نگهداری سنپدرو

نگهداری سنپدرو

معرفی جامع و نحوه نگهداری کاکتوس سنپدرو

هنگامی که برای بازدید یا خرید کاکتوس و ساکولنت به فروشگاهی مراجعه می‌کنید، احتمالاً این گیاه را با نام‌ تریکوسرئوس (Trichocereus) مشاهده کرده‌اید. ولی اسم علمی این گیاه اچینوپسیس پاچانوی (Echinopsis Pachanoi) است. این گیاه بومی کشورهای مختلفی در جنوب آمریکا مانند پرو، اکوادور، آرژانتین، بولیوی و شیلی است. کاکتوس سن‌پدرو بالغ شبیه به یک ستون تا ارتفاع ۳ متر رشد می‌کند که نیاز به فضای بیرون از منزل دارد. خارهای این گیاه از نقاطی که حاوی آئروسل سفید رنگ است به صورت ۶ تا ۷ عدد متراکم بوده و معمولاً تا ۲ سانتی متر رشد می‌کنند. در اواسط تابستان این گیاه گل‌های سفید رنگ، همچنین میوه‌ای تولید می‌کند.

 

کاکتوس سن پدرو
کاکتوس سن پدرو

نور و دمای مناسب نگهداری سنپدرو

از آنجایی که سنپدرو یک گیاه مقاوم در برابر خشکی است، در مقابل نور مستقیم و مناسب خورشید نیز مقاوم می‌باشد. این را فراموش نکنید که این گیاه متعلق به نواحی گرمسیری است. و نیاز به محیطی روشن و پرنور برای رشد مناسب دارد.

ولی هنگام قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید به خصوص در فصل تابستان رنگ آن به قهوه‌ای و خاکی تغییر می‌کند. که نشانه آفتاب سوختگی گیاه است. برای نگهداری سنپدرو در محیط منزل می‌توانید گیاه خود را برای دریافت نور مناسب و کافی در پرنورترین قسمت خانه که معمولاً پنجره جنوبی است قرار دهید. و اگر نمی‌توانید در محیط خانه نور مناسب را برای گیاه خود فراهم کنید باید از لامپ‌های مخصوص رشد گیاهان آپارتمانی استفاده کنید.

نور مناسب در خانه

این کاکتوس برای رشد مناسب نیاز به محیطی روشن و دریافت حداقل ۶ تا ۸ ساعت نور فیلتر شده خورشید دارد. می‌توانید از ابتدای فصل بهار تا اوایل پاییز گیاه خود را به محیط خارج از منزل برای دریافت نور بیشتر با در نظر گرفتن نور فیلتر شده برای آن در تابستان منتقل نمایید. یک سنپدرو بالغ می‌تواند تا دمای ۵ درجه سانتی‌گراد را تحمل کند. ولی معمولاً بهترین دما برای نگهداری سنپدرو دمای بالای ۱۵ درجه سانتی‌گراد است. برای نگهداری این گیاه در محیط داخلی، دمای معمول محیط منزل مناسب است.

آبیاری مناسب کاکتوس سنپدرو

بیشتر کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها با فرا رسیدن فصل زمستان به آبیاری کمتری نیاز پیدا می‌کنند. در طول فصول سرد، هورمون‌های ریشه متوقف شده و گیاه به دوره استراحت و رکود خود وارد می‌شود. بنابراین آب کمتری را نسبت به تابستان جذب می‌کنند. پس اگر نگهداری سنپدرو را در محیط بیرون از منزل انجام می‌دهید، در فصول گرم به آبیاری منظم و در فصول سرد به آبیاری بسیار اندک نیاز پیدا می‌کند. اگر خاک گیاه مدت زیادی خیس بماند باعث بروز بیماری پوسیدگی ریشه خواهد شد و گیاه شما در نهایت از بین خواهد رفت.

برای آبیاری کاکتوس سنپدرو در فصول رشد و در شرایطی که هوا گرم است، باید اجازه داد خاک گیاه در بین دو آبیاری کاملاً خشک شده باشد. هرگز در آبیاری گیاه با شک و تردید عمل نکنید. اگر از خشک بودن خاک مطمئن نیستید بهتر است از آبیاری خودداری کنید. در فصول سرد، از اواسط پاییز و زمستان آبیاری گیاه را متوقف کنید. فقط زمانی آن را آبیاری کنید که از خشکی مفرط خاک جلوگیری شود.

