نگهداری افوربیا تیروکالی

نگهداری افوربیا تیروکالی

معرفی جامع و نحوه نگهداری افوربیا تیروکالی

افوربیا تیروکالی (Euphorbia Tirucalli) یا کاکتوس مدادی از خانواده افوربیاها و یک ساکولنت به حساب می‌آید. یکی دیگر از نام‌های معمول این گیاه بوته شیری است که بدلیل شیره سفید رنگی است که هنگام بریده شدن قسمتی از گیاه بیرون می‌آید. هنگام نگهداری افوربیا تیروکالی مراقب این ماده سمی باشید. چون برای برخی ممکن است باعث بروز حساسیت‌های پوستی شود.

کاکتوس مدادی به نور بسیار زیاد و رطوبت کم نیاز دارد. یک گیاه مناسب برای منزل می‌باشد و زیبایی خاصی را به محیط شما می‌بخشد.

ساختار افوربیا تیروکالی

این گیاه متعلق به نواحی آفریقا و هند است. تیروکالی یک ساکولنت فوق‌العاده برای مناطق گرم و آفتابی در محیط‌های گلخانه‌ای و آپارتمانی می‌باشد. این گیاه نگهداری آسانی دارد و یک گیاه استوایی است که تا ارتفاع ۱۰ متر هم در محیط طبیعی رشد می‌کند. ساقه‌های این گیاه باریک و بلند هستند و دارای اندکی دندانه در روی خود هستند که برگی از آن‌ها دیده نمی‌شود.

شاخه‌های این گیاه به قطر یک مداد هستند که اسم این گیاه هم از این موضوع گرفته شده است. شاخه‌های جدید و تازه متولد شده به رنگ صورتی کم رنگ هستند و دارای برگ‌های کوچکی هستند که بعد از بالغ شدن محو می‌شوند.

اگر این ساکولنت در شرایط مناسب کاشته و در مکانی مناسب قرار گیرد، نیاز به مراقبت چندانی ندارد. خاک این گیاه باید دارای زه‌کشی بسیار مناسبی باشد. کمی سنگ ریزه به بهتر شدن زه‌کشی کمک می‌کند. گلدان آن باید سفالی غیر لعابی باشد که اجازه دهد آب براحتی تبخیر شود.

افوربیا تیروکالی
افوربیا تیروکالی

نگهداری افوربیا تیروکالی

گیاه افوربیا بسیار کم به محیط‌های غنی عادت دارد و نگهداری این گیاه نیازمند فقط یکبار کوددهی در سال آن هم در فصل بهار است. نور کامل و دمای حداقل ۱۸ درجه سانتی‌گراد به بالا از نیاز‌های دیگر این ساکولنت است. به طور معمول این گیاه نیاز به آبیاری هر دو تا سه هفته یکبار در بهار و تابستان و عدم آبیاری در زمستان دارد.

حتماً اجازه دهید خاک گیاه در بین دو آبیاری خشک شده باشد. حتماً در جا‌به‌جایی‌ها و نگهداری گیاه از تماس با شیره سفید رنگ گیاه دوری کنید. مخصوصاً محافظت از چشم در مقابل آن ضروری است. کاکتوس مدادی سمی تولید می‌کند که می‌تواند حساسیت زا باشد.

تکثیر افوربیا تیروکالی

تکثیر این ساکولنت از طریق بریدن قلمه ساقه بسیار آسان است. مراقبت هنگام کشت و تکثیر گیاه در مقابل شیره سفید رنگ گیاه همانطور که بارها گفته شد ضروری است. شما برای تکثیر از این روش به یک گلدان با خاک با زه‌کشی بالا و یک بطری برای آبیاری قطره‌ای نیاز دارید.

ساقه مورد نظر را با یک چاقوی تیز و ضدعفونی شده بریده و دو روز اجازه دهید تا زخم گیاه پینه ببندد. سپس ساقه را درون مخلوط خاک مناسب کاکتوس و ساکولنت حداقل ۲ تا ۳ سانتی‌متر فرو برده و کمی خاک را مرطوب کنید.

نگهداری از قلمه این گیاه نیازمند نور کم و کمی رطوبت است تا گیاه بتواند ریشه دهی کند و به یک گیاه بالغ تبدیل شود.. هنگامی که رشد جدید در گیاه مشاهده کردید بتدریج گیاه را به محیط پرنور‌تری منتقل کنید و آبیاری را کاهش دهید.

