نگهداری پدیلانتوس

نگهداری پدیلانتوس

معرفی جامع و شرایط نگهداری پدیلانتوس (Devils Backbone)

گیاه پدیلانتوس با ساقه‌های زیگ زاگی یک ظاهر بسیار خاص و عجیب دارد. این گیاه بومی نواحی نیمه استوایی آمریکای مرکزی و شمالی است. در حالیکه نام این گیاه پدیلانتوس است، آن را در خانواده افوربیا قرار داده و به اسم افوربیا تیتیمالویدس می‌نامند. البته که این ساکولنت را به نامهای دیگر نیز می‌نامند. شمع کریسمس، گیاه زیگ زاگ، استخوان شیطان و پوینستیا ژاپنی نیز از نامهای دیگر این گیاه است. در بسیاری از مناطق آن را به اسم‌های محلی و رایج دیگری نیز می‌شناسند. البته نگهداری پدیلانتوس در خانه ممکن است و کار سختی محسوب نمی‌شود.

پدیلانتوس
پدیلانتوس

سایز و رشد پدیلانتوس

پدیلانتوس به شکل یک بوته رشد می‌کند و تا ارتفاع یک تا یک و نیم متر نیز رشد می‌کند. ساقه‌های سفت و خشن این ساکولنت به شکل زیگ زاگ رشد کرده و دارای رایحه هستند. برگ‌های بیضی شکل به رنگ سبز روشن و تیره هستند. هنگامی که گیاه شما بالغ می‌شود، برگ‌ها شکلی سفت به خود می‌گیرند و بوته گیاه شما کامل می‌شود. پدیلانتوس دارای رشد سریعی نیست. این گیاه رشدی معمولی دارد و چندین سال طول می‌کشد تا بالغ شود.

پدیلانتوس گلهایی بدون رایحه را تولید می‌کند. این گلها در تابستان پدید می‌آیند و عمر زیادی ندارند. پدیلانتوس انواع ابلق هم دارد که رنگ برگ‌های آن قرمز یا صورتی هستند.

نور و دمای مناسب نگهداری پدیلانتوس

بهترین محیط برای نگهداری پدیلانتوس، مکانی با نور زیاد آفتاب است. این گیاه در نور خورشید غیرمستقیم بهترین رشد را خواهد داشت. در طول روز باید بتوان ۶ تا ۸ ساعت نور برای گیاه فراهم نمود. البته که پدیلانتوس در محیط‌های نیمه سایه با نور متوسط هم به رشد خود ادامه خواهد داد. در خانه می‌توانید، گلدان خود را در نزدیکی پنجره جنوبی قرار دهید. این کار باعث تامین نور گیاه در طول روز خواهد شد.

نور بیش از حد و مستقیم باعث تغییر رنگ برگ‌ها به صورتی و قرمز می‌شود. این ساکولنت را می‌توانید در فصول بهار و تابستان در خارج از خانه نیز نگهداری کنید. ولی اگر دما به پایین‌تر از ۴ درجه سانتی‌گراد برسد، باید آن را به محیط خانه انتقال دهید.

بهترین دما نیز برای پدیلانتوس دمایی بین ۱۵ تا ۲۸ درجه سانتی‌گراد است. دمای محیط خانه که در آن احساس رضایت دارید، برای پدیلانتوس دمای مناسبی محسوب می‌شود. رطوبت محیط نیز باعث شادابی گیاه شما خواهد شد. بنابراین نیاز است رطوبت محیطی آن را تامین نمایید. استفاده از روشهای افزایش رطوبت محیط گیاه برای این کار پیشنهاد می‌شود.

آبیاری و تغذیه گیاه زیگ زاگ

از آنجایی که پدیلانتوس یک ساکولنت است، نسبت به خشکی و کم آبی مقاوم است، ولی در خاک مرطوب و آبیاری منظم، در طول تابستان بسیار خوب رشد خواهد کرد. در طول زمستان نیز این گیاه نسبت به آبیاری کم مقاوم است. از فصل بهار تا پاییز می‌توانید به صورت منظم آبیاری گیاه را انجام دهید. با خشک شدن خاک در بین دو آبیاری می‌توانید شرایط نگهداری پدیلانتوس خود را تامین نمایید.

جهت تغذیه و کوددهی گیاه می‌توانید از ابتدای بهار تا اواسط پاییز با استفاده از کودهای مایع مخصوص کاکتوس و ساکولنت هر یک ماه یکبار تغذیه را انجام دهید. در پاییز و زمستان نیازی به تغذیه و کوددهی نیست. از کود دادن به گیاه رد زمستان خودداری نمایید.

پدیلانتوس
پدیلانتوس

خاک و گلدان مناسب پدیلانتوس

برای حفظ سلامتی و شادابی گیاه خود از خاک کاکتوس آماده استفاده کنید. می‌توانید از مخلوط خاکی که خودتان درست می‌کنید، نیز استفاده نمایید. می‌توانید به مخلوط خاک آماده کاکتوس خود کمی پیت ماس برای جذب بهتر خاک استفاده کنید. در مجموع برای نگهداری پدیلانتوس نیاز به خاکهایی با زه‌کشی مناسب است. خاکی که رطوبت مناسب را تامین و در عین حال خیس نماند.