تغذیه و کوددهی سن‌پدرو

نگهداری سنپدرو مستلزم کوددهی و تغذیه گیاه است. برای تغذیه این گیاه می‌توانید در فصول رشد آن با استفاده از نصف میزان توصیه شده بروی بسته‌بندی کودهای مخصوص کاکتوس و ساکولنت مورد استفاده، به فاصله هر دو ماه یکبار از اوایل بهار تا اواخر تابستان گیاه خود را تغذیه کنید.

کاکتوس سن پدرو
کاکتوس سن پدرو

خاک و تعویض گلدان سنپدرو

برای نگهداری سنپدرو نیاز به مخلوط خاکی با زه‌کشی بسیار مناسب و کمی اسیدی است. در طول تابستان می‌توانید با استفاده از کودهای محلول در آب میزان مواد مغذی موجود در خاک گیاه را افزایش دهید. مخلوط خاک مناسب برای نگهداری این گیاه همان مخلوط‌های خاک کاکتوس و ساکولنت است. می‌توان برای زه‌کشی بهتر خاک به آن‌ها کمی سنگ‌ریزه اضافه کرد. کمتر بودن میران خاک برگ در مخلوط مورد استفاده برای این کاکتوس به کاهش ریسک پوسیدگی ریشه‌ای کمک می‌کند.

از آنجایی که رشد این کاکتوس در شرایط محیطی مناسب زیاد است، می‌توانید با در نظر گرفتن شرایط تعویض گلدان آن هر ساله یا هر دو سال یکبار در اوایل فصل بهار گلدان آن را تعویض کنید.

سمی بودن سنپدرو

این کاکتوس حاوی ماده قلیایی مسکالین است. این ماده می‌تواند آثار توهم‌زایی را بروی مغز انسان داشته باشد. این به این معنی است که می‌تواند کمی سمی باشد و باید از دسترس اطفال و حیوانات خانگی دور نگهداری شود.

تکثیر گیاه سنپدرو

تکثیر کاکتوس مسکالین از طریق بذر ممکن است. می‌توانید برای کاشت بذر این گیاه ظرفی مناسب انتخاب کنید. و مخلوط خاک مناسب و ضدعفونی شده را درون آن بریزید. بذرهای بسیار ریز این گیاه را روی سطح خاک ریخته و خاک را مرطوب نگهداری کنید. روی گلدان را با یک نایلون بپوشانید تا رطوبت خاک حفظ شود. گلدان را در مکانی روشن و البته به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. دمای محیط نگهداری سنپدرو جوان باید بین ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد باشد. جوانه‌ها بعد از گذشت دو تا سه هفته نمایان خواهند شد. البته مطمئن شوید بذرهای خریداری شده باید کمتر از ده سال داشته باشند.

بیماری‌ها و آفات کاکتوس سنپدرو

همانند سایر کاکتوس‌ها، در نگهداری سنپدرو ممکن است با هجوم آفات یا بیماری‌هایی مواجه شویم. یکی از این بیماری‌ها که در تمامی گونه‌های تریکوسرئوس مشترک است، پوسیدگی ریشه و ساقه گیاه است. که به بیشتر به دلیل آبیاری بیش از حد و بروز بیماری‌های قارچی بوجود می‌آید. همچنین ممکن است با آفاتی نظیر شپشک آردآلود، کرم ریشه و کنه قرمز در نگهداری سنپدرو مواجه شوید. برای خلاص شدن از این آفات می‌توانید از آفت‌کش‌های طبیعی مانند روغن چریش (Neem Oil) به خصوص برای گیاهان جوان استفاده کنید.

در صورتی که مشکل یا سوالی در مورد نگهداری سنپدرو دارید می‌توانید در پایان همین صفحه با ما درمیان بگذارید. همچنین می‌توانید این مطلب را با دوستان علاقه‌مند خود به اشتراک بگذارید.

کاکتوس مسکالین, نگهداری سنپدرو, نگهداری کاکتوس سن پدرو

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نگهداری آگاو فیلیفرا
نوشتهٔ بعدی
نگهداری اچوریا الگانس