مشکلات گیاه پاچیرا (درخت پول)

مشکلات گیاه پاچیرا

مشکلات گیاه پاچیرا یا درخت پول و دلایل آن

گیاه پاچیرا یکی از گیاهان زیباست که زیبایی منحصر به فردی دارد و محیط اطراف خود را چشم نواز می‌کند. این گیاه استوایی می‌تواند تازگی و طراوت خاصی را به محیط اطراف خود ببخشد. برخی از دلایل منجر به زرد شدن برگ‌های سبز و براق این گیاه می‌کنند. این مشکلات در نگهداری پاچیرا در خانه بسیار رایج است. بنابراین این مطلب را به بررسی مشکلات گیاه پاچیرا یا همان درخت پول اختصاص داده‌ایم. تا شما را با دلایل آن و رفع این مشکلات آشنا کنیم. چگونه مشکل زرد شدن برگ پاچیرا را حل کنیم؟ اصلی‌ترین راه جلوگیری از بروز مشکل برای آن با فراهم کردن محیط و شرایط نگهداری طبیعی گیاه است.

پاچیرا متعلق به جنگل‌های استوایی است. لذا باید شرایط محیطی ایده‌آل را برای آن فراهم نماییم. تغییرات یکباره دمایی، نگهداری رطوبت محیط، خشکی و خیسی ایده‌آل خاک، نور مناسب و حداقل ۶ ساعت در روز به صورت غیرمستقیم و نگهداری رطوبت بالای ۵۰ درصد محیط از بروز مشکل برای پاچیرا جلوگیری خواهد کرد.

اگرچه در این مطلب به بررسی مشکلات گیاه پاچیرا و دلایل زردی برگ گیاه می‌پردازیم، ولی خود شما بهتر از هرکسی می‌دانید که تحت چه شرایطی گلدان خود را قرار داده‌اید. ممکن است برخی از سوالات و ابهامات ذهن شما با خواندن این مطلب از بین برود و مشکل گیاه شما برطرف شود.

۹ دلیل زرد شدن برگ پاچیرا و راه حل آن

پاچیرا یک گیاه با نیاز به میزان نگهداری اندک است. البته همانطور که گفته شد، فراهم کردن شرایط محیطی طبیعی برای پاچیرا یکی از نکات مهم و اساسی است. مثل دمای محیط، نور و سایر موارد که به آنها اشاره خواهیم کرد. هریک به تنهایی می‌توانند باعث بروز مشکلات گیاه پاچیرا شوند.

گیاه پاچیرا
گیاه پاچیرا
آبیاری بیش از حد

پاچیرا آبیاری عمیق ولی نامنظم را دوست دارد.  خاک گیاه در حین مرطوب بودن نباید خیس بماند. دقت داشته باشید خیس و غرق آب بودن خاک با رطوبت متفاوت است. آبیاری بیش از حر و خیس ماندن خاک گلدان باعث بروز بیماری پوسیدگی و زرد شدن برگ خواهد شد.

هر یک تا دو هفته آبیاری کامل و عمیق و خارج شدن آب از سوراخ‌های کف گلدان می‌تواند رطوبت خاک را تامین کند. البته که انتخاب خاک و گلدان مناسب نیز در حفظ رطوبت مناسب برای گیاه تاثیرگذار است. در طول زمستان باید آبیاری گیاه را کاهش داد. همیشه زیرگلدانی باید خشک باشد و از گلدان‌های عمیق و بزرگ استفاده نشود.

پوسیدگی ریشه

برگ‌های پایینی زرد شده و می‌ریزند. خاک گیاه بوی بد و غیرطبیعی می‌دهد. این نشانه‌ها ممکن است به دلیل پوسیدگی ریشه گیاه باشد. آبیاری بیش از حد یکی از مشکلات گیاه پاچیرا محسوب می‌شود. که بسیاری از علاقه‌مندان تازه‌کار دچار اشتباه در آبیاری گیاه خواهند شد. اطلاع اندک فروشندگان گیاه و راهنمایی غلط نیز به این مشکلات دامن می‌زنند.

گیاه را از گلدان خارج کنید، ریشه را بررسی و از عدم پوسیده بودن ریشه‌‌ها اطمینان حاصل نمایید. ریشه‌های سیاه و لهیده را با استفاده از یک وسیله تیز و تمیز از گیاه جدا نمایید. خاک اطراف ریشه‌ها را به طور کامل تمیز کنید. خاکی تازه در گلدانی مناسب بریزید و گیاه را در خاک مناسب و تازه بکارید. در بین دو آبیاری اجازه دهید چند سانتی‌متر از سطح خاک گلدان خشک شود. سپس به آبیاری مجدد گیاه بپردازید.

