نگهداری کراسولا

نگهداری کراسولا

معرفی انواع و شرایط نگهداری کراسولا

کراسولا یک ساکولنت است که  دارای انواع گوناگون با سایز، رنگ و شکل برگ‌های مختلف است. معروف‌ترین نوع از گیاه کراسولا گیاه یشم است. گوناگونی آن بسیار زیاد است و می‌توانید کلکسیونی از انواع مختلف آن را در خانه خود داشته باشید. رنگ برگ‌های این گیاه از سبز تا طوسی، صورتی و قرمز گوناگون است. نگهداری گیاه کراسولا تقریباً در هر مکانی ممکن است. کراسولا زیبایی خاصی به میز کار، دیش گاردن، گلدان‌های آویز یا گلدان‌های سرامیکی زیبا می‌بخشد. برخی این گیاه را به صورت بونسای نیز نگهداری می‌کنند.

کراسولا
کراسولا

 

نور و دمای مناسب نگهداری کراسولا

اکثر انواع کراسولا نیاز به محیطی روشن دارند. نور کم محیط باعث می‌شود که برگ‌های پایینی گیاه بریزند. برای نگهداری کراسولا در خانه می‌توانید آن را در هر مکانی در نزدیکی پنجره قرار دهید. اگر هم به نور دسترسی ندارید، می‌توانید برای گیاه خود نور مصنوعی فراهم کنید. دمای ۱۵ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد نیز بهترین دما برای این گیاه در طول روز است. دمای مناسب برای کراسولا در شب نیز دمایی بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد می‌باشد. میزان نور مورد نیاز هر یک از انواع کراسولا نسبت به گونه آن متفاوت است. مواردی که در این نوشته ارائه می‌شود، مطالب عمومی درباره گیاه کراسولا است. برای آشنایی با نوحه نگهداری تخصصی هر گیاه به مطلب اختصاصی آن مراجعه کنید.

آبیاری و تغذیه کراسولا

بهترین روش برای آبیاری کراسولا این است که باید اجازه داد در بین دو آبیاری خاک کاملاً خشک شود. گیاه خود را طوری آبیاری کنید که آب اضافی از سوراخ‌های زیرگلدانی بیرون آید. سپس اجازه دهید خاک به طور کامل خشک شود. در صورتی که خاک هنوز مرطوب است، آبیاری را انجام ندهید. آب بیش از حد موجب نرم شدن ساقه و پوسیدگی گیاه خواهد شد. آبیاری کم‌تر از حد نیز موجب ریزش برگ‌های پایینی گیاه می‌شود. برای نگهداری کراسولا نیاز به رطوبت محیط نیست. این گیاه محیطی با رطوبت پایین را دوست دارد. رطوبت معمول خانه برای آن کافی است.

کراسولا یک گیاه کند رشد است. به همین دلیل نیاز به کوددهی بیش از حد نیست. می‌توانید از کودهای مناسب کاکتوس و ساکولنت در بهار، تابستان و پاییز برای تغذیه گیاه خود استفاده کنید. این کار باید به صورت ماهیانه یکبار انجام شود. از نصف مقدار توصیه شده روی بسته‌بندی کود استفاده کنید.

خاک و گلدان مناسب کراسولا

برای نگهداری کراسولا نیاز به مخلوط خاک با زه‌کشی مناسب است. خاک کاکتوس و ساکولنت یک بستر مناسب برای این گیاه است. مانند اکثر ساکولنت‌ها این خاک باید بتواند آب را به سرعت از خود عبور دهد. البته سوراخ‌های کف گلدان هم نقش موثری در سلامت گیاه خواهند داشت. گلدانی که برای کراسولا در نظر می‌گیرید باید به اندازه گیاه باشد. ساکولنت کراسولا دوست دارد که ریشه‌هایش در گلدان کمی متراکم باشند. همانطور که قبلاً نیز گفته شد، می‌توانید این گیاه را در هر گلدانی نگهداری کنید. و برای تعویض گلدان نیز می‌توانید در فصل بهار قبل از شروع فصل رشد گیاه اقدام نمائید.

