نگهداری اپونتیا میکروداسیس

نگهداری اپونتیا میکروداسیس

معرفی جامع و شرایط نگهداری اپونتیا میکروداسیس

اپونتیا میکروداسیس (Opuntia Microdasys) یک گیاه زیبا با ظاهری فریبنده است. پدهای این کاکتوس شبیه به گوش خرگوش هستند و دارای خارهای بسیار تیزی نیز می‌باشند. کاکتوس گوش خرگوشی به صورت کلی قرمز است و بعد از بالغ شدن سبز خواهد شد. خارهای این گیاه سفید، زرد یا قهوه‌ای-قرمز هستند که این بستگی به نوع آن‌ها دارد. گل‌های زیبای این کاکتوس زرد-کرم و شبیه به زنگوله هستند و دارای میوه‌های قرمز یا بنفش رنگی است. نگهداری اپونتیا میکروداسیس به طور کلی آسان است و با رعایت شرایطی که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت مشکلی نخواهید داشت. انواع اپونتیا میکروداسیس شرایط مراقبتی مشابهی دارند. و تفاوت آن‌ها در رنگ و شکل ظاهری گلچیدها و ساقه‌ها است.

اپونتیا میکروداسیس
اپونتیا میکروداسیس

نور و دمای مناسب نگهداری اپونتیا میکروداسیس

همانند بسیاری از کاکتوس‌ها برای نگهداری اپونتیا میکروداسیس نیاز به نور فراوان است. این گیاه در طول روز حداقل به شش ساعت نور نیاز خواهد داشت. این کاکتوس در تابش کامل خورشید به خوبی رشد می‌کند. ولی در مکان‌های نیمه سایه نیز رشد خواهد داشت. اگر می‌خواهید این گیاه را در خانه نگهداری کنید، بهترین مکان نزدیک پنجره جنوبی خانه است. در زمستان باید نور را به نیمه سایه برای گیاه تغییر داد. تغییر مکان این کاکتوس در این فصل به مکانی که نور غیرمستقیم دریافت کند لازم است.

این کاکتوس سرما را دوست ندارد. و در دماهای پایین‌تر از ۷ درجه سانتی‌گراد نمی‌تواند زنده بماند. اگر در مناطقی با آب و هوای خنک زندگی می‌کنید، باید در فصل سرما کاکتوس خود را به محیط داخلی انتقال دهید. اگر در زمستان کاکتوس اپونتیا خود را داخل خانه نگهداری می‌کنید، دقت داشته باشید که دمای محیط مراقبت از آن از دمای ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد پایین‌تر نباشد. بهترین دما اما برای نگهداری این کاکتوس دمایی بین ۱۸ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد می‌باشد.

آبیاری و رطوبت مورد نیاز اپونتیا میکروداسیس

گیاهان صحرایی به باران‌های پراکنده و رطوبت اندک عادت کرده‌اند. به همین دلیل باید خاک گیاه به طور کامل خشک شود تا دوباره گیاه را آبیاری کرد. می‌توانید اجازه دهید که خاک برای مدت یک تا دو روز هم خشک بماند. هنگامی که می‌خواهید اپونتیا خود را آبیاری کنید، آنقدری آبیاری کنید که آب از سوراخ‌های کف گلدان بیرون بیاید. دقت هم داشته باشید که هنگامی که از نگهداری کاکتوس و ساکولنت صحبت می‌کنیم، آبیاری کم‌تر همیشه بهتر از آبیاری بیش از حد است. اگرچه هر دو مورد باعث بروز مشکلاتی برای کاکتوس می‌شوند. ولی باز هم مشکلات ناشی از آبیاری اندک کم‌تر از مشکلات گیاه هنگام آبیاری بیشتر است.

برای نگهداری اپونتیا میکروداسیس به طور معمول در فصول رشد اجازه دهید که خاک گلدان کاملاً خشک شود. همیشه قبل از هر آبیاری میزان رطوبت خاک را بررسی کنید. اگر خاک به طور کامل خشک شده بود، می‌توانید آبیاری را انجام دهید. در طول زمستان این کاکتوس به آبیاری بسیار اندکی نیاز دارد. حتی ممکن است نیازی به آبیاری نباشد.

تغذیه و کوددهی اپونتیا گوش خرگوشی

می‌توانید به طور پراکنده از بهار تا پاییز کاکتوس خود را کوددهی کنید. تغذیه کاکتوس خود را می‌توانید یکبار در میان در هر آبیاری انجام دهید. از کودهای با نیتروژن پایین استفاده کنید. برای نگهداری اپونتیا میکروداسیس پیشنهاد می‌شود از کودهای NPK 5-10-10 استفاده نمایید. از نصف مقدار توصیه شده روی بسته‌بندی کود استفاده کنید. و حتماً دقت داشته باشید در فصل زمستان از دادن کود به کاکتوس خودداری نمایید.

