چگونه باعث تقویت رشد کاکتوس خود شویم؟
مشاهده بزرگ شدن گیاه با توجه به کند بودن رشد کاکتوس، نیازمند صبر و مراقبت فراوانی است. کاکتوسها از دسته گیاهانی هستند که دارای رنجهای مختلف رشد هستند. از کند رشد گرفته تا گیاه با سرعت رشد سریعتر. برای اینکه بتوانیم رشد کاکتوس را سریعتر کنیم، باید شرایط نگهداری ایدهآلی را برای گیاه خود فراهم کنیم. خاک، نور، دما، آبیاری و تغذیه در تقویت رشد کاکتوس ما تاثیر فراوانی خواهند داشت. هنگامی که رشد کاکتوس کند میشود، ممکن است تعویض گلدان آن به بالا رفتن سرعت رشد کمک کند. با وجود بیش از ۲۰۰۰ گونه کاکتوس امروزه بسیاری از علاقهمندان از این گیاه زیبا و مقاوم در منازل و یا محل کار خود نگهداری میکنند.
فهرست مطالب
کاکتوس را در خاکی با زهکشی مناسب بکارید
کاکتوسها عمدتاً بومی نواحی آمریکا، آفریقا، ماداگاسکار و سریلانکا هستند. چه کاکتوس شما از انواع صحرایی یا متعلق به نواحی استوایی باشد، نیاز دارد تا در بستری با زهکشی مناسب زندگی کند. خاک گیاه نقش مهمی در تقویت رشد کاکتوس خواهد داشت. اگر شما میخواهید بستر کاشت را در خانه درست کنید، باید از یک قسمت پرلیت یا پومیس، دو قسمت سنگ ریزه و سه قسمت خاک معمولی یا خاک برگ استفاده کنید. کاکتوسهای استوایی، مانند کاکتوس کریسمس و برخی دیگر از انواع این گیاه به عناصر طبیعی بیشتری برای رشد ریشهها نیاز دارند.
برای این گیاهان میتوانید از قسمتهای مساوی پیت ماس یا کوکوایر، کمپوست و پرلیت یا سنگ ریزه استفاده نمایید.
تقویت رشد کاکتوس به نور و دما هم وابسته است
در حالیکه برخی از انواع کاکتوس مانند اپونتیا فراگیلیس در مقابل سرما مقاوم هستند. بسیاری از انواع این گیاه دمای هوایی گرم را ترجیح میدهند. هر گونه از گیاه در رنج متفاوتی از دما زندگی میکند. ولی عموماً بهترین دما برای کاکتوسهای صحرایی در زمستان دمایی معادل، ۸ تا ۱۲ درجه سانتیگراد است. در تابستان اما در طول روز باید در دمایی بین ۱۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد به نگهداری کاکتوس پرداخت. و هنگام شب دما را به ۱۵ درجه کاهش داد.
کاکتوسهای استوایی دمایی بین ۲۱ تا ۲۶ درجه سانتیگراد را از اواخر بهار تا اوایل پاییز و دمای ۱۵ تا ۲۰ درجه در طول پاییز را نیاز دارند. شما میتوانید این دما را تا ۱۰ درجه نیز در شب برای تقویت رشد کاکتوس و گلدهی آن کاهش دهید. ولی دقت داشته باشید که دمای اندک رشد کاکتوس را کند خواهد کرد.
نور مناسب و کافی یکی از نیازهای اساسی و حیاتی کاکتوس است. انواع صحرایی این گیاه نیاز به نور مستقیم برای رشد مناسب خواهند داشت. ولی انواع استوایی که امروزه در خانههای ما نگهداری میشوند، به محیطی با نور فیلتر شده و روشن نیاز دارند. البته دقت داشته باشید عادت کردن گیاه به نور باید به تدریج و با دقت انجام شود. زیرا انتقال یکباره کاکتوس به نور مستقیم، باعث از بین رفتن گیاه خواهد شد.
آبیاری و تغذیه کاکتوس
برای تقویت رشد کاکتوس، و برای کاکتوسهای صحرایی با خشک شدن خاک گیاه را آبیاری نمایید. آبیاری را طوری ادامه دهید که آب از سوراخهای کف گلدان بیرون بیاید. اجازه دهید خاک به طور کامل در بین دو آبیاری خشک شود. کاکتوسهای استوایی اما نیاز ندارند که خاک کاملاً خشک شود. در صورتی که دو سوم از خاک گیاه خشک شود، زمان آبیاری مجدد آن است. در هر دو نوع از گیاه نباید خاک گیاه خیس بماند. آب اضافی زیرگلدانی را نیز باید به سرعت خارج کرد.
کوددهی و تغذیه کاکتوس باید با استفاده از کودهای مخصوص این گیاه استفاده شود. هنگامی که گیاه در دوره رشد خود قرار دارد زمان کوددهی گیاه است. از کودهای NPK 20-20-20 میتوانید به میزان نصف مقدار توصیه شده روی بستهبندی استفاده نمایید. هنگام کاهش دما باید کوددهی را متوقف کرد.
تعویض گلدان در صورت کند شدن رشد گیاه
هنگامی که رشد کاکتوس شما کند شده است، ممکن است نیاز به تعویض گلدان وجود داشته باشد. اگر گلدان گیاه شما نسبت به حجم ریشه و گیاه کوچک شده است، نیاز به تعویض گلدان گیاه برای تقویت رشد کاکتوس وجود خواهد داشت. برای این کار باید نکات تعویض گلدان کاکتوس را رعایت کنید.
ریشهها را به دقت بررسی و قسمتهای پوسیده و سیاه رنگ را جدا نمایید. این کار باید با یک قیچی تیز و تمیز انجام شود. با استفاده از قارچکش تمام قسمتهای گیاه را تمیز کنید. گیاه خود را در خاک و گلدانی مناسب بکارید. یک هفته نباید کاکتوس خود را آبیاری نمایید. ریشهها این زمان را لازم دارند تا بتوانند خود را ریکاوری کنند.
به طور کلی در صورت رعایت تمامی شرایط نگهداری میتوانید به تقویت رشد کاکتوس خود کمک کنید. در غیر اینصورت کار خاصی نیست که بتوانید سرعت رشد را افزایش دهید. در کودد دادن و تغذیه کاکتوس خود زیادهروی نکنید. این کار نه تنها منجر به رشد گیاه نشده، بلکه باعث از بین رفتن آن خواهد شد.
میتوانید سوالات و نظرات خود را در انتهای همین صفحه با ما در میان بگذارید. همچنین میتوانید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.