نگهداری کاکتوس در خانه

نگهداری کاکتوس در خانه

راهنمای جامع نگهداری کاکتوس در خانه

همه کاکتوس‌ها از خانواده Cactaceae هستند و دارای هزاران گونه می‌باشند. دو گروه بزرگ از کاکتوس‌ها برای رشد و نگهداری در منزل وجود دارند. هردوگونه محبوب و معروف هستند و هردو می‌توانند در خانه با مراقبت‌های اندک زندگی کنند. در این نوشته کاکتوس ایران مواردی را برای شما بازگو می‌کند که نگهداری کاکتوس در خانه را برای شما آسان خواهد کرد.

کاکتوس‌های صحرایی گیاهان قدیمی‌تری هستند، معمولاً با خارها و تیغ‌هایی پوشانیده شده‌اند و بیشتر در حالت‌های ستونی، توپی و مسطح رشد می‌کنند. کاکتوس‌های جنگلی در مناطق بارانی با آب و هوای استوایی و نیمه استوایی رشد می‌کنند. از معروف‌ترین کاکتوس‌های جنگلی می‌توان کاکتوس کریسمس را نام برد. هر دو کاکتوس‌های جنگلی و صحرایی گل‌های زیبایی می‌دهند ولی دارای عادات گوناگونی برای رشد هستند.

نگهداری کاکتوس در خانه
نگهداری کاکتوس در خانه

اصول نگهداری از کاکتوس در خانه

کاکتوس‌های صحرایی منحصر به فرد و زیبا هستند و برخی از آن‌ها ظاهری متفاوت و گل‌هایی زیبا دارند. نگهداری از کاکتوس در خانه کار آسانی است. آن‌ها گیاهان سرسختی هستند. برای نگهداری از این گیاهان برخی نکات ساده است که رعایت آن‌ها می‌تواند به نگهداری از کاکتوس‌ها به شما کمک کند. امروزه هزاران گونه مختلف از کاکتوس‌ها برای فروش ارزه می‌شوند. تقریباً شرایط نگهداری کاکتوس‌ها یکسان است. برخی گونه‌های کاکتوس‌ها بعد از ۳ یا ۴ سال گل هم می‌دهند. برخی دیگر، در داخل منزل یا گل نمی‌دهند یا مدت بیشتری زمان نیاز دارند.

کاکتوس‌های جنگلی در مناطق نیمه استوایی در کل دنیا در حال رشد هستند. بیشتر بروی درختان یا چسبیده به آن‌ها رشد می‌کنند. معروف‌ترین و محبوب‌ترین آن‌ها همانطور که گفته شد کاکتوس کریسمس است که اصلیت آن برزیل است. امروزه، کاکتوس‌های کریسمس با گل‌های قرمز، صورتی، بنفش و حتی زرد هم یافت می‌شوند.

نیازهای نوری کاکتوس‌ها

نور قوی و مناسب نیاز اصلی برای سلامتی کاکتوس‌های صحرایی است. به خصوص در زمستان. برخی گونه‌ها هنگام مواجهه با نور مستقیم خورشید دچار سوختگی و آسیب دیدگی می‌شوند.

کاکتوس‌های جنگلی روشنایی را دوست دارند، ولی نه نور مستقیم خورشید را. می‌توانید در بهار تا اوایل تابستان که حرارت نور خورشید کمتر است کاکتوس خود را به بیرون از خانه منتقل کنید.

برای نگهداری کاکتوس و تامین نور مناسب کاکتوس در خانه شما باید روشن‌ترین نقطه از منزل خود را برای گیاه انتخاب کنید و گیاهتان را در آنجا قرار دهید. معمولاً پنجره‌های جنوبی منازل بهترین نقطه از خانه برای نگهداری از کاکتوس است.

مراقبت از کاکتوس در منزل
مراقبت از کاکتوس در منزل

 

خاک مناسب کاکتوس‌ها

کاکتوس‌های صحرایی را باید در خاکی کاشت که دارای زه‌کشی بالایی باشد و به سرعت آب را از خود عبور دهد. اگر این خاک را در دستری ندارید می‌توانید با استفاده از پرلیت خاصیت زه‌کشی خاک گلدان را بالا ببرید. کاکتوس‌ها گیاهان کند رشدی هستند و به ندرت نیاز به تعویض گلدان دارند. این را به یاد داشته باشید که بسیاری از گونه‌های کاکتوس گلدهی بهتری دارند هنگامی که گلدان آن‌ها کمتر تعویض و جابه‌جا شوند. برای کاکتوس‌های جنگلی، می‌توانید از خاک‌های معمول کاکتوس و ساکولنت استفاده نمایید و گلدان آن‌ها را در اوایل فصول رشد آنها تعویض نمایید.

