نگهداری افوربیا اینگنس

افوربیا اینگنس

معرفی جامع و شرایط نگهداری افوربیا اینگنس ( درخت شمعدان آفریقایی)

افوربیا اینگنس (Euphorbia ingens) از خانواده ساکولنت افوربیا است. این گیاه بومی نواحی جنوب آفریقاست. و بومی مناطق خشک آنگولا، زیمباوه، جنوب آفریقا، زامبیا، موزامبیک و بوتسوانا است. این را در ذهن خود داشته باشید که نگهداری افوربیا اینگنس تا حدودی مانند سایر افوربیاهاست. قبل از اینکه گیاه را به خانه خود بیاورید، اطمینان حاصل کنید که بتوانید شرایط مراقبت از آن را فراهم کنید. این ساکولنت به نام‌های کاکتوس کابوی و کاکتوس شانس نیز نامیده می‌شود. افوربیا اینگنس معمولاً در محیط طبیعی تا ۱۲ متر رشد خواهد داشت. هنگامی که بتوان شرایط نگهداری ایده‌آلی برای آن فراهم کرد، تا ۱۵ متر هم رشد می‌کند.

افوربیا اینگنس
افوربیا اینگنس

 

نور و دمای مناسب نگهداری افوربیا اینگنس

برای نگهداری افوربیا اینگنس نیاز به نور زیاد است. بهترین مکان برای این گیاه در محیط خانگی نزدیک به پنجره جنوبی خانه است. البته بهتر است در محیط خارج از خانه از این ساکولنت نگهداری کرد. این گیاه گلدهی می‌کند. بنابراین در صورت عدم دریافت نور مناسب این کار صورت نخواهد پذیرفت. البته که بهترین مکان برای قرار دادن این گیاه در فصول رشد یعنی بهار و تابستان در خارج از خانه است. اگر خانه یا آپارتمان شما دارای بالکن یا حیاط است می‌توانید در این فصول گلدان را به آنجا منتقل نمایید.

همانند بسیاری از کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها، افوربیا اینگنس علاقه‌مند به دمای هوای گرم است. بهترین دما برای مراقبت از آن دمایی بین ۲۲ تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد است. در زمستان هم برای سالم ماندن این گیاه دما نباید از منفی ۲ درجه سانتی‌گراد پایین‌تر بیاید.

آبیاری و تغذیه افوربیا اینگنس

در محیط طبیعی زندگی افوربیا اینگنس می‌تواند مدت زمان طولانی بی‌آبی را تحمل کند. در واقع این ساکولنت یک گیاه صحرایی است. در محیط آپارتمانی می‌توانید این گیاه را هر دو هفته یکبار در بهار و تابستان آبیاری کنید. برای نگهداری افوربیا اینگنس در زمستان اما هنگامی که دما به نصف دمای معمول افت پیدا می‌کند، آبیاری را باید به یکبار در ماه کاهش داد. دقت داشته باشید تا وقتی که خاک گیاه کاملاً خشک نشده است از آبیاری آن خودداری کنید. آبیاری بیش از حد و خیس ماندن خاک باعث پوسیدگی خواهد شد.

در مورد تغذیه و کوددهی باید گفت، این نوع افوربیا گیاهی کم توقع است و نیازی به کوددهی‌های مکرر نخواهد داشت. می‌توانید برای تقویت رشد گیاه یکبار در بهار کوددهی را انجام دهید. این دقیقاً زمانی است که افوربیا رشد مجدد خود را آغاز می‌کند. بهتر است از کودهای NPK 10-10-10 برای تغذیه استفاده کنید. و این کار را با نصف میزان توصیه شده روی بسته بندی انجام دهید.

خاک مناسب نگهداری افوربیا اینگنس

برای نگهداری افوربیا اینگنس نیاز به بستر خاکی با زه‌کشی بسیار مناسب است. بهترین خاک برای این گیاه مخلوطی از دو قسمت ماسه، یک قسمت پیت‌ماس و یک قسمت خاک رس است. این را نیز نباید فراموش کنید که برای بهتری شدن زه‌کش خاک باید به مخلوط خود مقداری از سنگ‌های درشت‌تر استفاده نمایید. بهترین زمان برای تعویض گلدان افوربیا نیز در طول فصل بهار یا اوایل تابستان است. گلدان‌های سفالی و پلاستیکی نیز برای نگهداری افوربیا مناسب هستند. البته گلدان انتخابی شما نباید نسبت به گیاه خیلی بزرگ‌تر باشد. بزرگ بودن گلدان می‌تواند به زمان بیشتر خیس ماندن خاک کمک کند و باعث پوسیدگی گیاه خواهد شد.

افوربیا اینگنس
افوربیا اینگنس

تکثیر افوربیا اینگنس

کاشت بذر و قلمه از جمله راه‌های تکثیر افوربیا اینگنس است. ولی بهترین روش برای تکثیر این گیاه استفاده از قلمه است. حتماً قبل از شروع کار از دستکش استفاده کنید. شیره این گیاه مانند بسیاری از هم‌خانواده‌های آن سمی است. و باعث بروز حساسیت‌هایی خواهد شد. با استفاده از یک جسم تیز و ضدعفونی شده یکی از ساقه‌های بیرون آمده از ساقه اصلی را انتخاب کرده و ببرید.

قلمه بریده شده را در زیر آب سرد گرفته تا شیره آن به طور کامل تمیز شود. برای دو هفته قلمه را در مکانی خشک به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. این کار باعث می‌شود تا محل زخم گیاه خشک شود. بعد از آن می‌توانید آن را در گلدانی با مخلوط خاک مناسب بکارید. هنگامی که اولین نشانه‌ها را در رشد گیاه مشاهده کردید، نگهداری افوربیا اینگنس خود را مانند قبل انجام دهید.

بیماری‌ها و آفات درخت شمعدان آفریقایی

همانطور که در قسمت قبل اشاره داشتیم این گیاه، سمی است. اگر خورده شود می‌تواند باعث مشکلات بسیار شدیدی در بدن انسان شود. همچنین شیره سفید رنگ آن باعث بروز حساسیت‌های پوستی و خارش خواهد شد. یا حتی می‌تواند در برخورد با چشم موجب کور شدن شود. پس باید آن را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگهداری کنید.

در نگهداری افوربیا اینگنس نیز با آفات زیادی مواجه نخواهید شد. شایع‌ترین مشکلات برای گیاه در اثر اشتباهات در آبیاری آن است. آبیاری بیش از حد موجب بروز بیماری پوسیدگی خواهد شد. وجود لکه‌هایی سیاه رنگ نیز از دیگر مشکلات آن است که به دلیل بروز بیماری قارچی بوجود خواهد آمد. در این مواقع باید قسمت سیاه شده را از ساقه با دقت جدا کرده و با گرد ذغال آن قسمت را ضدعفونی کنیم.

افوربیا, نگهداری افوربیا, نگهداری افوربیا اینگنس

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری گیاهان هوازی
نوشتهٔ بعدی
کپک پودری