نگهداری مامیلاریا الونگاتا

نگهداری مامیلاریا الونگاتا

معرفی جامع و نحوه نگهداری مامیلاریا الونگاتا

کاکتوس بندانگشتی (Mammillaria Elongata) بومی نواحی مرکزی نیومکزیکو است. این کاکتوس با خارهای مجتمع و زیبایی پوشاندیده شده است. رنگ این خارها از زرد تا قهوه‌ای هستند و در بهار گل‌هایی به رنگ سفید و زرد تولید می‌کند. به دلیل داشتن سیستم ریشه‌ای ضعیف، این گیاه مستعد بیماری پوسیدگی ریشه است که به نابودی آن منجر خواهد شد. در هر صورت با رعایت شرایط نگهداری مامیلاریا الونگاتا که در ادامه به آن خواهیم پرداخت ریسک بیماری آن را کاهش می‌دهیم.

گلدهی کاکتوس بندانگشتی

کاکتوس بندانگشتی
کاکتوس بندانگشتی

گل‌های این کاکتوس به شکل یک حلقه در طول فصل رشد پدید می‌آیند. برای رسیدن به نتیجه مطلوب در گلدهی، لازم است آبیاری و تغذیه گیاه در طول فصول رشد را به درستی انجام دهیم. همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، گل‌های این کاکتوس سفید و زرد هستند. آبیاری و کوددهی در تابستان باید به صورت منظم انجام شود. مانند سایر گیاهانی که در گلدان نگهداری می‌کنید. با فرا رسیدن فصل پاییز، مهم است که گیاه را از گزند باران دور کنیم. این به دلیل این است که خشکی یکی از فاکتورهای مهم در تشویق کاکتوس به گلدهی است. فقط وقتی مامیلاریا الونگاتا را آبیاری کنید که خاک آن به طور کامل خشک شده است.

تا جایی که امکان دارد نگهداری مامیلاریا الونگاتا در پاییز را خارج از محیط خانه انجام دهید. و تا زمانی که هوا در حدی سرد نشده که گیاه شما دچار یخ‌زدگی شود، می‌توانید این کار را ادامه دهید. سرما و خنکی هوا فاکتور بعدی در تشویق گیاه به گلدهی است.

بعد از طی کردن دوره سرما کاکتوس خود را به داخل خانه انتقال دهید. آن را در نزدیکی پنجره در مکانی که کمی خنک است قرار دهید. در طول زمستان فقط در حدی آبیاری را انجام دهید که خاک دچار خشکی مفرط نشود. گلدهی کاکتوس بندانگشتی شما از اواسط زمستان تا اواخر بهار بسته به نوع و شرایط نگهداری آن اتفاق می‌افتد.

آبیاری مامیلاریا الونگاتا

هنگامی که نگهداری مامیلاریا الونگاتا را در خانه انجام می‌دهیم، تنظیم شرایط مراقبت بسیار دشوارتر است. در طول تابستان می‌توانید گیاه را یکبار در هفته آبیاری کنید. آبیاری بیش از حد و خیسی خاک موجب بروز بیماری‌های پوسیدگی خواهد شد. هنگامی که گرمای هوا زیاد است، می‌توانید مدت زمان بین دو آبیاری را کاهش دهید. با فرا رسیدن پاییز، باید میزان آبیاری گیاه را کاهش دهیم. با این‌کار به آن کمک می‌کنیم تا به شرایط استراحت خود وارد شود. و با فرا رسیدن زمستان آبیاری را کم‌تر کرده و تا حد رفع خشکی خاک به آبیاری می‌کنیم.

در طول زمستان باید گیاه را خشک نگه داشت. فقط هنگامی آبیاری کرد که از خشک شدن ریشه‌ها جلوگیری کرد. تقریباً یکبار در ماه کافی است. با وارد شدن به فصل بهار فصل رشد دوباره شروع خواهد شد. در این زمان بتدریج آبیاری را افزایش می‌دهیم.

نور و دمای مناسب نگهداری مامیلاریا الونگاتا

نور مناسب نگهداری کاکتوس بندانگشتی، نور کامل و محیط روشن است. در نگهداری آن در خانه باید کاکتوس را در پرنورترین قسمت منزل قرار داد. در جایی که بتواند ۴ تا ۶ ساعت نور را دریافت کند. معمولاً بهترین مکان در محیط داخلی در نزدیکی پنجره جنوبی یا شرقی خانه است. می‌توانید در فصول گرم‌تر کاکتوس را در خارج از منزل نگهداری کنید. فقط باید مراقب باشید زمان تابش نور مستقیم خورشید در تابستان از گیاه خود محافظت کنید. نور مستقیم بیش از حد موجب آفتاب‌سوختگی آن خواهد شد.