آبیاری مناسب کاکتوس

در بهار و تابستان، هنگامی که کاکتوس صحرایی شما رشد خود را از سر می‌گیرد، گل می‌دهد یا هر دو، هنگامی که خاک گلدان خشک می‌شود گیاه را آبیاری کنید. هنگام آبیاری، مطمئن شوید که آب به همه قسمت‌های ریشه گیاه رسیده است. هنگام زمستان و در طول زمان استراحت و رکود کاکتوس، تقریباً آبیاری را متوقف نمایید. خاک کاکتوس در داخل منزل دیر‌تر خشک می‌شود وبرخی اوقات هنوز سطوح پایینی خاک خیس است. پس هنگام نگهداری کاکتوس در خانه در آبیاری گیاه دقت بیشتری کنید.

بیشترین اشتباهی که در نگهداری کاکتوس در زمستان رخ می‌دهد، آبیاری بیش از حد در زمستان است. اگر آبیاری بیش از حد انجام شود باعث پوسیدگی گیاه می‌شود. در این مواقع باید سریع دست به کار شوید و از گیاه خود قلمه تهیه نمایید. وگرنه کل گیاه شما از بین می‌رود.

برای آبیاری کاکتوس‌های جنگلی می‌توانید آبیاری را در تابستان مانند سایر گیاهان آپارتمانی انجام دهید. ولی باز هم دقت کنید که خاک گیاه حتماً خشک شده باشد. هنگام دوره استراحت کاکتوس، فقط زمانی گیاه را آبیاری کنید که خاک گیاه در تماس با دست خشک شده باشد. مانند کاکتوس‌های صحرایی، این کاکتوس‌ها هم در دوران رکود نیاز زیادی به آبیاری ندارد. پوسیدگی ریشه از بیماری‌هایی است که هنگام آبیاری بیش از حد گیاه رخ می‌دهد.

مراقبت از کاکتوس در منزل
مراقبت از کاکتوس در منزل

دمای مناسب و رطوبت مورد نیاز کاکتوس‌ها

در طول دوره رشد و فصول رشد، کاکتوس‌های صحرایی گرمای بیشتری را نیاز دارند، آب و هوای خشک‌تر و دمای بین ۲۱ تا ۳۲ درجه سانتی‌گراد را می‌پسندند. در فصل زمستان، گیاه هوای خنک‌تر و در حدود ۱۲ درجه سانتی‌گراد را می‌پسندد. در فضای طبیعی صحرا، بیشتر کاکتوس‌ها به هوای خنک در شب در صحرا عادت کرده‌اند. شما باید در نگهداری کاکتوس در خانه از گیاه در مقابل سرمای زمستان محافظت کنید.

کاکتوس‌های جنگلی کمی نسبت به تغییرات آب و هوایی حساس تر هستند. در طول فصول رشد، رنج‌های متفاوتی از دمای بین ۱۲ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد نیاز دارند. در طول فصول رکود و استراحت کاکتوس‌ها، دمای تا ۱۰ و ۱۲ درجه سانتی‌گراد نیاز است.

در مورد رطوبت، کاکتوس ها عموماً به رطوبت نیاز چندانی ندارند. محیط‌های خشک و با گردش هوای بالا را ترجیح می‌دهند.

کوددهی و تغذیه کاکتوس

برای کاکتوس‌های جنگلی، از کودهای مخصوص کاکتوس و ساکولنت در طول فصول رشد می‌توان استفاده کرد. گرچه کاکتوس‌ها نیاز چندانی به کود‌دهی ندارند. برخی از پرورش دهندگان، از کودهای مناسب کاکتوس و ساکولنت در نگهداری از کاکتوس در خانه استفاده می کنند. برای کاکتوس های جنگلی، در طول فصول رشد کاکتوس می توانید با استفاده از همان کودهای ذکر شده کاکتوس را آبیاری نمایید. در طول فصول رکود و استراحت کاکتوس به گیاه کود ندهید.

بیماری‌های رایج کاکتوس‌ها در خانه

همه گونه‌های کاکتوس‌ها می‌توانند به بیماری‌های شپشک آرد‌آلود، شته، قارچ‌ها، کنه قرمز و … دچار شوند. در بیشتر مواقع می‌توانید این موارد را با شستن گیاه با روش‌های گفته شده از بین ببرید.

نگهداری کاکتوس, نگهداری کاکتوس در خانه

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
آبیاری ساکولنت و اثرات آبیاری اشتباه
نوشتهٔ بعدی
گیاهانی که کمک میکنند راحت بخوابید