نور مناسب نگهداری افوربیا تیروکالی

در محیط‌های باز نیازمند نور کامل خورشید است. این گیاه یک ساکولنت است که نور کامل خورشید و طبیعی را دوست دارد. در محیط داخلی حتماً آن را در قسمت جنوبی یا غربی منزل یا محیط قرار داده که نور مناسب را از همه طرف دریافت نماید. و هر چند هفته یکبار گیاه را به همه اطراف بچرخانید. نور حداقل ۶ تا ۸ ساعت در روز از الزامات نگهداری گیاه است. بنابراین اگر این میزان نور را در خانه نمی‌توانید فراهم کنید، از نگهداری افوربیا تیروکالی در خانه خود منصرف شوید. البته می‌توانید این میزان نور را با استفاده از لامپهای مخصوص رشد گیاه تامین کنید.

آبیاری مناسب کاکتوس مدادی

در نگهداری افوربیا تیروکالی بهتر است همانطور که گفته شد گیاه را هر دو تا سه هفته یکبار در تابستان آبیاری نمایید. آبیاری هر ماه یا دو ماه یکبار هم به گیاه آسیبی نمی‌زند. افوربیا تیروکالی در فصول سرد به هیچگونه آبی نیاز ندارد. در محیط داخلی و در منزل گیاه را هر یک تا دو ماه یکبار آبیاری کنید و اجازه دهید خاک گیاه کاملاً خشک شده باشد. هرگز وقتی خاک گیاه مرطوب است آن را آبیاری نکنید. در صورت آبیاری بیش از حد با مشکلاتی نظیر پوسیدگی ریشه و ساقه مواجه خواهید شد.

افوربیا مدادی
افوربیا مدادی

تحمل شرایط سخت

در محیط‌های خارجی، تا دمای منفی ۳ درجه سانتی‌گراد را می‌تواند تحمل کند و در محیط‌های منزل دمای معمولی اتاق و عدم رطوبت برای آن خوب است.

سایز گیاه افوربیا مدادی

در محیط طبیعی زندگی در آفریقا، کاکتوس مدادی می‌تواند تا ۱۰ متر در ارتفاع رشد کند. ساقه‌ها که بسیار بلند شوند شکسته می‌شوند.

خاک مناسب افوربیا تیروکالی

همانند همه ساکولنت‌ها، برای نگهداری افوربیا تیروکالی  نیاز به خاک با زه‌کشی بسیار مناسب است. اگر روی زمین کاشته شوند، نیاز به این است که کمی لوم به خاک اضافه کنید. در گلدان، خاک مناسب کاکتوس و ساکولنت بهترین گزینه است. حتماً برای زه‌کشی مناسب کف گلدان از سنگ‌های درشت استفاده نمایید.

کوددهی مناسب افوربیا تیروکالی

همانطور که گفته شد می‌توان از کوددهی یکبار در فصل بهار برای گیاه استفاده کرد. یا از ورمی کمپوست به اندازه دو سانتی‌متر در فصل بهار روی خاک گلدان ریخت.

هرس افوربیا مدادی

گیاه نیازی به هرس خاصی ندارد و فقط برای جدا کردن شاخه‌های خراب و خشک شده این کار لازم است.

آفات و بیماری‌های کاکتوس مدادی

معمولاً این گیاه آفت خاصی ندارد. همانند بسیاری از ساکولنت‌ها، حشره آردآلود می‌تواند برای گیاه مشکل‌ساز باشد. می‌توانید برای از بین بردن آن‌ها از یک دستمال آغشته به الکل اتانول استفاده کنید.

تعویض گلدان تیروکالی

هنگامی که این گیاه بسیار بزرگ شود تعویض گلدان آن بسیار مشکل‌تر است. حتماً در هنگام تعویض گلدان در مقابل شیره سفید رنگ گیاه از خود محافظت نمایید. این گیاه سرعت رشد خوبی دارد و معمولاً نیاز به تعویض گلدان هر دو یا سه سال را دارد. تعویض گلدان افوربیا تیروکالی را در اوایل فصل بهار انجام دهید.

در هنگام نگهداری از این گیاه به دو نکته اینکه حتماً نور کامل را برای گیاه خود فراهم کنید و رطوبت را در حد پایین نگه دارید توجه کنید. این گیاه نیازی به آبیاری مرتب و هفتگی ندارد. می‌توانید سوالات و نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما درمیان بگذارید. همچنین می‌توانید مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

نگهداری افوربیا, نگهداری افوربیا تیروکالی

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری آگاو ویکتوریا
نوشتهٔ بعدی
نگهداری هاورتیا پومیلا