بهترین دما برای مراقبت از این کاکتوس دمایی بین ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد است. دمای شب در تابستان می‌تواند تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد نیز کاهش داشته باشد. در طول زمستان نیز دمای ۱۸ درجه سانتی‌گراد برای گیاه مناسب است.

مامیلاریا الونگاتا کریستاتا
مامیلاریا الونگاتا کریستاتا

 

خاک مناسب نگهداری مامیلاریا الونگاتا

نگهداری کاکتوس بندانگشتی مستلزم فراهم کردن بستر مناسب برای گیاه است. برای رشد سالم و حفظ سلامتی گیاه باید از خاک با زه‌کشی مناسب استفاده کرد. خاکی برای نگهداری این گیاه مناسب است که هنگام آبیاری به سرعت خشک شود. می‌توانید از خاک مناسب کاکتوس و ساکولنت که در کاکتوس ایران به شما آموزش داده شد استفاده کنید. در نگهداری از این کاکتوس دقت کنید از گلدانی مناسب استفاده کنید که دارای سوراخ‌های زه‌کشی مناسب باشد. هر چند مدت یکبار باید سوراخ‌های زه‌کشی کف گلدان را بررسی و از باز بودن آن اطمینان حاصل کنید.

تغذیه و کوددهی کاکتوس بندانگشتی

در طول فصل رشد، این خیلی اهمیت دارد که تغذیه خاک را به درستی انجام دهید. و در طول فصول رکود و استراحت کوددهی باید متوقف شود. هنگامی که خاک گیاه خود را تازه تعویض کرده‌اید نیازی به تغذیه کاکتوس نیست. در هر صورت اگر به تازگی گلدان کاکتوس خود را تعویض نکرده‌اید، می‌توانید از نصف مقدار توصیه شده روی بسته‌بندی کود در طول فصول رشد دو تا سه بار برای گیاه استفاده کنید. هرگز در پاییز و زمستان کوددهی را انجام ندهید. این می‌تواند منجر به بروز مشکل برای کاکتوس شما شود.

تکثیر مامیلاریا الونگاتا یا کاکتوس بندانگشتی

تکثیر مامیلاریا الونگاتا همانند بسیاری دیگر از گیاهان از طریق بذر انجام می‌شود. ولی اگر شما نگهداری مامیلاریا الونگاتا را در خانه خود انجام می‌دهید و علاقه‌مند به تکثیر گیاه خود هستید، می‌توانید از طریق قلمه آن‌را گسترش دهید. این کار آسان است. می‌توانید با استفاده از یک جسم تیز و ضدعفونی شده قلمه مناسب را از گیاه مادر جدا کنید. قلمه جدا شده را برای دو تا سه روز (بسته به شرایط محیطی) در مکانی خشک و گرم قرار دهید تا محل بریدگی خشک شود. بعد از این مدت می‌توانید آن را در گلدانی مناسب بکارید. گیاه جدید را در مکانی گرم قرار دهید و خاک آن‌را مرطوب کنید تا ریشه‌ها بوجود بیایند. خیسی بیش از حد خاک می‌تواند منجر به پوسیدگی و از بین رفتن قلمه شما شود.

مراقبت از کاکتوس مامیلاریا الونگاتا در محیط خارج از خانه

کاکتوس بندانگشتی در محیط با دمای خنک عملکرد خوبی خواهد داشت و می‌تواند زنده بماند. ولی در شرایطی که دمای هوا به پایین‌تر از منفی ۵ درجه ‌سانتی‌گراد می‌رسد باید گیاه را به محیط داخلی منتقل نمود. همانطور که گفته شد نگهداری مامیلاریا الونگاتا مستلزم داشتن محیطی پرنور است. بنابراین می‌توانید بیشتر سال از گیاه خود در خارج از خانه نگهداری کنید. فقط باید همانطور که گفته شد مراقب تابش شدید آفتاب تابستان باشید.

