۳ درجه سانتی‌گراد است. کمترین دمایی که آئونیوم کیوی می‌تواند تحمل کند منفی ۶ درجه سانتی‌گراد در حالتی است که خاک آن خشک باشد.

آبیاری و تغذیه آئونیوم کیوی

این گیاه کمی با ساکولنت‌های دیگر متفاوت است و نگهداری آئونیوم کیوی مستلزم کمی رطوبت است. می‌توانید با انگشت خود سطح رطوبت خاک را بررسی نمایید و مطمئن شوید زمان آبیاری رسیده است یا خیر. سطح خاک را تا ۵ سانتی‌متری با انگشت خود لمس کرده و مطمئن شوید که خاک خشک است. می‌توانید گیاه خود را به طور معمول یکبار در هفته مانند سایر ساکولنت‌ها آبیاری کنید. در طول فصول رشد گیاه، از زمستان تا بهار می‌توانید میزان آبیاری را افزایش دهید. هنگام تابستان و در فصل رکود و استراحت آئونیوم کیوی، فقط وقتی آن را آبیاری کنید که برگ‌ها کمی چروکیده شدند. ساکولنت‌ها در فصول استراحت یا نیازی به آب ندارند یا خیلی میزان آبیاری باید کم باشد.

حتماً دقت کنید که در بین دو آبیاری خاک گیاه خشک شده باشد. با توجه به نوع سیستم ریشه‌ای گیاه، میزان آب مورد نیاز این نوع از ساکولنت نسبت به سایر انواع کمتر است. از ریختن آب بروی برگ‌های آئونیوم کیوی خودداری کنید.

برای نگهداری آئونیوم کیوی نیازی به کوددهی نیست. اگر می‌خواهید که کمی به گیاه خود کمک کنید می‌توانید با نصف میزان توصیه شده روی بسته کوددهای مخصوص کاکتوس و ساکولنت در فصول رشد گیاه به فاصله هر ماه یکبار آنرا آبیاری کنید و در فصل رکود هرگز به گیاه خود کود ندهید.

آئونیوم کیوی
آئونیوم کیوی

 

تعویض گلدان آئونیوم کیوی

تعویض گلدان به فاصله هر چند سال یکبار برای گیاه شما مفید است. این کار را می‌توانید در اواخر تابستان و درست قبل از به پایان رسیدن فصل استراحت و رکود آن انجام دهید. ساکولنت شما برای ادامه رشد خود در فصول پیش رو فضای تازه ای را در اختیار خواهد داشت. گلدانی را انتخاب کنید که فضای لازم برای رشد و خاک با زه‌کشی مناسب در اختیار گیاه خود قرار دهید. بعد از تعویض گلدان اجازه دهید چند روز از کاشت گیاه بگذرد و سپس آنرا آبیاری کنید.

خاک مناسب نگهداری آئونیوم کیوی

برای نگهداری آئونیوم کیوی نیاز به خاکی با زه‌کشی بسیار بالا است. می توانید از خاک مخصوص کاکتوس و ساکولنت استفاده کنید. ولی این را در نظر داشته باشید که به آن کمی پرلیت یا ماسه برای زه‌کشی بهتر اضافه نمایید.

بیماری‌ها و آفات آئونیوم کیوی

معمولاً در نگهداری آئونیوم کیوی با بیماری‌ها و آفات خاصی مواجه نمی‌شوید. ولی ممکن است شته‌ها و یا شپشک آرد‌آلود به گیاه شما حمله‌ور شوند. می‌توانید با استفاده از اسپری کردن آفت‌کش مخصوص به مقابله با این آفات بپردازید. یا با استفاده از پارچه آغشته به الکل شپشک آرد آلود را از روی گیاه پاک کنید.

سوختن برگ‌ها و یا وجود نقاط سیاه روی آن‌ها نشانه آفتاب سوختگی گیاه است. شما باید دقت کنید که نگهداری آئونیوم کیوی نباید در زیر نور مستقیم و شدید آفتاب و در گرمای شدید باشد.

یکی دیگر از مشکلاتی که در نگهداری از این ساکولنت رخ می‌دهد پوسیدگی ریشه گیاه است. که به دلیل وجود رطوبت بیش از حد پیش می‌آید. برای جلوگیری از این مورد زه‌کشی خاک را باید هر چند وقت یکبار بررسی کنید. هیچگاه اجازه غرق آب شدن گیاه خود را ندهید و ریشه‌های پوسیده را بعد از بررسی از گیاه جدا نمایید.

نگهداری آئونیوم, نگهداری آئونیوم کیوی

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری گیاه پاچیرا (درخت پول)
نوشتهٔ بعدی
نگهداری آئونیوم