خشکی مفرط خاک گیاه

همانطور که آبیاری بیش از حد یکی از مشکلات گیاه پاچیرا محسوب می‌شود، خشکی بیش از حد خاک نیز منجر به بروز مشکلاتی برای آن خواهد شد. خشک شدن، زرد شدن و به اصطلاح چیپسی شدن برگ‌ها نشانه کمبود آبیاری گیاه است. البته که دلایل دیگری نیز برای خشکی برگ وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم. اشتباه در زمانبندی آبیاری می‌تواند منجر به خشک شدن برگ و زردی آن شود.

خاک مناسب پاچیرا، مخلوطی از پیت ماس، ماسه و پرلیت است. این بستر می‌تواند توازن مناسبی را برای محیط کاشت فراهم نماید. سنگین بودن خاک می‌تواند منجر به خیس ماندن اطراف ریشه شود. از عبور هوا در خاک جلوگیری کند و به تدریج ریشه را از بین ببرد. پیت ماس درون این مخلوط رطوبت را نگهداری کرده در حالیکه پرلیت باعث ایجاد گردش هوا در خاک خواهد شد. خاک گیاه را برای آبیاری مجدد آن بررسی و از اینکه بیش از حد خیس یا خشک نشده اطمینان حاصل نمایید. در طول زمان، زمان آبیاری گیاه خود را با توجه به شرایط محیط نگهداری درخواهید یافت.

گیاه پاچیرا
گیاه پاچیرا
دمای نامناسب

گیاه پاچیرا می‌تواند برای مدتی دمای پایین را تحمل نماید. تغییرات یکباره دما مانند کاهش و افزایش یکباره آن در محیط داخلی می‌تواند به گیاه شما استرس وارد کند. کاهش کلروفیل در برگ‌ها از عوارض تغییرات یکباره دماست که باعث بروز مشکلات گیاه پاچیرا مانند زرد شدن برگ خواهد شد.

دمای محیط نگهدرای پاچیرا را بین ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید. هنگام گرم شدن هوا گردش هوای مناسب‌تری برای گلدان خود فراهم نمایید. از قرار دادن گلدان در نزدیکی وسایل گرمایشی یا سرمایشی خودداری کنید. به خصوص در زمستان از قرار دادن گیاه در نزدیکی پنجره خانه خودداری نمایید.

کمبود رطوبت

همانطور که می‌دانید، پاچیرا بومی مناطق و جنگل‌های استوایی است. در این مناطق رطوبت محیطی بسیار بالاست. بنابراین باید بتواندی در خانه رطوبت مناسبی را برای آن فراهم کنید. پژمردگی و زرد شدن برگ گیاه پاچیرا می‌تواند به دلیل کمبود رطوبت محیط نگهداری آن باشد. به خصوص در زمستان که از بخاری و وسایل گرمایشی دیگر استفاده می‌کنید، باید بتوانید با استفاده از روشهای افزایش رطوبت محیط به حفظ محیط ایده‌آل گیاه کمک نمایید.

می‌توانید با روش استفاده از یک زیرگلدانی با سایز بزرگ و ریختن سنگ‌ریزه و آب درون آن رطوبت محیط گیاه را افزایش دهید. البته نباید کف گلدان با آب در تماس باشد. همچنین می‌توانیدبرای جلوگیری از بروز مشکلات گیاه پاچیرا آن را به صورت دسته‌جمعی با گیاه دیگر خود نگهداری کنید. این کار باعث حفظ رطوبت محیط نگهداری گیاه شود.

نور نامناسب

نور فیلتر شده بوسیله پرده، برای این گیاه مناسب است. همانطور که پاچیرا نور خود را از بین شاخ و برگ درختان در جنگل فراهم می‌کند. ولی سایه بیش از حد نیز می‌تواند منجر به بروز مشکلات گیاه پاچیرا و زرد شدن برگ آن شود. نور بیش از حد و مستقیم نیز باعث سوختگی و خشک شدن برگ گیاه خواهد شد.

گلدان را در نزدیکی پنجره جنوبی خانه خود با فاصله مناسب قرار دهید. این گیاه در واقع به نور فراوان و غیرمستقیم نیاز خواهد داشت. می‌توانید برای تامین نور مناسب گیاه خود در محیط خانه از نور مصنوعی استفاده نمایید. از قرار دادن گیاه در معرض آفتاب به خصوص در تابستان خودداری نمایید.