بیماری‌ها و آفات کاکتوس بندانگشتی

مامیلاریا مستعد هجوم شپشک آردآلود و شته است. این آفات نیاز به رسیدگی سریع و خاص دارند. آفات زیاد هستند ولی باید به درستی از آن‌ها پیشگیری کرد. هنگام مواجهه با تخم‌های شپشک آردآلود باید به سرعت آن را از بین برد. در این مواقع با استفاده از روش‌های مقابله با آن که قبلاً اشاره شده است می‌توان آن‌ها را از بین برد. اگر به موقع به مقابله با آن نپردازیم، به سرعت گسترش پیدا خواهند کرد.

این کاکتوس همانطور که گفته شد، مستعد بیماری پوسیدگی ریشه است. از آنجایی که سطح زیرین خاک مرطوب می‌ماند، متوجه شدن سریع پوسیدگی کار دشواری است. معمولاً پوسیدگی از پایین گیاه شروع شده و به بالا سرایت می‌کند. به ندرت ممکن است پوسیدگی از قسمت‌های بالای کاکتوس مشخص شود. این مشکل در نگهداری مامیلاریا الونگاتا هنگام آبیاری بیش از حد بوجود می‌آید.

پوسیدگی ممکن است با تغییر رنگ گیاه به سیاه یا قرمز مشخص شود. قسمت آلوده نرم شده و بوی بدی می‌دهد. این بیماری در بین گیاهان پوشیده از خار شایع‌تر است. هنگامی که با آن مواجه می‌شویم، تقریباً کاری از دست ما بر نخواهد آمد. و اگر پوسیدگی از قسمت پایه گیاه شروع شود، گیاه نابود شده و از بین می‌رود. بیماری‌های قارچی نیز بسیار شایع هستند. این بیماری نیز به شکل نقاطی سیاه و قهوه‌ای رنگ روی گیاه ظاهر می‌شوند.

شما می‌توانید نظرات و مشکلات خود را در قسمت دیدگاه در همین نوشته مطرح کنید. همچنین برای آشنایی با نحوه نگهداری انواع دیگر مامیلاریا مانند مامیلاریا پلوموزا و مامیلاریا گراسیلیس یا هانیانا می‌توانید به مطالب آموزشی کاکتوس ایران مراجعه کنید.

مامیلاریا, نگهداری کاکتوس بندانگشتی, نگهداری کاکتوس مامیلاریا, نگهداری مامیلاریا الونگاتا

مطلب را به اشتراک بگذارید

۶ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • بزرگوار درمورد تکثیرش اشتباه نوشتید باید بگذارید ی هفته تا ده روز قلمه بمونه کامل محل بریدگی خشک بشه بعد این مدت داخل خاک میکاریم بعد پنج روز ابیاری انجام میدیم درواقع بعد ۱۵ تا بیس روز آب میبینه قلمه مون

    پاسخ
    • با سلام خدمت شما علاقه‌مند گرامی،
      تمامی موارد ذکر شده ترجمه منابع معتبر انگلیسی است. و آبیاری گیاه یا قلمه آن بستگی به عوامل بسیاری از جمله دمای محیط، نور، خاک، گلدان، گردش هوا خواهد داشت. بنابراین نمی‌توان زمان دقیقی برای آبیاری قلمه مثلاً ۵ روز بعد عنوان کرد. محل بریدگی معمولاً تا ۳ روز بسته خواهد شد و در مورد کاکتوس‌ها به دلیل قابلیت ذخیره سازی آب در گیاه امکان نگهداری قلمه به تنهایی تا یکماه هم مشکل ساز نمی‌باشد. در مجموع در مطلب هیچ زمان مشخصی برای آبیاری قلمه بیان نشده و فرمایش شما دوست عزیز هم می‌تواند با توجه به شرایط محیطی صدق کند.

      پاسخ
  • سلام چگونه باید سرزنی کرد این نوع کاکتوس رو

    پاسخ
    • با سلام خدمت شما علاقه‌مند گرامی،
      منظور شما از سرزنی چیست؟ برای اینکه بتوانید این گیاه را تکثیر کنید، می‌‌توانید از پاجوشها یا جوانه‌های آن استفاده نمایید. برای اینکار باید اجازه دهید که جوانه‌ها به اندازه مناسبی برسند سپس با استفاده از یک وسیله تیز و تمیز اقدام به جدا سازی از محل اتصال به ساقه اصلی نمایید. بعد از گذشت دو تا سه روز می‌توانید آنها را روی بستری از خاک مناسب و مرطوب قرار دهید تا گیاه جدید پدید آید.

      پاسخ
  • سلام بومی کجاست این نوع

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری بونسای فیکوس (جنسینگ)
نوشتهٔ بعدی
نگهداری گیاه آزالیا