نگهداری گیاه پاندانوس

نگهداری گیاه پاندانوس

معرفی کامل و شرایط نگهداری گیاه پاندانوس

گیاه پاندانوس (Pandanus) در نزدیکی دریا و در مکانهای استوایی رشد و زندگی می‌کند. این گیاه که دارای دو نوع سبز و ابلق است، برگهایی دارای خارهای ریز دارد. این خارها در لبه برگ و زیر و وسط آن قرار گرفته‌اند. در محیط طبیعی زندگی، پاندانوس، تا ارتفاع بیش از ۶ متر هم به شکل یک درخت رشد می‌کند. این گیاه شبیه به سایر گیاهان آپارتمانی نیست. ولی می‌توان نگهداری گیاه پاندانوس را در خانه هم انجام داد. پاندانوس می‌تواند در محیط خشک هم زندگی کند. ولی در کل همانطور که گفتیم، گیاهی استوایی و در نزدیکی مکانهای مرطوب و گرم رشد می‌کند.

از نکات نگهداری پاندانوس در خانه تامین رطوبت و گرمای محیط آن است. این گیاه همچنین، از دسته گیاهان کند رشد به حساب می‌آید.

پاندانوس
پاندانوس

نور و دمای مناسب نگهداری گیاه پاندانوس

برای نگهداری گیاه پاندانوس نیاز به محیطی با نور خورشید فیلتر شده است. به این معنی که نور باید از پرده توری بگذرد و با گیاه برسد. البته نور مستقیم هم برای گیاه مفید است. ولی نه در تابستان که شدت تابش خورشید زیاد است. نور شدید می‌تواند منجر به سوختگی برگهای گیاه شود. در زمستان تا جایی که می‌توانید نور مورد نیاز گیاه را تامین کنید. در خانه برای حفظ سلامتی و رشد گیاه آن را در نزدیکی پنجره جنوبی خانه نگهداری کنید. هرچه نور محیط کمتر باشد برگها پهنای کمتری خواهند داشت.

دمای مناسب نگهداری پاندانوس دمای متعادل خانه است. البته که این گیاه در محیط‌های گرم رشد بهتری دارد. می‌توانید برای سلامتی بیشتر آن از روشهای افزایش رطوبت محیط گیاه استفاده کنید. در زمستان نباید اجازه دهید دمای محیط نگهداری پایین‌تر از ۱۲ درجه سانتی‌گراد برسد.

آبیاری و تغذیه صحیح پاندانوس

همانطور که گفته شده پاندانوس، گیاهی مقاوم در برابر کم آبی است. به خصوص وقتی که گیاه عمر بیشتری دارد. در هر صورت برای نگهداری گیاه پاندانوس و رشد مناسب آن آبیاری منظم توصیه می‌شود. این موضوع باعث سلامتی و شادابی برگهای گیاه شما می‌شود. با خشک شدن دو سوم از سطح خاک در بهار و تابستان می‌توانید آن را آبیاری کنید. تقریباً می‌توان گفت در بهار و تابستان گیاه هر یکهفته تا ده روز البته بسته به شرایط محیط نگهداری نیاز به آبیاری خواهد داشت. در زمستان اما، دوره استراحت گیاه فرا می‌رسد. در این زمان باید میزان آبیاری کاهش و زمانبندی بین دو آبیاری افزایش یابد.

برای تغذیه پاندانوس می‌توانید از کودهای مایع مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده نمایید. یکبار در ماه در فصول رشد از نصف مقدار توصیه شده روی بسته‌بندی کودهای مایع استفاده نمایید. در پاییز و زمستان باید تغذیه گیاه را قطع کنید.

یک بستر کاشت غنی با پایه پیت می‌تواند گزینه خوبی برای نگهداری گیاه پاندانوس باشد. این خاک باید دارای زهکشی بسیار مناسبی باشد. آب نباید برای مدت زیادی در خاک گیاه باقی بماند. بهترین خاک برای پاندانوس مخلوطی از یک قسمت ماسه و سنگ‌ریزه، یک قسمت خاک برگ و یک قسمت پیت ماس است.

گلدان مناسب گیاه باید اندازه متناسب با سایز آن داشته باشد. اگر گلدان عمیق و بزرگ انتخاب نمایید، باعث پوسیدگی ریشه خواهد شد. برای تعویض آن هم باید در فصل بهار اقدام نمود. البته که این گیاه نیاز به تعویض گلدان هرساله نخواهد داشت. معمولاً هر دو تا سه سال یکبار نیاز به تعویض گلدان پیدا می‌شود.

پاندانوس
پاندانوس

تکثیر گیاه پاندانوس

در محیط طبیعی زندگی پاندانوسها در کنار هم رشد می‌کنند. گیاهان بالغ‌تر از بقل ساقه اصلی دارای جوانه می‌شوند. این جوانه و پاجوشها مانند گیاه مادر رشد کرده و به یک پاندانوس بالغ تبدیل می‌شوند. اگر می‌خواهید گیاهی بزرگ و بالغ داشته باشید، باید اجازه دهید آنها به اندازه مناسبی برسند. بعد از گذشت مدتی آنها را جدا کرده و در گلدان مناسبی بکارید. این جوانه‌ها در آب هم ریشه‌دار می‌شوند. می‌توانید آنها را از گیاه مادر جدا کرده، برگهای قسمت پایین ساقه را بریده و آن را در ظرف آبی قرار دهید. بعد از گذشت چند ماه آن را در گلدان کاشته و نگهداری گیاه پاندانوس جدید خود را مانند گذشته انجام دهید.

انواع گیاه پاندانوس

خانواده پاندانوس دارای ۶۰۰ گونه مختلف است! در محیطهای گرم و استوایی می‌توان انواع این گیاه را پیدا کرد. برخی از انواع پاندانوس کامپکت هستند و بیش از نیم متر رشد ندارند. در هوای خنک‌تر انواع این گیاه محدود می‌شوند. این انواع عبارتند از: Veitcheii، Sanderi. تفاوت اصلی بین این دو گونه، رنگ برگهاست. Sanderi دارای برگهایی با رگه‌های زرد و  Veitcheii دارای خطوط سفید رنگ است.

بیماریها و آفات رایج پاندانوس

حقیقتاً پاندانوس گیاهی مقاوم است. در نگهداری گیاه پاندانوس با مشکل خاصی مواجه نخواهید شد. ولی در صورت عدم تامین نیازهای گیاه، پاندانوس ضعیف شده و مورد هجوم آفات قرار خواهد گرفت. شپشک آرد آلود، کنه قرمز و شته‌ها می‌توانند به آن آسیب برسانند. از نشانه‌های هجوم آفات، مشاهده آنها، تغییر رنگ برگها به یکباره و خشک شدن برگ‌های گیاه است. در صورت بروز این مشکلات باید به سرعت آن را قرنطینه کنید. با یک دستمال نخی آغشته به الکل برگها را تمیز کنید.

می‌توانید سوالات و مشکلات خود را رد پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید. همچنین می‌توانید، این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

پاندانوس, پاندانوس ابلق, نگهداری پاندانوس

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری کالانکوا تومنتوسا
نوشتهٔ بعدی
تکثیر گیاهان آپارتمانی