زرد شدن برگ دیفن باخیا

زرد شدن برگ دیفن باخیا

دلایل زرد شدن برگ دیفن باخیا من چیست؟

دیفن باخیا یکی از گیاهان آپارتمانی محبوب و زیبا می‌باشد. این گیاه به خوبی با محیط خانه سازگاری پیدا کرده و شرایط نگهداری چندان سختی ندارد. زرد شدن برگ دیفن باخیا یکی از رایج‌ترین مشکلاتی است که نگه دارندگان این گیاه با آن مواجه می‌شوند. چرا برگ‌های دیفن باخیا من زرد می‌شود؟ این مشکل دلایلی مختلفی می‌تواند داشته باشد. بیشترین دلیل آن ناشی از آبیاری بیش از حد است. ولی می‌تواند به دلایل مشکلات ناشی از نور، دما، پایین بودن رطوبت محیط و آفات و کمبود مواد مغذی نیز باشد.

شناسایی علت پیش آمدن این مشکل بسیار آسان خواهد بود. اگر شما نگاهی به شرایط مراقبت از این گیاه کنید. این مطلب شما را کمک خواهد کرد که بتوانید مشکل دیفن باخیا خود را پیدا کرده و آن را حل کنید. در ادامه با دلایل این مشکل روبرو خواهیم شد.

دیفن باخیا
دیفن باخیا

آبیاری بیش از حد

آبیاری بیش از حد یکی از رایج ترین دلایل زرد شدن برگ دیفن باخیا است. این مشکل البته در بسیاری از گیاهان آپارتمانی رایج است. آبیاری زیاد شرایطی را برای خاک بوجود می‌آورد که خاک برای مدت طولانی خیس بماند و اصطلاحاً غرق آب شود. در نتیجه این عمل، گردش هوا در اطراف ریشه گیاهان مختل خواهد شد. ریشه‌ها اکسیژن گیاه را تامین می‌کنند. از این رو با از بین رفتن و پوسیدگی آن‌ها سلامت گیاه شما به خطر خواهد افتاد. بدون داشتن ریشه‌های بی‌کیفیت، فرآیند معمول رشد گیاه مختل شده و در نتیجه برگ‌های آن زرد خواهند شد. اگر سریعاً به این مشکل رسیدگی نشود، قارچ‌ها و باکتری‌ها به گیاه شما هجوم آورده و در نتیجه آن را از بین خواهند برد.

شما می‌توانید به راحتی شرایط آبیاری گیاه را با تست خاک آن بررسی کنید. می‌توانید انگشت خود را در خاک گیاه فرو برده و میزان رطوبت آن را بسنجید. هنگامی که خاک خیس باشد وزن گلدان هم تغییر می‌کند. بالاتر بودن وزن گلدان از شرایط معمول می‌تواند نشانه خیس بودن خاک باشد. در مواردی می‌توانید گیاه را از گلدان خارج کرده و ریشه‌های آن را بررسی کنید. نرمی، لهیدگی و سیاه بودن آن‌ها نشانه‌هایی از پوسیدگی است. اگر مشکل زرد شدن برگ دیفن باخیا را در آبیاری بیش از حد دیدید،آبیاری را به سرعت متوقف کنید. اجازه دهید خاک به طور کامل خشک شود تا دوباره آن را آبیاری کنید.

جلوگیری

برای اینکه از زرد شدن برگ دفن باخیا خود جلوگیری کنیم، بهتر است که هنگام آبیاری طوری اینکار را انجام دهیم که آب از سوراخ‌های کف گلدان بیرون بیاید. سپس باید آب زیر گلدانی را خالی کنیم. برای آبیاری مجدد باید اجازه دهیم خاک گیاه تقریباً به طور کامل خشک شود. این سخت است که بگوییم چه میزان زمان بین دو آبیاری لازم است. به این دلیل که موارد مختلفی در این فرآیند تاثیرگذار هستند. عواملی مانند تغییرات دما، نور و رطوبت محیط. بهترین روش برای اینکه بدانیم چه زمانی گیاه ما به آبیاری مجدد نیاز دارد، این است که میزان رطوبت خاک گیاه را بررسی کنیم. اگر احساس کردید که رطوبتی باقی نمانده به گیاه خود آب دهید. معمولاً دیفن باخیا در فصول بهار و تابستان به آبیاری بیشتری نسبت به فصول سرد نیازمند است.

آبیاری کمتر از حد

از طرف دیگر عامل دیگری که باعث زرد شدن برگ دفن باخیا می‌شود، آبیاری کمتر از نیاز گیاه است. گاهی ممکن است به دلایلی برای مدتی طولانی آبیاری گیاه را فراموش کنیم. این کار موجب زرد یا قهوه‌ای شدن برگ‌ها خواهد شد. به خصوص در برگ‌های جوان و تازه رشد کرده و برگ‌های پایینی گیاه. هنگامی که برگ‌ها زرد یا قهوای و خشک می‌شوند می‌تواند به دلیل خشک بودن کامل خاک گیاه باشد. گلدان گیاه ما سبک‌تر از حد معمول بوده و برگ‌ها حالت خشکیده دارند. خبر خوب این است که با برگرداندن شرایط آبیاری دیفن باخیا به حالت عادی گیاه ما به خوبی خود را بازیابی خواهد کرد.