اپونتیا میکروداسیس
اپونتیا میکروداسیس

خاک و گلدان مناسب میکروداسیس

همانطور که در مطالب قبلی هم گفته شد، خاک کاکتوس باید دارای زه‌کشی بسیار مناسبی باشد. یعنی باید آب به سرعت داخل خاک حرکت کرده و از سوراخ‌های کف گلدان بیرون بیاید. بسیاری از انواع خاک‌های آماده برای این گیاهان در بازار وجود دارد. ولی می‌توانید این خاک را خودتان نیز درست کنید. با مخلوط ماسه، خاک معمولی، زغال و پرلیت می‌توانید خاکی مناسب برای گیاهان خود داشته باشید.

اپونتیا میکروداسیس دارای رشد کندی است. ولی در طول زمان گسترش می‌یابد. و دارای ساقه‌های زیادی خواهد شد. گلدانی برای گیاه خود انتخاب کنید که فصای کافی برای رشد را به کاکتوس شما بدهد. ولی خیلی هم نباید بزرگ باشد. اگر گلدانی مناسب برای گیاه خود انتخاب کنید، برای یک تا دو سال می‌توانید اقدام به تعویض آن نکنید. گلدان‌های سفالی نیز برای مراقبت اپونتیا به شما پیشنهاد می‌شوند. این گلدان‌ها به خشک شدن سریع‌تر خاک بعد از آبیاری کمک ‌می‌کنند. هنگامی که می‌خواهید گلدان کاکتوس خود را تعویض کنید، بعد از گلدهی آن در تابستان این کار را انجام دهید. هنگامی که گیاه را به گلدان جدید منتقل کردید، آبیاری را به طور منظم انجام دهید تا ریشه‌ها به مکان جدید خود عادت کنند.

تکثیر اپونتیا میکروداسیس

هنگامی که در نگهداری اپونتیا میکروداسیس حرفه‌ای شدید، می‌توانید گیاه خود را تکثیر کنید. این کاکتوس به راحتی از طریق قلمه ساقه تکثیر خواهد شد. با استفاده از یک وسیله تیز و تمیز پد گیاه را از محل اتصال جدا کنید. چند روزی اجازه دهید که محل بریدگی آن خشک شود. حتماً هنگام کار با گیاه از دستکش استفاده کنید. بعد از خشک شدن قسمت بریدگی، قلمه را در خاکی مناسب بکارید. برای چند هفته خاک را کمی مرطوب نگهداری کنید. هنگامی که اولین نشانه‌های رشد را مشاهده کردید، مراقبت از گیاه را مانند قبل انجام دهید. قبل از آن باید کاکتوس خود را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید. البته این کاکتوس از طریق بذر هم تکثی می‌شود. ولی روش قلمه بسیار سریع‌تر است.

آفات و بیماری‌های اپونتیا میکروداسیس

آفت‌های مکنده یکی از مواردی هستند که به مکیدن شیره این گیاه علاقه دارند. این آفات بیش از ۸۰۰۰ گونه هستند که شپشک آرد آلود یکی از معروف‌ترین آنهاست. این آفات مکان‌های گرم و خشک را دوست دارند. که در این محیط‌ها کاکتوس‌ها زندگی می‌کنند. این آفات باعث توقف رشد و مشکلاتی در نگهداری اپونتیا میکروداسیس شما خواهند شد. اگر کنترل اوضاع را به سرعت در دست نگیرید، باعث از بین رفتن کامل کاکتوس شما خواهند شد.

از جمله مشکلاتی که محتمل است کاکتوس اپونتیا شما دچار آن شود، بیماری پوسیدگی است. این مشکل در اثر آبیاری بیش از حد یا باکتری‌ها بوجود خواهد آمد. گیاه شما نرم و لهیده شده یا رنگ آن تغییر پیدا خواهد کرد. برای جلوگیری از این مشکل باید از خاک با زه‌کشی مناسب استفاده کنید. همچنین سوراخ‌های کف گلدان را بررسی نمایید. همچنین موارد مربوط به آبیاری در فصول مختلف را رعایت نمایید.

اپونتیا, نگهداری اپونتیا گوش خرگوشی

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
زرد شدن برگ دیفن باخیا
نوشتهٔ بعدی
نگهداری پرسیکا