نگهداری گیاه آلوکاسیا

نگهداری گیاه آلوکاسیا

معرفی جامع و شرایط نگهداری گیاه آلوکاسیا

گیاهان استوایی از خانواده آلوکاسیا (Alocasia) ظاهری زیبا با برگ های فوق‌العاده‌ای دارند که قرار دادن آن‌ها در منازل و محیط های کاری نقطه کانونی زیبایی را در آنجا بوجود می‌آورد. اگر شرایط نگهداری گیاه آلوکاسیا به درستی رعایت شود، بسیار سریع رشد می‌کند ولی در عین حال گیاهان حساسی هم هستند. آلوکاسیا در گلدان‌های بزرگ به خوبی رشد می‌کند. می‌توانید آن‌ها را در تابستان در محیط‌های بیرونی نگهداری و در زمستان آن‌ها را به داخل خانه منتقل کنید. اگر در منزل خود از حیوانات خانگی مراقبت می‌کنید، یا کودک دارید، به دلیل سمی بودن برگ‌های آن باید آلوکاسیا را از دسترس آن‌ها خارج کنید.

رشد و ساختار گیاه آلوکازیا

حتی در مناطقی با فصول رشد کوتاه در آب و هوای شمالی، این گیاه دارای رشد سریعی است. در ماه‌های گرم تابستان و در فصول رشد، آلوکاسیا می‌توانید هر هفته یک برگ جدید تولید کند. هر یک از برگ‌ها می‌توانند دو برابر اندازه نسبت به برگ قبلی داشته باشند. شکل برگ‌ها می‌تواند از شکل نوک پیکان تا شکل قلب متغیر باشد. آلوکاسیا همچنین دارای ورید‌های اصلی با رنگ‌های گوناگون و دارای بافت‌های متفاوتی از براق، نازک، صیقلی و صاف است. این گیاه در اواسط پاییز و در زمستان به دوره رکود و استراحت خود وارد می‌شود. رشد سریع آن متوقف شده و گیاه انرژی خود را برای شروع فصل رشد نگه می‌دارد. نگهداری گیاه آلوکاسیا را ادامه دهید تا با فرا رسیدن فصول رشد، گیاه شما به رشد خود ادامه دهد.

در ادامه مطلب با موارد زیر آشنا خواهیم شد:

نور مناسب نگهداری آلوکازیا

خاک و گلدان آلوکاسیا

آبیاری و تغذیه صحیح آلوکازیا

رطوب و دمای مناسب نگهداری گیاه آلوکاسیا

انواع آلوکازیا

بیماری و مشکلات آلوکاسیا

نور مناسب نگهداری گیاه آلوکاسیا

آلوکاسیا به نور روشن یعنی از نیمه سایه تا نور کامل خورشید نیاز دارد و این بستگی به نوع گیاه دارد. آنهایی که دارای برگ‌های رنگی هستند، از سایر انواع به نور بیشتری نیاز دارند. می‌توانید برای نگهداری گیاه آلوکاسیا در خانه مکانی را انتخاب کنید که بتواند نور مناسب خود را در طول روز دریافت نماید. معمولاً بهترین نقطه نگهداری این گیاه در منزل پشت پنجره جنوبی است. از تابش نور مستقیم خورشید به گیاه خود جلوگیری کنید. تابش نور شدید می‌تواند منجر به ایجاد خشکی و سوختگی برگها شود.

گیاه آلوکاسیا آمازونیکا
گیاه آلوکاسیا آمازونیکا

 

خاک مناسب و تعویض گلدان گیاه آلوکاسیا

نگهداری گیاه آلوکاسیا مستلزم دارا بودن خاکی سبک با زه‌کشی بسیار بالا می‌باشد. خاک گیاه باید بتواند آب را به سرعت از خود عبور دهد و همچنین کمی رطوبت داشته باشد. خیس ماندن زیاد خاک موجب می‌شود تا گیاه شما دچار بیماری‌های قارچی شود. خاک پیشنهادی برای آلوکاسیا مخلوط خاکی با یک قسمت خاک معمولی، یک قسمت پرلیت و یک قسمت پیت ماس است.

تعویض گلدان آلوکاسیا بهتر است هر ساله با یک گلدان با سایز بزرگ‌تر انجام شود و خاک گیاه تازه و جدید باشد. این زمان همچنین بهترین موقع برای تکثیر گیاه از طریق ریزوم‌های گیاه است که بتوانید تعداد آن‌ها را افزایش دهید.

آبیاری و تغذیه صحیح گیاه آلوکاسیا

برای نگهداری گیاه آلوکاسیا در تمام طول سال خاک گیاه را مرطوب نگه دارید. این گیاه آب را دوست دارد. البته دقت کنید، خاک نباید زیاد خیس و غرق در آب بماند و فقط باید مرطوب باشد. این گیاه در زمستان به آبیاری کمتری نیاز دارد. به این دلیل که دوره استراحت و رکود آن است. برای آبیاری آلوکاسیا اجازه دهید تا چند سانتی‌متر از خاک سطح گلدان آن خشک شود سپس گیاه را آبیاری کنید. آبیاری بیش از حد گیاه، خیس بودن برگ‌ها و خاک خیس موجب بروز بیماری‌های قارچی و پوسیدگی آن خواهد شد. خاک گیاه را به صورت منظم بررسی کنید تا متوجه زمان مناسب آبیاری گیاه شوید.

