نگهداری پاچیفیتوم کامپکتوم

نگهداری پاچیفیتوم کامپکتوم

معرفی و شرایط نگهداری پاچیفیتوم کامپکتوم

نگهداری پاچیفیتوم کامپکتوم در خانه با رعایت شرایط محیطی مناسب و تامین نیازهای گیاه ممکن است. این ساکولنت یک گیاه همیشه سبز از خانواده Crassulaceae است. نام این گیاه در از کلمات یونانی گرفته شده است. این کلمات به معنی برگ سخت است. این ساکولنت بومی نواحی کشور مکزیک است. ساقه کوتاه پاچیفیتوم با برگهای شبیه به یک غنچه گل پوشانیده شده است. این ساکولنت در عرض و ارتفاع رشد دارد  و زیبایی خاصی را به محیط اطراف خود می‌بخشد. برگهای گوشتی کامپکتوم شبیه به یک جواهر هستند و در رنگهای مختلفی وجود دارند. از این رو به این ساکولنت جواهر کوچک هم می‌گویند.

ساکولنت پاچیفیتوم کامپکتوم تا ۳۰ سانتی‌متر در ارتفاع و ۱۵ سانتی‌متر در عرض رشد خواهد کرد. ساقه این گیاه معمولاً دارای ۲۰ تا ۶۰ برگ می‌باشد. برگ گوشتی آن محکم و دارای فرورفتگی‌های سطحی و وجهی است. پاچیفیتوم گلدهی هم خواهد کرد ولی این گلها دارای رایحه خاصی نیستند.

پاچیفیتوم کامپکتوم
پاچیفیتوم کامپکتوم

نور و دمای مناسب نگهداری پاچیفیتوم کامپکتوم

از آنجایی که این گیاه از خانواده ساکولنت است، در محیطی خشک، با دمای هوای گرم و نور مناسب و محیط روشن رشد مناسبی خواهد داشت. اگر نگهداری پاچیفیتوم کامپکتوم را زیر نور مستقیم خورشید انجام دهید، رنگ برگها تیره خواهد شد. این ساکولنت تا حدودی محیط نیمه سایه را تحمل خواهد کرد. ولی در صورت عدم تامین نور مناسب، رشد علفی و نامتناسب خواهد داشت. در صورت نگهداری آن در محیط خانه باید بتوانید حداقل ۴ تا ۶ ساعت نور غیرمستقیم تامین نمایید. می‌توانید از روشهای تامین نور برای گیاه استفاده نمایید.

بهترین دما برای نگهداری این گیاه دمایی بین ۲۰ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد در روز و ۱۰ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد در شب است. این ساکولنت نمی‌تواند دماهای سردتر از ۱۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل نماید. اگر آن را در محیط خارج از خانه نگهداری می‌کنید، در صورت کاهش دما باید گیاه را به داخل خانه خود منتقل نمایید.

آبیاری و تغذیه پاچیفیتوم کامپکتوم

پاچیفیتوم کامپکتوم یک گیاه صحرایی است. بنابراین به آبیاری کمی نیاز دارد. از بهار تا اوایل پاییز آبیاری را می‌توانید انجام دهید. البته برای نگهداری پاچیفیتوم کامپکتوم باید اجازه دهید خاک آن به طور کامل خشک شده، سپس آبیاری را انجام دهید. آب اضافی باید از زیرگلدانی گیاه خارج شود. ماندن آب در خاک گلدان به منزله پوسیدگی آن است. در طول زمستان و سرمای هوا، آبیاری باید بسیار اندک باشد. فقط از خشکی مفرط خاک جلوگیری شود. یکی از نشانه‌های نیاز آبیاری پاچیفیتوم چروکیده شدن برگهای آن است. آبیاری بیش از حد نیز باعث مرگ آن خواهد شد.

برای تغذیه این ساکولنت می‌توانید هر ماه از اوایل بهار تا آخر تابستان از نصف مقدار توصیه شده روی بسته‌بندی کود استفاده کنید.

پاچیفیتوم کامپکتوم
پاچیفیتوم کامپکتوم

خاک و گلدان مناسب نگهداری پاچیفیتوم

همانند تمام گونه‌های دیگر این ساکولنت، نگهداری پاچیفیتوم کامپکتوم باید در خاکهایی با بستر مناسب انجام شود. از خاک مناسب کاکتوس استفاده کنید. نیازی به کوددهی و تغذیه گیاهی که تازه کاشته می‌شود تا دو تا سه ماه نیست. تعویض گلدان باید در اوایل بهار انجام شود. می‌توانید نکات تعویض گلدان را در وبلاگ کاکتوس ایران مطالعه کنید. گلدانی متناسب با سایز گیاه و کم عمق استفاده کنید. استفاده از گلدانهای نامناسب باعث از بین رفتن ساکولنت شما خواهد شد. سوراخهای کف آن را بررسی کنید. و از باز بودن آنها اطمینان حاصل نمایید.

تکثیر پاچیفیتوم کامپکتوم

تکثیر پاچیفیتوم به راحتی از طریق قلمه برگ گیاه امکان‌پذیر است. یک برگ سالم و جوان را انتخاب نمایید. آن را به آرامی از بدنه گیاه جدا کنید. چند روزی اجازه دهید، محل بریدگی آن خشک شود. سپس برگ را روی بستر مناسب و مرطوبی قرار دهید. مکان گلدان آن باید گرم باشد. این کار به جوانه‌زنی و ایجاد ریشه‌ها کمک خواهد کرد. گیاه جدید شما بعد از گذشت چند هفته می‌روید. با رشد مناسب و بزرگ شدن آن را می‌توانید در گلدانی مناسب بکارید. نگهداری پاچیفیتوم کامپکتوم جدید خود را مانند قبل ادامه دهید.

بیماری ها و مشکلات پاچیفیتوم

همانطور که گفته شد، نگهداری پاچیفیتوم کامپکتوم کار آسانیست. ولی در هر صورت در صورت نامناسب بودن شرایط محیطی ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید. در صورتی که گردش هوای محیط نگهداری آن مناسب نبوده و خشکی بیش از حد باشد، شپشک آردآلود می‌تواند ساکولنت شما را آلوده نماید. اگر رشد گیاه شما متوقف شد یا ساخه رو به پایین خمیده بود، آن را از گلدان خارج کنید. ریشه‌ها را بررسی و از عدم بروز پوسیدگی اطمینان حاصل کنید. ریشه‌های پوسیده را می‌توانید با یک چاقوی تیز و ضدعفونی شده جدا کنید. بیشترین دلیل بروز مشکلات پاچیفیتوم کامپکتوم به آبیاری بیش از حد و عدم دریافت نور مناسب برمی‌گردد. تا جایی که می‌توانید این دو نکته مهم را رعایت کنید.

اگر سوال یا نظری دارید می‌توانید در پایین همین صفحه با ما درمیان بگذارید. همچنین می‌توانید مطلب را با دوستان علاقه‌مند خود به اشتراک بگذارید.

پاچیفیتوم کامپکتوم

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری آلوئه هیومیلیس
نوشتهٔ بعدی
نگهداری فیتونیا