رطوبت پایین محیط

اگر چه دیفن باخیا با رطوبت پایین محیط نسبت به سایر گیاهان آپارتمانی مقاومت بیشتری دارد. با این حال یکی از دلایل زرد شدن برگ دیفن باخیا شرایط نگهداری با رطوبت بسیار پایین است. این مشکل بیشتر در شرایطی بوجود می‌آید که گیاه از محیطی با رطوبت بسیار بالا به مکانی با رطوبت پایین منتقل می‌گردد. و گیاه باید به سرعت خود را با شرایط جدیدش وفق دهد. بیشتر گیاهان آپارتمانی که در شهرهای مختلف به فروش می‌رسند، از شمال کشور انتقال پیدا کرده‌اند که رطوبت بالایی دارد. پس باید دقت کنید که محیطی مناسب برای گیاه خود فراهم کنید. دقت هم داشته باشید که این شرایط زود گذر است و گیاه به شرایط محیطی جدید خود عادت خواهد کرد.

دیفن باخیا
دیفن باخیا

تغییرات دمایی

بهترین دما برای نگهداری دیفن باخیا دمایی بین ۱۰ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد است. و گیاه در دمایی خارج از این دامنه علائمی از استرس را نشان خواهد داد. زرد شدن برگ‌ها یکی از نشانه‌های معمول بروز استرس است. معمولاً محیط خانه دچار تغییرات دمایی زیادی نخواهد شد. و برای نگهداری گیاهان آپارتمانی مناسب است. استرس ناشی از تغییرات دمایی هنگامی رخ می‌دهد که دیفن باخیا خود را در تابستان در محیط خارج از منزل نگهداری کنید. یا در پاییز و زمستان آن را در خارج از خانه خود رها کنید. اگر فکر می‌کنید که دلیل زرد شدن برگ دیفن باخیا شما وجود استرس به دلیل تغییرات دمایی است، پیشنهاد می‌شود، از یک دما سنج برای چند روز استفاده کنید. با این کار می‌توانید شرایط ایده‌آل دمایی محیط گیاه را تامین کنید.

نور و روشنایی

نور غیرمستقیم بهترین نوع روشنایی برای دیفن باخیاست. تابش طولانی مدت نور مستقیم خورشید می‌تواند برای گیاه شما خطرناک باشد و موجب سوختگی آن شود. تامین نور مناسب برای این گیاه بسیار مهم و حیاتی است. نه فقط به خاطر اینکه در سلامت آن تاثیر داشته باشد. بلکه نور بسیار زیاد یا بسیار کم نیز روی آبیاری آن تاثیر می‌گذارد. برای جلوگیری از این مشکل باید مکانی را در خانه انتخاب کنید که گیاه شما بیشتر از ۱ تا ۲ ساعت در معرض نور مستقیم نباشد. ولی در عین حال نوری مناسب و غیرمستقیم به آن برسد. تغییرات فصلی نیز در میزان نور دریافتی گیاه تاثیر دارد. شما باید در طول سال مکان گیاه خود را تغییر دهید تا نور مناسب را برای آن فراهم کنید.

زرد شدن برگ دیفن باخیا به دلیل تغییرات فصلی نیز می‌باشد. به خصوص در پاییز و زمستان. البته که در این فصول ممکن است برگ‌های مسن گیاه زرد و از بین بروند. تا برگ‌های جدید بتوانند رشد کنند.

آفات و بیماری

یکی از دلایل زرد شدن برگ دیفن باخیا می‌تواند به علت آلودگی‌های ناشی از باکتری و قارچ باشد. همچنین این گیاه می‌تواند تحت تاثیر آفاتی نظیر شپشک آردآلود، عنکبوت قرمز و پولک نیز قرار بگیرد. شما باید هر چند مدت یکبار گیاه خود را بررسی کنید. هر دو سمت برگ‌ها را بررسی کنید تا از عدم وجود آفات مطمئن شوید. و اگر آفتی متوجه گیاه شما است به سرعت متوجه آن شوید. وجود آفات هم باعث زرد شدن برگ‌های گیاهان آپارتمانی ما خواهد شد. کنه قرمز آفتی خطرناک است و به سرعت روی گیاه گسترش پیدا می‌کند. بیماری‌های قارچی و باکتری‌ها نیز باعث زردی برگ‌ها خواهند شد. که این مشکل بیشتر به دلیل همان آبیاری بیش از حد گیاه است.

کمبود مواد مغذی

کمبود مواد مغذی مانند فسفر و نیتروژن معمولاً باعث زرد شدن برگ دیفن باخیا خواهد شد. گیاهی که برای چند سال تعویض گلدان نشده است و بدون کوددهی و تغذیه رها شده است، ممکن است منجر به زردی گیاه شود. کمبود مواد مغذی خاک یکی از عوامل تاثیر گذار در رشد گیاهان آپارتمانی است. معمولاً از پیت ماس و پرلیت در خاک گیاهان استفاده می‌شود که دارای مواد مغذی نمی‌باشند. برای همین باید از کودهای مغذی برای گیاهان استفاده کرد. هر دو تا سه هفته یکبار می‌توانید از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی در طول فصل رشد استفاده کنید. البته باید از نصف مقدار توصیه شده روی بسته‌بندی آن استفاده کنید.

زردی برگ دیفن باخیا, نگهداری دیفن باخیا

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری کاکتوس در زمستان
نوشتهٔ بعدی
نگهداری اپونتیا میکروداسیس