این گیاه نیاز به تعویض گلدان هر دو تا سه سال یکبار خواهد داشت. تعویض گلدان را در بهار یا تابستان انجام دهید. به راحتی می‌توانید گیاه خود را از گلدان خارج کرده و در گلدانی با سایز مناسب و نه زیاد بزرگ و عمیق بکارید. عمق زیاد گلدان یا بزرگی بیش از حد آن باعث پوسیدگی ساکولنت شما خواهد شد. برای نگهداری پدیلانتوس می‌توانید از گلدان‌های پلاستیکی و سفالی لعاب‌دار استفاده نمایید.

تکثیر پدیلانتوس

می‌توانید از طریق گرفتن قلمه پدیلانتوس خود را تکثیر کنید. این کار باید در اوایل تابستان انجام شود. قلمه شما باید حداقل دارای یک تا دو برگ باشد. هنگام برش قلمه شیره سفید رنگی از آن بیرون خواهد آمد. بعد از برش قلمه باید اجازه دهید که محل بریدگی خشک شود. قلمه خود را بعد از این مرحله در خاکی مرطوب و مناسب بکارید. اگر از پودر هورمون ریشه‌زایی استفاده می‌کنید، بهتر است قلمه را داخل کوکوپیت مرطوب بکارید. این کار به سرعت ریشه دهی گیاه شما کمک بسیاری می‌کند.

بعد از گذشت چند هفته ریشه‌ها بوجود آمده و اولین نشانه‌های رشد را مشاهده خواهید کرد. سپس می‌توانید قلمه ریشه‌دار خود را به گلدانی مناسب انتقال دهید. بعد از این مرحله می‌توانید نگهداری پدیلانتوس خود را مانند گذشته انجام دهید.

بیماری و آفات گیاه پدیلانتوس

آفت پولک تنها حشره‌ای است که باید نگران آن باشید. این آفت شیره گیاه را مکیده و باعث از بین رفتن آن خواهد شد. برای از بین رفتن آن می‌توانید با استفاده از یک پارچه آغشته به الکل آن را به صورت فیزیکی از بین ببرید. البته آفاتی مانند کنه قرمز نیز می‌تواند باعث آسیب رسیدن به برگ‌ها نیز شود.

نور بیش از حد می‌تواند باعث زرد شدن و ریزش برگ‌ها نیز شود. تمام قسمتهای این گیاه نیز سمی محسوب خواهند شد. بنابراین هنگام نگهداری پدیلانتوس باید مراقب شیره‌ای که از ساقه آن بیرون می‌آید باشید. این شیره سفید رنگ می‌تواند باعث ایجاد حساسیت‌های پوستی و خارش نیز شود.

پدیلانتوس
پدیلانتوس
پوسیدگی ریشه

پوسیدگی ساقه یا ریشه یکی از مشکلات رایج در نگهداری پدیلانتوس محسوب می‌شود. این مشکل در محیط‌های تاریک و رطوبت بیش از حد خاک برای مدت طولانی بوجود می‌آید. علائم این مشکل، زرد شدن یا پوسیدگی برگ، بوی بد خاک و خیس ماندن آن، رشد علفی و شلیدگی و لهیدگی ساقه خواهد بود. در این موارد باید به سرعت ریشه را بررسی کرده و اقدامات مربوط به تعویض گلدان و خاک را انجام دهید.

ریزش برگ پدیلانتوس

خشکی بیش از حد خاک و بی آبی زیاد می‌تواند منجر به ریزش برگ‌های پدیلانتوس شود. همانطور که گفته شد، نگهداری پدیلانتوس به خصوص در بهار و تابستان، باید آبیاری را به صورت منظم انجام دهد. اگرچه خیسی خاک باعث از بین رفتن گیاه شود، خشکی بیش از حد نیز باعث از بین رفتن گیاه شما خواهد شد.

خشک شدن و قهوه ای شدن برگ

خشکی و قهوه‌ای شدن برگ پدیلانتوس به دلیل آفتاب و نور بیش از حد است. نور مستقیم به خصوص در تابستان می‌تواند منجر به خشکی لبه برگ‌ها و خشک شدن آنها شود. اگرچه نور اندک نیز می‌تواند منجر به مشکلات ناشی از آبیاری بیش از حد شود، نور بیش از حد نیز باعث مشکلاتی خواهد شد.

در این مطلب سعی کردیم تمامی موارد مربوط به نگهداری پدیلانتوس را برای شما بیان کنیم. در صورت بروز مشکل و سوال می‌توانید در پایان همین مطلب آن را با ما درمیان بگذارید. همچنین می‌توانید این مطلب را با دوستان علاقه‌مند خود به اشتراک بگذارید.

پدیلانتوس

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری ونوس حشره خوار
نوشتهٔ بعدی
نگهداری کالیسیا