کراسولا
کراسولا

 

تکثیر ساکولنت کراسولا

تکثیر و پرورش این ساکولنت کار آسانی است. کراسولا را می‌توان از دو روش قلمه برگ یا ساقه تکثیر کرد. بعد از بریدن ساقه یا برگ باید چند ساعت صبر کنید تا محل بریدگی کمی خشک شود. بعد از خشک شدن محل زخم می‌توانید آن را در گلدانی مناسب با بستری مناسب بکارید. خاک را باید کمی مرطوب نگهداری کنید. خیسی خاک البته باعث پوسیدگی خواهد شد و عمل تکثیر شما ناکام خواهد ماند. گلدان را در مکانی روشن به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. چند هفته زمان لازم است که ریشه‌ها پدید آیند و گیاه رشد خود را آغاز کند. با مشاهده اولین نشانه‌های رشد، می‌توانید شرایط نگهداری کراسولا خود را مانند گیاه مادر تغییر دهید.

بیماری‌ها و آفات کراسولا

پوسیدگی ریشه

پوسیدگی ریشه در ساکولنت‌ها هنگامی اتفاق خواهد افتاد که آب در گلدان گیاه بماند. بسیاری از عوامل تاثیرگذار در پوسیدگی ریشه به دلیل وجود باکتری است. اکثر گیاهان در اثر پوسیدگی‌های شدید از بین خواهند رفت. کراسولا در مواقع بروز پوسیدگی باید سریعاً مورد رسیدگی قرار بگیرد. از برگ و ساقه گیاه می‌توانید برای رویش گیاه جدید استفاده کنید. رعایت موارد مربوط به آبیاری صحیح گیاه در نگهداری کراسولا نقش مهمی در جلوگیری از بروز پوسیدگی خواهد داشت.

کپک پودری

کپک پودری مانند پودری سفید روی برگ‌های گیاه نمایان می‌شود. این شرایط به دلیل قارچ Sphaerotheca رخ داده و بتدریج تمام برگ و ساقه‌ها را آلوده خواهد کرد. در هنگام مواجه با این بیماری قارچی باید کراسولا را از سایر گیاهان خود جدا کنید. برای از بین بردن کپک پودری از قارچ‌کش استفاده کنید و قسمت‌های آلوده گیاه را جدا نمایید.

شپشک آردآلود

شپشک آردآلود یکی از آفاتی است که در گیاه کراسولا رایج می‌باشد. این آفت به سرعت قابل انتقال است و باید در مقابله با آن با دقت عمل کرد.

کراسولا معبد
کراسولا معبد

انواع کراسولا

در این قسمت به برخی از انواع محبوب و معروف ساکولنت کراسولا اشاره خواهیم داشت.

۱- کراسولا اواتا یا گیاه یشم ( Crassula Ovata) (Jade plant)

گیاه یشم یکی از انواع محبوب و معروف‌ترین کراسولا محسوب خواهد شد.

۲- کراسولا ماسکوسا (Crassula Muscosa)

کوچک، بوته‌ای مانند و با برگ‌های سبز روشن است. ساقه‌ای زیب مانند دارد و یکی از انواع کراسولا با شرایط نگهداری آسان برای علاقه‌مندان تازه‌کار است. به این نوع از گیاه کراسولا بندکفشی نیز می‌گویند.

۳- کراسولا پرفوراتا (Crassula Perforata)

این نوع از کراسولا در کشور ما به نام کراسولا عروسکی نیز معروف است. اندازه‌ای کوچک دارد و در بهار گل‌هایی از روی ساقه‌های آن بیرون می‌آید.

۴- کراسولا قرمز (Red Crassula)

کراسولا قرمز یا کراسولا آتشین گیاهی زیبا با برگ‌های سبز-قرمز است.

۵- کراسولا فالکاتا (Crassula Falcata)

یکی از انواع کراسولا است که ظاهری مناسب برای دکوراسیون دارد. نام این گیاه به دلیل ظاهر برگ‌هایش گذاشته شده است. نگهداری کراسولا فالکاتا در هر مکانی ممکن است.

۶- کراسولا مونگلو (Crassula Mesembryanthemoides)

برگ‌های این گیاه سبز روشن است و به صورت ستونی رشد می‌کند.

۷- کراسولا روپستریس (Crassula Rupestris)

یکی از انواع معمول کراسولاست که احتمالاً شما تا کنون آن را دیده‌اید. این گیاه دارای نوع ابلق نیز است.

۸- کراسولا مولتی کاوا (Crassula Multicava)

این نوع از کراسولا از سایر انواع آن رشد سریع‌تری دارد. این ساکولنت همیشه سبز دارای برگ‌های براق و بیضی شکلی است.

انواع کراسولا, کراسولا, نگهداری کراسولا

مطلب را به اشتراک بگذارید

۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری پلیوس پیلوس نلی
نوشتهٔ بعدی
نگهداری اسپاتی فیلوم