گیاه پاچیرا
گیاه پاچیرا
مشکلات ناشی از کوددهی

درخت پول گیاهی است که بیشترین نیاز خود را توسط نور مناسب تامین می‌کند. نیاز زیادی به تغذیه نخواهد داشت. کوددهی برای مدت طولانی باعث رسوب در خاک گلدان می‌شود. این رطوبت به مرور زمان به ریشه آسیب وارد کرده و باعث بروز مشکلات گیاه پاچیرا و زرد شدن برگ پاچیرا خواهد شد.

با آب ولرم هر شش ماه یکبار خاک گلدان را بشویید. به این ترتیب که گلدان را داخل سینک ظرفشویی قرار داده و اجازه دهید برای مدت چند دقیقه آب روی خاک گلدان بریزد.

به تدریج این رسوبات از کف گلدان خارج خواهند شد. برای تغذیه هم فقط در بهار و تابستان اقدام نمایید. از کودهای مایع که در آب حل می‌شوند به میزان نصف مقدار توصیه شده روی بسته‌بندی استفاده نمایید.

آفات

یکی از مشکلات گیاه پاچیرا این است که گیاه دچار آفت می‌شود. غرق آب ماندن یا خشکی مفرط خاک محیطی عالی برای آفاتی نظیر عنکبوت قرمز و بیماری‌های قارچی است. این آفات باعث ضعیف شدن و تغییر رنگ برگ‌های گیاه خواهند شد. و باعث بروز مشکلات گیاه پاچیرا می‌شوند. این آفات شیره گیاه را مکیده و آن را ضعیف می‌کنند.

گیاه را به سرعت قرنطینه کنید و آن را در مکانی به دور از گیاهان دیگر خود قرار دهید. گلدان را زیر شیر آب قرار دهید تا آفات پنهان شده در خاک و تخم‌های احتمالی آنها از خاک شسته شود. برگ‌های آلوده را تمیز کرده و با استفاده از روغن چریش گیاه را اسپری کنید. این کار را به مدت دو هفته و هر روز تکرار کنید تا آفات به طور کامل از بین بروند.

زرد شدن طبیعی برگ‌ها

هنگامی که مشاهده کردید چند تا از برگ‌های پایینی گیاه شما شروع به زرد کردن کرده‌اند، این به دلیل طبیعی رشد گیاه و طبیعی است. این برگ‌ها به مرور زمان قهوه‌ای شده و می‌ریزند. ولی می‌توانید برای حفظ انرژی گیاه خود شما زودتر آنها را جدا کنید. البته همیشه زرد شدن برگ درخت پول نشانه بالا رفتن سن گیاه نیست. بلکه ممکن است به دلیل بروز مشکلات گیاه پاچیرا باشد. بنابراین با توجه به شرایط ممکن است به این دلیل باشد.

گیاه پاچیرا
گیاه پاچیرا

سوالات متداول درباره نگهداری پاچیرا

دلیل قهوه‌ای شدن برگ گیاه پاچیرا چیست؟

یکی از مشکلات گیاه پاچیرا قهوه ای شدن برگ آن است. قهوه‌ای و خشک شدن برگ پاچیرا ممکن است به دلیل خیس ماندن بیش از حد خاک در اثر آبیاری بیش از حد باشد. بنابراین دقت داشته باشید زمان آبیاری گیاه خود را کنترل کنید. صبر کنید تا خاک بین دو آبیاری خشک شده باشد.

با انگشت خود خاک را بررسی کنید، ۴ تا ۵ سانتی‌متر از سطح خاک که خشک شد، آبیاری را انجام دهید.

لوله‌ای شدن برگ پاچیرا از چیست؟

لوله شدن برگ پاچیرا به دلیل کمبود رطوبت محیط، یا استرس ناشی از گرمای محیط گیاه است. مطمئن شوید که هنگام خشک شدن خاک، آبیاری را انجام دهید. نور غیرمستقیم و قراردادن گیاه در نزدیکی پنجره جنوبی یا شرقی نیز می‌تواند نور مناسب را برای آن فراهم کند. نور بیش از حد نیز می‌تواند باعث لوله ای شدن برگ آن شود. از جمله مشکلات گیاه پاچیرا لوله شدن برگ آن است که بیشتر به دلیل کمبود رطوبت محیط است.

در این مطلب سعی کردیم شما را با مشکلات گیاه پاچیرا یا همان درخت ثروت یا پول آشنا کنیم. در صورتی که در نگهداری گیاه خود با مشکل مواجه هستید و جواب سوالات خود را پیدا نکردید، می‌توانید در پایان همین مطلب موارد سوال خود را با ما درمیان بگذارید. همچنین می‌توانید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

گیاه پاچیرا, مشکلات درخت پول

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری کالیسیا
نوشتهٔ بعدی
نگهداری آزتکیوم