نگهداری مامیلاریا رودانتا

نگهداری مامیلاریا رودانتا

معرفی کامل شرایط نگهداری مامیلاریا رودانتا

مامیلاریا رودانتا (Mammillaria Rhodantha) یک کاکتوس گرد با خارهای گوناگون است. این کاکتوس دارای ساقه سبز رنگ است که به طور معمول تا ارتفاع ۴۰ سانتی‌متر و قطر ۱۳ سانتی‌متر رشد خواهد کرد. در قسمت بالای گیاه، خارهای کرک مانند سفید رنگی وجود دارد. این خارها با رشد گیاه در همان قسمت باقی خواهند ماند. همانطور که از اسم این گیاه پیداست، از خانواده مامیلاریاهاست. رودانتا بومی نواحی مکزیک است و در فصل بهار و تابستان گلدهی خواهد کرد. در ادامه این مطلب می‌خواهیم نکاتی درباره نگهداری مامیلاریا رودانتا به شما ارئه دهیم.

مامیلاریا رودانتا
مامیلاریا رودانتا

نور مناسب نگهداری مامیلاریا رودانتا

این کاکتوس به محیطی روشن و با نور مناسب نیاز دارد. همانند بسیاری از کاکتوس‌ها در صورتی که نور گیاه نامناسب باشد گیاه با مشکلاتی مواجه خواهد شد. بهترین مکان برای نگهداری مامیلاریا رودانتا در خانه در نزدیکی پنجره جنوبی خانه است. فاصله گلدان با پنجره را در حدود یک متر رعایت کنید. شما می‌توانید گیاه خود را با فرا رسیدن بهار به خارج از محیط خانه منتقل کنید تا نور بهتری دریافت کند. دقت داشته باشید که انتقال کاکتوس به محیط با نور بیشتر باید به تدریج انجام شود. در غیراینصورت مشکلاتی نظیر آفتاب سوختگی برای کاکتوس ما رخ خواهد داد. با فرا رسیدن تابستان مراقبت از گیاه را دوچندان کنید. در صورتی که نور مستقیم و شدید خورشید به مامیلاریا شما بتابد دچار سوختگی خواهد شد.

رودانتا برای گلدهی نیاز به دریافت نور مناسب دارد. پس اگر کاکتوس شما گل نداد، بدانید که ممکن است از عدم تامین نور مناسب باشد. گل‌های این کاکتوس به رنگ صورتی پررنگ هستند.

دمای مناسب مامیلاریا رودانتا

همانند اکثر کاکتوس و ساکولنت‌ها مامیلاریا رودانتا نیاز به محیطی دارد که گرمای آن بیشتر باشد. معمول‌ترین رنج دمایی برای نگهداری مامیلاریا رودانتا دمایی بین ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد است. اگرچه این گیاه می‌تواند تا دمای ۱۰ درجه سانتی‌گراد را نیز تحمل کند، ممکن است در صورت خیسی خاک دچار پوسیدگی شود. دقت داشته باشید در زمستان کاکتوس خود را به مکانی با دمای ۱۳ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد منتقل کنید.

آبیاری صحیح رودانتا

مامیلاریا رودانتا به آب کمتری نسبت به سایر کاکتوس‌ها نیاز خواهد داشت. بهترین روش برای آبیاری، این است که باید اجازه دهیم خاک آن به طور کامل خشک شده باشد. آبیاری گیاه در بهار تا اوایل پاییز به این صورت خواهد بود. هنگامی که گیاه خود را آبیاری می‌کنید باید آب اضافی را از زیرگلدانی آن تخلیه کنید. برای نگهداری مامیلاریا رودانتا در زمستان آبیاری نیازی نیست. می‌توانید به صورت ماهیانه یکبار با مقدار اندکی آب خاک را مرطوب کنید.

همانطور که در مطالب قبلی نیز اشاره شد، آب مناسب برای آبیاری این گیاهان آب باران است. اگر از آب شهری برای آبیاری کاکتوس و ساکولنت استفاده می‌کنید، اجازه دهید آب به مدت ۲۴ ساعت در محیط خانه باقی بماند. این کار باعث می‌شود از کلر آب کاسته و آب با کیفیت مناسب‌تری به گیاه برسد.

مامیلاریا رودانتا
مامیلاریا رودانتا

 

خاک مناسب نگهداری مامیلاریا رودانتا

بهترین بستر برای نگهداری مامیلاریا رودانتا، مخلوط خاکی با زه‌کشی بسیار مناسب است. مخلوط خاک کاکتوس و ساکولنت و مقدار بیشتری سنگ‌ریزه می‌تواند گزینه مناسبی باشد. باید هنگام آبیاری به سرعت آب از اطراف ریشه‌ها دور و از گلدان خارج شود. اگر از گلدان سفالی نیز استفاده کنید، بهتر است. این گلدان‌ها با دارا بودن خلل و فرج بیشتر به خشک شدن سریع‌تر خاک کمک خواهند کرد. سوراخ‌های زه‌کش کف گلدان را نیز بررسی کنید. سوراخ‌های کف گلدان به خارج شدن آب اضافی از آن کمک خواهند کرد.

بیماری‌ها و آفات مامیلاریا رودانتا

این گیاه معمولاً خیلی به ندرت دچار بیماری یا آفت خواهد شد. همانند بسیاری از کاکتوس‌ها بزرگ‌ترین مشکل که سلامت گیاه را تامین می‌کند، بیماری پوسیدگی است. این مشکل در اثر آبیاری بیش از حد گیاه به خصوص در هوای سرد رخ خواهد داد. از آفاتی که ممکن است با آن روبرو شویم شپشک آردآلود است. که به دلیل پوشیده بودن سطح گیاه از خار تشخیص و مبارزه با آن مشکل خواهد بود.

نحوه نگهداری انواع دیگر مامیلاریا، مانند مامیلاریا پلوموزا، مامیلاریا الونگاتا، مامیلاریا هانیانا و مامیلاریا گراسیلیس را می‌توانید از وبلاگ کاکتوس ایران دنبال کنید.

مامیلاریا, مامیلاریا رودانتا, نگهداری مامیلاریا رودانتا

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
اشتباهات رایج در نگهداری تراریوم
نوشتهٔ بعدی
نگهداری آگاو پری (آرتیچوک)