نگهداری گیاه آلوکاسیا نیازمند کوددهی زیاد است. به خصوص در انواع بزرگ‌تر آن. می‌توانید با استفاده از کوددهای مایع مخصوص گیاهان آپارتمانی در طول فصول رشد به طور منظم و به صورت هر دو هفته یکبار به میزان نصف مقدار توصیه شده روی بسته کود، گیاه خود را آبیاری کنید. هرگز در زمستان و در فصول استراحت آلوکاسیا را کود ندهید. این کار موجب رسوب نمک خاک و در نتیجه سوختگی برگ‌ها خواهد شد.

آلوکاسیا ماکروریزا
آلوکاسیا ماکروریزا

دما و رطوبت مناسب نگهداری آلوکاسیا

دمای نگهداری گیاه آلوکاسیا نباید زیر ۱۵ درجه سانتی‌گراد برسد. برخی از گونه های این گیاه هم در دمای‌های خنک‌تر شروع به جوانه زنی دوباره می‌کنند. ولی در مجموع آلوکاسیا دمایی بین ۱۵ تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد را می‌پسندد. این گیاه همانطور که گفته شد در دمای پایین تر از ۱۵ درجه سانتی‌گراد وارد دوره رکود و استراحت می‌شود و ممکن است تمام برگ‌هایش را از دست دهد. این گیاه را از هوای خنک و در مسیر کولر و خنک کننده‌ها قرار ندهید. در طول ماه‌های گرم تابستان آلوکاسیا می‌تواند هر هفته یک برگ جدید تولید کند.

این گیاه در رطوبت زیاد بهترین رشد را خواهد داشت. برای بالا بردن رطوبت، می‌توانید گیاه را در یک زیر گلدانی که با سنگ‌ریزه پر شده باشد و در آن آب ریخته شود به طوری که آب با کف زیر گلدانی در تماس نباشد فراهم نمایید. همچنین می‌توانید برای افزایش رطوبت، یک دستگاه بخور سرد در نزدیکی گیاه قرار دهید یا آن را کنار گیاهان دیگر نگهداری کنید. هرگز گیاه را غبار پاشی نکنید. این کار موجب بروز بیماری‌های قارچی خواهد شد.

انواع گیاه آلوکاسیا

این گیاه دارای ۷۰ گونه مختلف و هزاران نوع هیبرید آن است. گیاه آلوکاسیا عموماً به دلیل ظاهر، رنگ‌بندی و سایز برگ‌ها هیبرید است. به علاوه اکثر انواع آن در شرایط نیمه سایه رشد می‌کنند. ولی در نور روشن و فیلتر شده خورشید بهترین رشد را خواهند داشت. گونه‌های بزرگ تر آن می‌توانند نور کامل خورشید را نیز تحمل کنند. نگهداری گیاه آلوکاسیا در تمامی گونه‌ها نیازمند آب و هوای گرم و مرطوب هستند.

بیماری ها و آفات معمول آلوکاسیا

هنگام نگهداری گیاه آلوکاسیا ممکن است با برخی مشکلات و بیماری‌ها مواجه شویم. همانطور که گفته شد این گیاه کمی حساس است. انواع بیماری‌های این گیاه شامل پوسیدگی ساقه، ریشه، تاج گیاه و باکتری زانتامانوس از بیماری‌های معمول آلوکاسیا است. علامت‌های بروز بیاری‌ها معمولاً با نقاط سیاه و قهوه‌ای روی برگ‌ها یا زرد شدن نقاطی روی آن‌ها نمایان خواهد شد. جلوگیری از این بیماری‌ها می‌توانند با خودداری از آبیاری بیش از حد، خشک نگه داشتن برگ‌ها و ایجاد گردش هوای مناسب در محیط نگهداری گیاه انجام شود.

آفات معمول آلوکاسیا، کنه قرمز، شپشک آردآلود، شته و حشره پولک است. هر چند هفته یکبار می‌توانید با استفاده از مخلوط آب صابون ولرم از این آفات جلوگیری کنید. اگر با این آفات مواجه شدید سریعاً به برطرف کردن آنها اقدام کنید.

در این مطلب سعی کردیم موارد عمومی نگهداری گیاه آلوکاسیا (آلوکازیا) را برای شما شرح دهیم. می‌توانید سوالات و نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما مطرح نمایید. همچنین می‌توانید مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

نگهداری آلوکازیا, نگهداری گیاه آلوکاسیا, نگهداری گیاهان آپارتمانی

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری سرئوس پریویانوس
نوشتهٔ بعدی
نگهداری آگاو اوهی